İnsani babam Hıristiyan inançları nedeniyle esir tutuluyor

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca, hesabınızla ücretsiz olarak seçilen makaleler ve diğer premium içerik için özel erişim – ücretsiz.

E -postanızı girip devam ederek devam ederek, Haberler'un finansal teşvik bildirimimizi içeren kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını kabul ediyorsunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Tüm toplulukların sadece 24 saat içinde ataların evlerini, kiliselerini ve mezarlarını terk etmek zorunda kaldıklarını hayal edin. Kaçarken dağ yollarında çöken yaşlı komşular, açlıktan ağlayan çocuklar ve aileler sonsuza dek ayrıldı.

Bu kabus, Azerbaycan etnik olarak Artsakh olarak bilinen Nagorno-Karabakh'ı temizlediğinde 120.000 Ermeni Hıristiyanı için bir gerçeklik haline geldi. Fiyatı ödeyenler arasında, şimdi yardım etmeye çalışmak için bir hapishane hücresinde oturan Ruben Vartanyan var.

Bu son kez Ermenilere, Amerika kahramanca cevap verdi. Osmanlı Türkleri, 20. yüzyılın ilk soykırımında 1,5 milyon Ermeni Hıristiyan katlediklerinde, sıradan Amerikalılar yakın Doğu Yardım Vakfı'nı başlattı ve Ermeni yetimleri ve mültecileri kurtarmak için 117 milyon doların üzerinde (bugün 2,7 milyar dolara eşdeğer) topladı. Başkan Wilson davalarını savundu ve ulusal kelime dağarcığına giren bir cümle içinde “açlıktan Ermeniler” olarak adlandırdı.

Arkeologlar dünyanın en eski Hıristiyan kiliselerinden birini ortaya çıkarıyor

Kurtarılan Ermeniler Amerika'nın kumaşının bir parçası oldu. Amerikalılar Cher'in müziğinin tadını çıkardıklarında, Kim Kardashian'ın şovlarını izlediklerinde veya Andre Agassi'nin tenis zaferlerini hatırladıklarında, Amerika'da güvenlik bulan Ermeni soykırım kurtulanlarının mirasına tanık oluyorlar.

Ancak bugün babam Ruben Vartanyan'ın hikayesini anlatacak bir sesi yok. 550 günden fazla bir süredir, Nagorno-Karabakh'ın Ermenilerin atalarının anavatanlarında yaşama haklarını savunmak için siyasi bir mahkum olmuştur.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

O yalnız değil. Bugün, Bakü'de yasadışı bir şekilde gözaltına alınan en az 23 Ermeni Hıristiyan mahkum var. Daha da önemlisi, sivil toplum örgütleri Azerbaycan'ın da son aylarda daha fazla Ermeni ve Azeri İnsan Hakları savunucularını, gazetecilerini ve aktivistlerini içerecek şekilde şişen bir grup olan 300'den fazla siyasi mahkum olduğunu tahmin ediyor.

Babamın hapsedilmesi, siyasi aktivizmin hayatından değil, Nagorno-Karabak da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki sıkıntılarla karşı karşıya olanlara sarsılmaz desteğinden kaynaklanıyor. Siyasi bir mahkum olmadan önce işadamı ve insani olarak biliniyordu.

Son 10 yılda, hayatının amacı, özellikle yerli Ermenistan'da hayırseverliğe odaklandı. Bu çalışmanın bir parçası olarak, Ruanda, İran ve Afganistan gibi yerlerde başkalarına yardım etmek için hayatlarını riske atan insani yardımcıları onurlandıran küresel bir insani hareket olan Aurora İnsani Girişimi'ni de kurdu.

Marguerite Barankitse ile birlikte Aurora İnsani Yardım Girişimi'nin kurucu ortağı Ruben Vardanan. Barankitse ilk Aurora Ödülü sahibi oldu. Bu fotoğraf, Vartanyan'ın 2019 yılında Ruanda, Kigali'deki Barankitse'nin Maison Shalom Barınağı'nı ziyaret ettiğinde çekildi. (Nezaket Aurora İnsani Girişimi)

110 yıl önce olduğu gibi, Amerika Birleşik Devletleri'nin bugün uyrukları ve inançları için yargılanan Ermenilerin yardımına bir kez daha geleceğinden umutlu kalıyoruz.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Şahsen, yaşıyorum çünkü büyük büyükbabam Ermenistan'ın Etchmiadzin kentinde Hıristiyan misyonerler tarafından düzenlenen bir Amerikan yetimhanesi tarafından kurtarıldı. Bugün, Ermenilerin yine yalnız olmadığına dair işaretler görüyoruz. En önemlisi, Başkan Trump Azerbaycan ve ötesindeki zulüm gören Ermeni Hıristiyanlarını koruma sözü verdi. Ulusal güvenlik danışmanı Michael Waltz, Ermeni siyasi mahkumların serbest bırakılmasını da istedi. Sonuçta hüküm sürecek olan bu tür bir destek ve baskıdır.

Ailem ve ben, Barış Başkanı olarak taahhüdünü yerine getirmek için Başkan Donald Trump'ın liderliğine bakıyoruz. Bunu Bakü'deki rejimi uluslararası kurallara uyması ve babamı ve diğer Ermeni mahkumları serbest bırakarak toplantılarda barışa olan bağlılığını göstermesi gerektiğini anlayarak yapabilir.