İnsani babam Hıristiyan inançları nedeniyle esir tutuluyor

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca, hesabınızla ücretsiz olarak seçilen makaleler ve diğer premium içerik için özel erişim – ücretsiz.

E -postanızı girip devam ederek devam ederek, Haberler'un finansal teşvik bildirimimizi içeren kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını kabul ediyorsunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Tüm toplulukların sadece 24 saat içinde ataların evlerini, kiliselerini ve mezarlarını terk etmek zorunda kaldıklarını hayal edin. Kaçarken dağ yollarında çöken yaşlı komşular, açlıktan ağlayan çocuklar ve aileler sonsuza dek ayrıldı.

Bu kabus, Azerbaycan etnik olarak Artsakh olarak bilinen Nagorno-Karabakh'ı temizlediğinde 120.000 Ermeni Hıristiyanı için bir gerçeklik haline geldi. Fiyatı ödeyenler arasında, şimdi yardım etmeye çalışmak için bir hapishane hücresinde oturan Ruben Vartanyan var.

Bu son kez Ermenilere, Amerika kahramanca cevap verdi. Osmanlı Türkleri, 20. yüzyılın ilk soykırımında 1,5 milyon Ermeni Hıristiyan katlediklerinde, sıradan Amerikalılar yakın Doğu Yardım Vakfı'nı başlattı ve Ermeni yetimleri ve mültecileri kurtarmak için 117 milyon doların üzerinde (bugün 2,7 milyar dolara eşdeğer) topladı. Başkan Wilson davalarını savundu ve ulusal kelime dağarcığına giren bir cümle içinde “açlıktan Ermeniler” olarak adlandırdı.

Arkeologlar dünyanın en eski Hıristiyan kiliselerinden birini ortaya çıkarıyor

Kurtarılan Ermeniler Amerika'nın kumaşının bir parçası oldu. Amerikalılar Cher'in müziğinin tadını çıkardıklarında, Kim Kardashian'ın şovlarını izlediklerinde veya Andre Agassi'nin tenis zaferlerini hatırladıklarında, Amerika'da güvenlik bulan Ermeni soykırım kurtulanlarının mirasına tanık oluyorlar.

Ancak bugün babam Ruben Vartanyan'ın hikayesini anlatacak bir sesi yok. 550 günden fazla bir süredir, Nagorno-Karabakh'ın Ermenilerin atalarının anavatanlarında yaşama haklarını savunmak için siyasi bir mahkum olmuştur.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

O yalnız değil. Bugün, Bakü'de yasadışı bir şekilde gözaltına alınan en az 23 Ermeni Hıristiyan mahkum var. Daha da önemlisi, sivil toplum örgütleri Azerbaycan'ın da son aylarda daha fazla Ermeni ve Azeri İnsan Hakları savunucularını, gazetecilerini ve aktivistlerini içerecek şekilde şişen bir grup olan 300'den fazla siyasi mahkum olduğunu tahmin ediyor.

Babamın hapsedilmesi, siyasi aktivizmin hayatından değil, Nagorno-Karabak da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki sıkıntılarla karşı karşıya olanlara sarsılmaz desteğinden kaynaklanıyor. Siyasi bir mahkum olmadan önce işadamı ve insani olarak biliniyordu.

Son 10 yılda, hayatının amacı, özellikle yerli Ermenistan'da hayırseverliğe odaklandı. Bu çalışmanın bir parçası olarak, Ruanda, İran ve Afganistan gibi yerlerde başkalarına yardım etmek için hayatlarını riske atan insani yardımcıları onurlandıran küresel bir insani hareket olan Aurora İnsani Girişimi'ni de kurdu.

Marguerite Barankitse ile birlikte Aurora İnsani Yardım Girişimi'nin kurucu ortağı Ruben Vardanan. Barankitse ilk Aurora Ödülü sahibi oldu. Bu fotoğraf, Vartanyan'ın 2019 yılında Ruanda, Kigali'deki Barankitse'nin Maison Shalom Barınağı'nı ziyaret ettiğinde çekildi. (Nezaket Aurora İnsani Girişimi)

110 yıl önce olduğu gibi, Amerika Birleşik Devletleri'nin bugün uyrukları ve inançları için yargılanan Ermenilerin yardımına bir kez daha geleceğinden umutlu kalıyoruz.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Şahsen, yaşıyorum çünkü büyük büyükbabam Ermenistan'ın Etchmiadzin kentinde Hıristiyan misyonerler tarafından düzenlenen bir Amerikan yetimhanesi tarafından kurtarıldı. Bugün, Ermenilerin yine yalnız olmadığına dair işaretler görüyoruz. En önemlisi, Başkan Trump Azerbaycan ve ötesindeki zulüm gören Ermeni Hıristiyanlarını koruma sözü verdi. Ulusal güvenlik danışmanı Michael Waltz, Ermeni siyasi mahkumların serbest bırakılmasını da istedi. Sonuçta hüküm sürecek olan bu tür bir destek ve baskıdır.

Ailem ve ben, Barış Başkanı olarak taahhüdünü yerine getirmek için Başkan Donald Trump'ın liderliğine bakıyoruz. Bunu Bakü'deki rejimi uluslararası kurallara uyması ve babamı ve diğer Ermeni mahkumları serbest bırakarak toplantılarda barışa olan bağlılığını göstermesi gerektiğini anlayarak yapabilir.

Elif

Global Mod
Global Mod

Ayrıca, hesabınızla ücretsiz olarak seçilen makaleler ve diğer premium içerik için özel erişim - ücretsiz

E
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Eda

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 3. Nirvana: Nihai hedef, samsarik yeniden doğuşlardan kurtulup, sonsuz, huzurlu ve neşeli bir nirvana durumuna ulaşmaktır. Bu, kişiye bir kurtuluş ve huzur hissi verebilir
  • 1. Yeniden Doğuş (Samsara): Budizm, karma öğretileri yoluyla, kişinin rahatsız edici duygular ve tavırların sebep olduğu karmik eylemlerinin gücüyle, yinelenen yeniden doğuş deneyimini öne sürer. Bu, kişinin bir sonraki yaşamında nasıl bir varoluşa sahip olacağını düşünmesine ve davranışlarını buna göre şekillendirmesine neden olabilir
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Arda

Global Mod
Global Mod

Ayrıca, hesabınızla ücretsiz olarak seçilen makaleler ve diğer premium içerik için özel erişim - ücretsiz

E
Merhaba tecrübeli dostlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Eda

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Teslis İnancı: Hristiyanlar, tek Tanrı'nın üç kişide var olduğuna inanırlar: Baba, Oğul (İsa Mesih) ve Kutsal Ruh. 2. Enkarnasyon: İsa Mesih'in hem tamamen ilahi hem de tamamen insan olduğuna inanılır. 3. Kurtuluş: Hristiyanlar, İsa Mesih'e iman ederek kurtuluşa ve sonsuz yaşama ulaşabileceklerine inanırlar. 4. Kutsal Kitap: Hristiyanlık'ın kutsal kitabı, Eski ve Yeni Antlaşma'nın yer aldığı Kutsal Kitap'tır. 5
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Elif' Alıntı:
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Eda Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 3. Nirvana : Nihai hedef, samsarik yeniden doğuşlardan
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Elif, ama şimdilik kalsın

Nazik

New member

E
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Eda

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. Cennet ve Cehennem: Budizm'de cennet ve cehennem kavramları vardır, ancak bu mekanlardaki varoluşlar geçicidir ve ebedi değildir. Bu inanç, insanların dünyadaki eylemlerinin karşılığını göreceği bir yer olarak algılanabilir, bu da bir tür psikolojik hesap verme duygusu yaratabilir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Elif' Alıntı:
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Eda Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 3. Nirvana : Nihai hedef, samsarik yeniden doğuşlardan
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Elif, özellikle pratik tarafı çok farklı

Zirve

New member

E
Selam herkese iyi paylaşımlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Eda

• Bu inançlar, bireyin yaşamındaki eylemlerini ve düşüncelerini etkileyerek, onun ruhsal ve psikolojik gelişimine katkıda bulunabilir
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Elif' Alıntı:
Haksız değilsin @Elif ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Donay

Global Mod
Global Mod

E
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Eda

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Diğer önemli inançlar arasında ahiret ve mesih inancı da yer alır
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Elif' Alıntı:
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Elif

Ruhun

New member

E
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Budizm'in ahiret inançlarının psikolojik tesiri şu şekilde değerlendirilebilir
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Tüm tartışmalardan sonra 'hmm evet' dedirten sonuç buydu

Zirve' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Eda Bu inançlar, bireyin yaşamındaki eylemlerini ve düşüncelerini
Tam olarak aynı fikirde değilim @Zirve, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Nazik' Alıntı:
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Eda Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Cennet ve Cehennem : Budizm'de cennet
Bu bakış açını anlıyorum @Nazik, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Donay' Alıntı:
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Eda Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Diğer önemli inançlar
Burada sana %100 katılamam @Donay, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var