Doge AmeriCorps'ın peşinden gidiyor ve onu hak eden bir ajans

Eda

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Benim önerim: AmeriCorps, “el ele tutuşursak ve inanırsak … değiştirmek istediğimiz her şeyi değiştirebilirsek”, Başkan Bill Clinton 1999'da ilan etti. Ancak 30 yıldan fazla dolandırıcılık, yanlış iddialar ve siyasi haraçtan sonra AmeriCorps – federal ücretli gönüllü oksimoron – bir Doge torpido tarafından vuruldu.

Beyaz Saray sözcüsü Anna Kelly, “AmeriCorps art arda sekiz denetim başarısız oldu ve her yıl 1 milyar doların üzerinde vergi mükellefi doları ile emanet edildi.” Ajansın Genel Müfettişlik Ofisi, 2014 yılında “vergi mükellefi fonlarının şok edici israfı, gevşek gözetim, yetkisiz sözleşme taahhütleri ve kurallara, düzenlemelere ve sağlam sözleşme uygulamalarına yaygın olmayan” için kınadı.

O zamandan beri işler daha da kötüleşti. Doge, binden fazla kuruluşa 400 milyon dolarlık hibe dondurdu ve 30.000'den fazla AmeriCorps üyesini feshetti. Çoğu AmeriCorps çalışanları ya bıraktı veya ücretli izin alındı.

Trump Admin Guts AmeriCorps, Clinton dönemi gönüllü ajansı 8 ardışık denetimde başarısız oldu

AmeriCorps olgun bir doge hedefidir, çünkü sloganı: “Boondoggle'ı geride bırakmayın.” Missouri'de AmeriCorps üyeleri, istismar edilen çocukların durumuna dikkat çekmek için bir ilçe adliyesi dışında 70 mavi balon yayınladı.

Maryland Üniversitesi'nde etkinlik sırasında eski Başkan Bill Clinton. (Fotoğraf: Dirck Halstead/Getty Images)

Yüzlerce Playworks AmeriCorps üyesi ilkokul “Teneffüs Hakemleri” olarak hizmet etti ve “tüm öğrencilere güvenli ve kapsayıcı oyun getirdi.” Florida “Sıkıntılı Kadınlar” programındaki AmeriCorps üyeleri, aile içi şiddetin kötülükleri üzerine bir şiir okuması düzenledi.

Federal ajansların siyasi savunuculuk parasını ödemesi yasaktır, ancak bu AmeriCorps'u durdurmaz. AmeriCorps Acorn'a, refah hakları örgütleme koalisyonu, Austin'in siyasi sığınma projesi, HUD Kiracılar Ulusal Birliği ve Planlı Ebeveynlik yardım etti. AmeriCorps üyeleri kendilerini özgür prezervatif çıkardılar ve kürtaj kliniklerine giden kadınlar için eskort hizmetleri sundular.

Wall Street Journal, USA Today, Playboy ve American Spectator'da onlarca yıl boyunca AmeriCorps'ın tartışmalarını kronikleştirdim. Clinton, AmeriCorps üyelerinin milyonlarca çocuğa nasıl okunacağını öğrettiklerini övündükten sonra, Batı Virginia'daki önde gelen okuryazarlık programlarından birini ziyaret ettim. AmeriCorps üyeleri çocuklara nasıl okunacaklarını öğretmeyi reddetti – bunun yerine çocukları sadece kitaplara maruz bıraktıklarını söylediler.

Mississippi'de, işe alımların sadece 8. sınıf düzeyinde okuması gereken bir AmeriCorps Yardımcı Öğretmen Eğitim Programının açılmasına katıldım. (Programın hibe uygulaması gramer ve yazım hatalarıyla doludur.)

AmeriCorps'a göre, “Ulusal Hizmet Yatırım Yapılan Her Federal Dolar için 17 $ 'a kadar dönüyor”. Formül etkinliği, AmeriCorps işe alımlarına ödenen ödenekleri sayar – aksi takdirde başka bir yerde asla ödeme yapan bir iş elde edemezler. Federal fonların gerçekte nereye gittiğine dair net bir fikri olmayan 17 $/1 $ çarpanı cinsinden cinayet etmek için kullanılan işkence edilen varsayımlar kare olamaz.

Bu ilk elden 1999'da, gıda pulları için insanları işe almak için 600.000 dolar alan önde gelen bir AmeriCorps programını ziyaret ettiğimde gördüm. Bu Mississippi programının genel müdürü sorularımdan kaçtıktan sonra Genel Müfettiş'i uyardım. Program için hiçbir şey yapmayan 14 hayalet çalışana (yerel bir belediye başkanı dahil) AmeriCorps parasının harcandığı ortaya çıkıyor. Bu yerel ajansın şefi mahkum edildi ve 41 ay hapis cezasına çarptırıldı.

AmeriCorps hala gerçek ve hayali “hizmeti” ayırt etmek için mücadele ediyor. İlk Trump yönetimi sırasında, genel müfettiş “teleservice” içeren yaygın sahtekarlık konusunda uyardı – AmeriCorps üyeleri sözde iyi işlerin iddialarında telefon eden üyeler. Birçok hibe veren, sunulan saatleri doğrulamak için hiçbir çaba göstermedi. AmeriCorps Management, “Üyeler ve hizmetlerin verildiği kişiler arasında derhal temas” önerilerek yanıt verdi.

Bu AmeriCorps'ın “hükümet çalışması için yeterince yakın” fedakarlık tanımıdır. Hükümet Hesap Verebilirlik Ofisi AmeriCorps'ı “sonuçları gösterememek” ve üyeleri tarafından “sağlanan hizmet kalitesini” görmezden geldiği için çarptı.

Mississippi'de, işe alımların sadece 8. sınıf düzeyinde okuması gereken bir AmeriCorps Yardımcı Öğretmen Eğitim Programının açılmasına katıldım.
AmeriCorps Apologs, AmeriCorps'ın işe alımlarını finansal şehitler olarak gösteriyorlar. Pennsylvania Demokrat Temsilcisi Chrissy Houlahan, “hizmet etmek için özverili bir eylem, ama deneyim kazanıyorsunuz ve bunu sivil ekonomideki fırsatlara dönüştürebilirsiniz.” Ancak o, AmeriCorps işe alımlarına yılda 80.000 dolara kadar ve fayda sağlanan Amerika Teach For America programının bir parçasıydı.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Çoğu AmeriCorps üyeleri çok daha az alır, ancak genel ödeme, saçak faydaları ve eğitim ödülleri paketi, ödeme ölçeğinin altında milyonlarca Amerikalı tarafından toplanan ücretleri aşmaktadır. AmeriCorps üyesi olmak McDonald's'ta patates kızartması yapmaktan daha kolaydır.

Olga Rodriguez, Huffington Post'ta AmeriCorps'ta hizmet vermenin çalışma ahlakını yok ettiğini söyledi. Toplum hizmeti için kongre bronz madalya alan AmeriCorps üyesi Nicole Patterson, “Amerika için Scrabble ve Kickball oynayarak altı hafta geçirdim. İki ay daha Amerika için bir araç kulübesinde otururken geçirdim.”

Joe Biden ve AmeriCorps

Eski Başkan Joe Biden ve First Lady Jill Biden, 19 Ocak 2025'te North Charleston, South Carolina'daki Ortak Base Charleston'a varışta AmeriCorps üyeleriyle poz veriyor.

Demokratlar ve liberaller, AmeriCorps'ın ölümü üzerine paniği ateşlemeye çalışıyorlar, ancak bu özür dileyenler uzun zaman önce aritmetikte başarısız oldular mı? AmeriCorps, Doge Purajından önce yaklaşık 75.000 ücretli üyeye sahipti. Sayım Bürosu'na göre, 75 milyon Amerikalı her yıl kuruluşlarla resmi olarak gönüllü oluyor. AmeriCorps, bu ülkedeki toplam gönüllü sayısının yüzde onda biri kadardır.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

20'den fazla eyalet 29 Nisan'da Trump yönetiminin AmeriCorps kesintilerine meydan okuyarak dava açtı. Haberler'e göre, “AmeriCorps'in var olması bekleniyor, ancak esasen sıfırdan yeniden başlatılacak.” Ancak balon lansmanlarına, şiir okumalarına ve prezervatif hediyelerine sahip bir programı kullanmanın bir yolu yoktur.

Kongre ve Trump yönetimi, AmeriCorps'in asla mesih sanrılarıyla ilgili sosyal hizmetten daha fazlası olmayacağını kabul etmelidir. AmeriCorps üyelerinin kaçırılmayacağını garanti edecek bin kat daha fazla özel gönüllü var. Vergi mükellefleri artık AmeriCorps'in sonsuz erdem sinyalini karşılayamıyor.

Jim Bovard'dan daha fazlasını okumak için buraya tıklayın