Morning Glory: Joe Biden'ın antisemitizm sorunu

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!


Başkan Joe Biden'ın antisemitizm sorunu var. Büyük ve giderek büyüyor. Bu onun sorunu ve bunun sorumluluğunu üstlenemiyor.

Özetle: Onun için çalışanlar, Amerika'da Yahudilere karşı ayrımcılığı durdurmak için görevlerini yapmıyorlar. Amerika'da altı aydır olup bitenleri gözleri ve kulakları olan herkes görebilir ve duyabilir; bu hafta sonu Columbia ve Yale Üniversitelerinde bir nevi doruğa ulaşıldı. Polis, iki okulun New Haven ve Yukarı Batı Yakası kampüslerinde şiddet uygulayan protestoculara karşı bazı müdahalelerde bulundu ama iş bu noktaya nasıl geldi? Biden Eğitim ve Adalet Bakanlıkları neden MIA oldu?

Sorun, herhangi bir ziyaretçinin hemen şu bildirimi bulduğu Eğitim Bakanlığı Sivil Haklar Dairesi'nin açılış sayfasında hemen ortaya çıkıyor: “OCR personelinin çoğunluğu pandemi nedeniyle uzaktan çalışıyor.”

COLUMBIA ÜNİVERSİTESİ İSRAİL KARŞITI PROTESTOCULAR: BİR HAFTALIK KAOSTAN 5 DRAMATİK ANI

Ha? Salgın, DOE dışında her yerde çoktan ortadan kalktı. Federal hükümetteki herkes masasında olmalı ve telefonlarına cevap vermeli veya en azından günde birkaç e-posta göndermelidir. Ancak bu yeterli olmayacaktır. Bu kesintilerin meydana geldiği her kampüse DOE ve DOJ personelinden oluşan görev güçleri gönderilmelidir. Fotoğrafları çekin. İlk elden raporlar hazırlayın. Masa başı jokeyleri değil, tanık olun.

DC'deki 400 Maryland Avenue SW'deki geniş Departman binasında “uzaktan çalışan” kişilerin bile e-postaları yanıtlamak gibi kolay işleri yapabilmesi gerekiyor. Web sitesinin “Irk, Renk veya Ulusal Köken Ayrımcılığı” başlıklı kısmı her DOE-OCR çalışanının bilmesi gerekenleri içerir: “1964 Sivil Haklar Yasası Başlık VI, ırk, renk veya ulusal kökene dayalı ayrımcılığı yasaklamaktadır. federal mali yardım alan programlar veya faaliyetler.”

Yasadışı ayrımcılıkla ilgili şikayette bulunmak için çevrimiçi bir form var; ancak her haber kuruluşu ve sosyal medya platformu, Columbia ve Yale'de ve ondan önce de Harvard, Michigan Üniversitesi vb. yerlerdeki Yahudi karşıtı tacize ilişkin haberler yaptığında bu pek gerekli görünmüyor.

İSRAİL YANLIĞI COLUMBIA ÜNİVERSİTESİ PROFESÖRÜ ANA KAMPÜS'E GİRİŞİNİN ENGELLENDİĞİNİ SÖYLEDİ: 'BU 1938'

Bununla birlikte, “Kampüs Reformu” örgütü, Amerikan kampüslerinde dalgalanan antisemitizm hakkında şikayet üzerine şikayette bulunarak DOE-OCR'yi uyandırmak için harekete geçti.

Kampüs Reformu kendisini “üniversite haberleri konusunda Amerika'nın önde gelen sitesi” olarak tanıtıyor. Aynı zamanda kendisini “ülkenin üniversite kampüslerindeki liberal önyargıları ve istismarı açığa çıkaran” “ulusun yüksek öğrenim sisteminin muhafazakar bekçisi” olarak damgalıyor. Belki de Biden yönetiminin e-postalarını görmezden gelmesinin nedeni bu: Muhafazakarlardan gelen şikayetler sayılmıyor.

Kuruluş, “Profesyonel gazetecilerden oluşan ekibimiz, kampüs yöneticilerinin, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin davranış ve suiistimallerini rapor etmek için öğrenci aktivistler ve öğrenci gazetecilerle birlikte çalışıyor” diye ekliyor. “Kampüs Reformu kendisini sıkı gazetecilik standartlarına bağlıyor ve her hikayeyi doğruluk, nesnellik ve kamuya hesap verebilirlik ile sunmaya çabalıyor.”

AJİTATÖRLER İŞİ ALDIKÇA KAMPÜSTE ANTİSEMİTİZM ARTIYOR

Bu onlar için iyi bir şey ve gerçekten de Yahudi karşıtı olayların çoğunu kataloglamak ve Eğitim Bakanlığı'nın talep ettiği şikayetleri sunmak konusunda acımasız davrandılar. Hangi sona?

Kampüs Reformu'nun genel yayın yönetmeni Dr. Zachary Marshall, Ocak ayında “sorumsuz, radikal kampüs beyin yıkaması için sonun başlangıcının burada olduğunu” belirtti. Ancak yaklaşık üç ay sonra nefret azalmıyor, metastaz yapıyor ve bu da dikkatsizlikten kaynaklanmıyor.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Marshall ve ekibi, Princeton gibi en yüksek profilli suçlulara karşı çok sayıda şikayette bulundu. Ama hiçbir şey olmadı. Hiçbir fon kesilmedi; Adalet Bakanlığı Sivil Haklar Bölümü ile birlikte DOE-OCR tarafından federal mahkemeye açılan hiçbir sivil haklar davası yoktur. Neden? Kesinlikle “haber verilmemesi” nedeniyle değil. Cevap, ya Eğitim Bakanlığı Sivil Haklar Dairesi'nin beceriksizliğinde ya da ideolojisinde ya da her ikisinde olmalıdır.

StandWithUs Hukuki Adalet Merkezi, buradaki antisemitizm nedeniyle MIT'e karşı özel bir dava açtı ancak Adalet Bakanlığı davaya katılmadı. 7 Ekim'den bu yana Yahudi karşıtı eylemler nedeniyle herhangi bir kolej veya üniversiteye karşı DOJ davası bulmak imkansız. Onlar bu işin içinde değiller. DOE-OCR gibi, Adalet Bakanlığı'ndaki federaller de kurbanlar Yahudiler olduğunda sivil haklar yasalarını uygulamaktan vazgeçtiler.

Tam tersine, Dışişleri Bakanlığı, İsrail Savunma Kuvvetleri'ndeki bazı birimlerin bir tür savaş suçu işlediğine inandığı birimlere yaptırım uygulamaya kararlı görünüyor. Şaşırtıcı ama gerçek: Biden Ekibi, İsrail'deki kötü eylemlerle suçlanacak sanıklar bulabiliyor ancak ABD'deki sivil haklar çöküşümüze herhangi bir yanıt toplayamıyor

İsrail'i destekleyen Amerikalılar ve özellikle Amerikalı Yahudiler, Demokrat Parti'nin 1940'tan 1944'e kadar (Breckinridge Long dönemi) Dışişleri Bakanlığı politikalarına geri döndüğünü ne zaman fark edecekler? İsmi tanımıyor musunuz? Oku bunu.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Günümüzün bürokratlarını Long'la karşılaştırmak çok mu sert? Belki ekimde, hatta kasım başında olurdu. Ancak ABD'de altı aydır genel olarak antisemitizm artıyor ve özellikle Biden yönetimi içinde İsrail karşıtı politikalar yavaş yavaş artıyor. Müttefikimiz İsrail'e karşı bir dönüşle birlikte ülkenin sivil haklar yasalarının uygulanmasından bu iğrenç şekilde vazgeçilmesinin cezalandırılması seçmenlere bağlı olacaktır.

Umalım ki DOE ve DOJ harekete geçmeden önce hiçbir öğrencinin öldürülmesi gerekmesin.

Hugh Hewitt, “Hugh Hewitt şovu”nun sunucusudur, hafta içi sabahları 06:00 ile 09:00 ET arasında Salem Radyo Ağı'nda dinlenir ve Salem Haber Kanalı'nda eşzamanlı yayın yapılır. Hugh, ülke çapında 400'den fazla bağlı kuruluşta ve SNC'nin görülebildiği tüm yayın platformlarında Amerika'yı uyandırıyor. Haberler Channel'ın hafta içi saat 18.00'de Brett Baier'in ev sahipliği yaptığı yuvarlak haber masasına sık sık konuk oluyor. Ohio'lu bir çocuk olan ve Harvard Koleji ve Michigan Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Hewitt, 1996'dan bu yana Chapman Üniversitesi Fowler Hukuk Fakültesi'nde Hukuk Profesörü olarak görev yapmaktadır ve burada Anayasa Hukuku dersleri vermektedir. Hewitt, kendi adını taşıyan radyo programını 1990 yılında Los Angeles'ta başlattı. Hewitt sık sık tüm büyük ulusal haber televizyon ağlarında yer aldı, PBS ve MSNBC için televizyon programlarına ev sahipliği yaptı, tüm büyük Amerikan gazeteleri için yazdı, bir düzine kitap yazdı ve çok sayıda Cumhuriyetçi derginin moderatörlüğünü yaptı. aday tartışmaları, en son Kasım 2023'te Miami'deki Cumhuriyetçi başkanlık tartışması ve 2015-16 dönemindeki dört Cumhuriyetçi başkanlık tartışması. Hewitt radyo programını ve köşe yazısını Anayasa, ulusal güvenlik, Amerikan siyaseti ve Cleveland Brown'lar ve Muhafızlar üzerine yoğunlaştırıyor. Hewitt, yayıncılıkta geçirdiği 40 yıl boyunca Demokratlar Hillary Clinton ve John Kerry'den Cumhuriyetçi Başkanlar George W. Bush ve Donald Trump'a kadar on binlerce konukla röportaj yaptı ve bu köşe, bugünkü radyo/TV programını yönlendirecek ana hikayenin önizlemesini sunuyor.

HUGH HEWITT'TEN DAHA FAZLA BİLGİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN