Mutlu bir evliliğin sırrı nedir? Basit bir kelime

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Bir evliliği iyi yapan nedir?

Kısa bir süre önce küçük bir yemekli toplantıda sorduğum soru buydu. Odanın etrafına bakındım – iki çift yeni nişanlanmıştı, diğer ikisi 30. yaşını geçmişti ve geri kalanı arada bir yerdeydi – insanların ne diyeceğini merak ettim.

Bir koca, “Birbirinize hizmet etmenin yollarını aramalısınız,” dedi, “birbirinizin ihtiyaçlarını kendinizinkilerin önüne koyarak.”

Mukaddes Kitap, Kutsal Ruh yüreklerimizi dönüştürürken, iyiliğin kurtuluşumuzla birlikte geldiğini söyler. (iStock)

Genç bir eş, “Aynı takımda olduğunuzu hatırlamak yardımcı oluyor” diye ekledi. “Bir kavgayı ‘kazanmak’ istemezsiniz çünkü bu, eşinizin kaybetmesi gerektiği anlamına gelir. Onlara karşı siz değilsiniz; evliliğiniz için birlikte mücadele etmek istiyorsunuz.”

HIRİSTİYAN MEYDAN OKUMASI: EVLİ MUTLULUKTAKİ NORMAL TARTIŞMALAR İLİŞKİ TRAVMASINA DÖNDÜĞÜNDE NE OLUR?

Üçüncü bir çift, “Birbirinizin tutkularını paylaşın,” diye seslendi. “Diğer kişinin keyif aldığı bir şeyi siz sevmiyorsanız, onun hakkında daha fazla bilgi edinin. Ne de olsa ondan hoşlandığınızı keşfedebilirsiniz.”

Herkesin söylediği her şeyi sevdim. Basit kelimeler ciltler anlattı ve evlilikte tatmin hakkında okuduğum bir şeyi pekiştirdi: yani nezaket, çiftleri birbirine yapıştırır.

Nezaket evlilikte doyumun anahtarıdır

Başarılı bir birlikteliğin sırrının başka şeylerde olduğunu düşünebilirsiniz. Belki iyi iletişim veya cinsel uyumluluk. Ya da para sorunu yaşamamak ya da kayınpederle sorun yaşamamak.

[IMG alt="Araştırmalar, cömert bir zihniyete sahip olmanın - yürütme şüpheli olsa bile eşinizin <i>niyetlerini</i> takdir etmenin – anahtar olduğunu gösteriyor.”/></source></source></source></source></picture></div>
<div class="]https://a57.Haberler/static.Haberler/Haberler/content/uploads/2021/02/640/320/iStock-1124728680.jpg?ve=1&tl=1[/IMG]

Araştırmalar, cömert bir zihniyete sahip olmanın – eşinizin değerini takdir etmenin niyetleryürütme şüpheli olsa bile – anahtardır.

Bunların hepsi önemli elbette. Ancak evlilikte uzun vadeli istikrar ve tatmini tahmin etmek söz konusu olduğunda, nezaket en önemli şeydir.

Nezaket önemlidir.

Ve bu sadece sabahları eşinize bir fincan kahve getirmek değil (Ulusal Evlilik Projesi’ndeki araştırmacıların böyle küçük “Seni seviyorum” konusunda büyük olmasına rağmen). Araştırmalar, cömert bir zihniyete sahip olmanın – eşinizin değerini takdir etmenin niyetleryürütme şüpheli olsa bile – anahtardır.

Örneğin, kocanız klozet kapağını yukarıda bıraktığında sizi “kasten” rahatsız etmeye çalışmamış olabilir; sadece dalgın olabilir. Karınız “kasıtlı olarak” akşam yemeğine geç kalmamış olabilir. Belki de hediyeni almak için mağazaya uğramak zorunda kalmıştır.

MICHAEL J. FOX’UN EŞİ TRACY POLLAN, 34 YILLIK EVLİLİKLERİNİN ANAHTARINI AÇIKLIYOR

(Eşini sık sık bekleten ama nadiren bir hediye ile gelen biri olarak, devam edeceğim ve bu örnekleri benim uydurmadığımı söyleyeceğim. “Aşk Laboratuvarı” psikologlarından birinden aldım.)

İşte nezaketle ilgili bir şey: Sahip olduğumuz ya da olmadığımız bir şey değil.

İşte nezaketle ilgili bir şey: Sahip olduğumuz ya da olmadığımız bir şey değil. (Christingasner)

Ama fikri anladın. Eşinizin hatalarını aramak yerine, takdir edebileceğiniz ve “teşekkür ederim” diyebileceğiniz şeyler arayın. Saygı göstermek konusunda kasıtlı olun. Mukaddes Kitabın dediği gibi, alçakgönüllülükle eşinize kendinizden daha çok değer verin, kendi çıkarlarınızı onların çıkarlarından üstün tutun.

Ama… ya o kadar iyi değilsem?

Bazılarınızın ne düşündüğünü tahmin edebiliyorum. Araştırmayı okuyunca aynı şeyi düşündüm. “Robbie’ye karşı daha nazik olmak istiyorum,” dedim kendi kendime, “gerçekten istiyorum. Ama… o kadar iyi değilim.”

(Doğru. Kocam hem bana hem de başkalarına karşı benden çok daha düşünceli ve cömert. Sık sık söylediğim gibi, “Bizim için arkadaşlar edinebilirim ama onları koruyan Robbie.”)

Ama nezaketle ilgili bir şey var: Sahip olduğumuz ya da olmadığımız bir şey değil. Mukaddes Kitap, Kutsal Ruh yüreklerimizi dönüştürürken, iyiliğin kurtuluşumuzla birlikte geldiğini söyler. Pavlus, “Ruh’un ürünü” diye yazar, “sevgi, sevinç, esenlik, hoşgörü, iyilik, iyilik, sadakat, yumuşak huyluluk ve özdenetimdir.” Nezaket, Tanrı vergisi diğer tüm özellikler gibi, hepimiz için mevcuttur.

Birkaç ay önce çıkan bir Wall Street Journal makalesine göre, eşlerden biri veya her ikisi kaba davrandığında bile dua fark yaratır.

Birkaç ay önce çıkan bir Wall Street Journal makalesine göre, eşlerden biri veya her ikisi kaba davrandığında bile dua fark yaratır. (AP Fotoğrafı/Oxford Eagle, Bruce Newman)

Bir kas gibi çalışır, kullandıkça güçlenir.

Ayrıca dua ile kuvvetlenir.

GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu da aslında başka ilginç evlilik araştırmalarını gündeme getiriyor. Birkaç ay önce çıkan bir Wall Street Journal makalesine göre, eşlerden biri veya her ikisi kaba davrandığında bile dua fark yaratır. “İnsanlar evlilikte olumsuz bir duygu hissettiklerinde eşlerinin iyiliği için dua ettiklerinde, her iki partner de – dua eden ve kendisi için dua edilen – ilişkiden daha fazla tatmin bildirir.”

“Daha fazla ilişki memnuniyeti.” Kulağa çok önemli ve resmi geliyor. Ama açıkça söyleyelim, olur mu?

Eşinize kızgınsanız – klozetin kapağını açık bırakmışlar, yine geç kalmışlar, ne yaparlarsa yapsınlar – kızmayın. Bunun yerine onlar için dua etmeyi deneyin.

HABERLER SUNULDU

İkinizi de daha mutlu edecek.

Göksel Baba, tıpkı senin bizi Mesih’te bağışladığın gibi, birbirimize karşı nazik ve şefkatli olalım, birbirimizi bağışlayalım (Efesliler 4:32).

Amin

JODIE BERNDT’DEN DAHA FAZLA OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN