Cumhuriyetçiler, Demokratların istediği gibi kapana kısılmanızı değil, yoksulluktan kurtulmanıza yardım etmek istiyor

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!


Sol, gelir eşitsizliğini önemsediğini iddia ediyor, ancak üyeleri defalarca daha fazla insanın varlık ve tasarruf biriktirmesine olanak tanıyan çözümleri reddediyor. Bunun nedeni solun, herkesin eşit derecede mutsuz olması için herkesi eşitleyerek gelir eşitsizliğini sona erdirmek istemesidir. Ancak Amerika'nın yöntemi, herkesin gelirinin artmasına ve daha iyi bir yaşama sahip olmasına yardımcı olmaktır.

Yoksulları güçlendirmeye ve zenginleşmelerine yardımcı olmaya yönelik dramatik çabaların bir örneği, Başkan George HW Bush yönetimindeki dönemin Konut ve Kentsel Kalkınma Bakanı Jack Kemp tarafından geliştirildi.

Buffalo'lu bir kongre üyesi olarak Kemp, arz yönlü ekonominin geliştirilmesine yardımcı oldu ve Başkan Ronald Reagan'ın vergi indirimi planının temelini oluşturan Kemp-Roth'un üç yıllık vergi indiriminin yazarı oldu.

NYT YAZISI, BİDEN EKONOMİSİNDE AMERİKANLARIN MÜCADELE ETTİĞİNİ SÖYLEYEN ANKETLERİ REDDEDİYOR: 'BEN İYİYİM, TANIDIĞIM İNSANLAR İYİ'

Hem kongre üyesi hem de HUD Sekreteri olarak Kemp, sermayenin ve mülkiyetin faydalarını yoksullara ulaştırmanın yollarını bulmada en yenilikçi liderlerden biriydi.



Yoksulluğun bir yaşam biçimi olarak kalması gerekmiyor. Cumhuriyetçiler servet biriktirmenin yollarını savundular. (iStock)


O ve sivil haklar aktivisti Bob Woodson, toplu konutlarda yaşayan kişilerin, binaların bakımına yardım etmeleri karşılığında sonunda yaşadıkları birimlere sahip olmalarına olanak tanıyan bir program geliştirdi.

Bu cesur fikir solcu Demokratları kızdırdı. Meclisin en liberal üyelerinden biri olan Massachusetts Kongre üyesi Barney Frank, programın yoksul New York City sakinlerinin New York pazarında 1 milyon dolar değerinde mülk edinmesine olanak sağlayacağını belirterek programa itiraz etti.

Evet, programın yoksul insanların servet biriktirmesine yardımcı olabileceği gerçeği onun itirazıydı. Sol, yoksul kaldıkları ve hükümete bağımlı tutuldukları sürece yoksullara yardım etmekten bahsetmeye hazır.

Düşük gelirli Amerikalılara daha fazla servet biriktirme fırsatı verecek cesur reformların bir başka örneği de Sosyal Güvenliğin kişisel tasarruf hesaplarıyla güçlendirilmesidir.

Amerika'daki servet açığını kapatmanın önündeki en büyük engellerden biri Amerikalıların 10'da 4'ünün borsada yatırımının olmamasıdır.

Sosyal Güvenliği güçlendirecek bireysel hesaplar, her Amerikalının 401(k) sahibi olmasını ve emekli olduklarında daha büyük aylık ödemelerden yararlanmasını sağlayacaktır. Mevcut Sosyal Güvenlik modelinden farklı olarak bu, yaşlıların hesaplarının bakiyesini mirasçılarına bırakmasına olanak tanıyacak.

Bu fırsat özellikle düşük gelirli Amerikalılar için önemlidir çünkü kuşaklar arası servet aktarımının olmaması, kalıcı eşitsizliğin temel itici gücüdür.

Elbette sol, Sosyal Güvenliğin bu şekilde arttırılmasına karşı çıkıyor; bunun yoksullar ve azınlıklar için kötü olacağı için değil, bu grupları daha kapitalist hale getireceği ve hükümete daha az bağımlı hale getireceği için.

Son yıllarda bu modelin, solun müşterilerin telefonlarındaki uygulamalar aracılığıyla borsaya erişmesine olanak tanıyan perakende ticaret platformlarına yönelik saldırılarında da kendini tekrar ettiğini gördük.

Perakende yatırım uygulamaları, işlemler için komisyon almadıkları için küçük dolarlık yatırımları uygun maliyetli hale getirerek giriş engelini azaltır. Bu ticaret platformları, komisyonlardan para kazanmak yerine genellikle, işlemleri gerçekleştirmek için rekabet eden piyasa yapıcı firmalardan gelen küçük indirimlere güvenir; bu sürece sipariş akışı için ödeme (PFOF) adı verilir.

Günümüzde komisyonsuz çevrimiçi yatırım ve ticaret normdur. 2013 yılında sıfır komisyonlu işlemlerin başlatılmasından bu yana piyasada çok sayıda komisyonsuz çevrimiçi yatırım platformu ortaya çıktı. Sonuç olarak, hisse senetlerine yönelik perakende yatırım hacmi, 2010'lardaki %10-15 seviyesinden 2021'de toplam yatırım işlem hacminin %25'ine yükseldi (BNY Mellon Kasım 2021). Perakende yatırımlarındaki bu artış, azınlıkların ve yatırımcı sınıfına katılan kadınların sayısının da artmasını beraberinde getirdi.

Finansal Endüstri Düzenleme Otoritesi (FINRA) Vakfı tarafından hazırlanan bir rapor, 2015 yılından bu yana azınlıkların yatırım piyasasına beyazlardan daha hızlı girdiğini gösterdi. Ve bu azınlık yatırımcıları beyaz yatırımcılardan daha genç olma eğilimindedir.

Fidelity'nin bir başka raporu, 2018'de %44 olan kadınların artık %67'sinin emeklilik dışında yatırım yaptığını gösterdi. En büyük artış yine genç kadınlardan geliyor. Araştırma aynı zamanda kadınların yatırımcı olarak erkeklerden daha iyi performans gösterdiğini de ortaya koydu.

Ancak yoksulların 1 milyon dolarlık bir ev sahibi olma şansına sahip olabileceği fikrine karşı çıkan Kongre Üyesi Frank gibi, sol da daha fazla insana yatırım yoluyla servet biriktirme fırsatı verilmesi fikrine karşı çıkıyor.

Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ve New York Kongre üyesi Alexandria Ocasio-Cortez gibi liberal Demokrat politikacılar tarafından desteklenen Başkan Joe Biden'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komiseri Gary Gensler, tüccarlar tarafından ödenen komisyonlar olmadan ticaret uygulamalarının piyasa yapıcıların çıkarlarına hizmet ettiğini yanlış bir şekilde iddia ediyor ve Hedge fonları, müşteriler değil. Soldaki diğerleri, opsiyon ticaretinin normal Amerikalıların kolay erişimine izin vermeyecek kadar riskli olduğunu iddia ediyor.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Public.com gibi bazı ticaret platformları, 2021'de PFOF'u ortadan kaldıracaklarını ve bunun yerine para kazanmak için yalnızca ipuçlarına güveneceklerini açıklayarak solu yatıştırmaya çalıştı. Public ayrıca müşterilerinin temel opsiyonlarla bile işlem yapmasını yasakladı.

Sosyal Güvenliği güçlendirecek bireysel hesaplar, her Amerikalının 401(k) sahibi olmasını ve emekli olduklarında daha büyük aylık ödemelerden yararlanmasını sağlayacaktır. Mevcut Sosyal Güvenlik modelinden farklı olarak bu, yaşlıların hesaplarının bakiyesini mirasçılarına bırakmasına olanak tanıyacak.
Ancak bu yılın başlarında şirket, platformlarına opsiyon ticaretinin getirilmesinin bir parçası olarak PFOF'un geri döndüğünü duyurarak 180'lik bir açıklama yaptı. “Uyandı, iflas etti” etkilerini deneyimleyen birçok şirket gibi Public de müşterilerine ya istediklerini verebileceğini ya da sola istediğini verebileceğini keşfetti. Halk kendi sonucunu seçmiş gibi görünüyor.

Politikacıların da aynı dersi alması gerekiyor. Amerikalılar Biden ekonomisinde mücadele ediyor ve finansal bağımsızlık istiyor. Bu, onlara servet biriktirmeleri için daha fazla fırsat sağlamak, daha fazla insanın yatırım yapmasını sağlayan iş modellerini yasaklayarak bu fırsatları ellerinden almamak anlamına geliyor.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Biden döneminde şehirlerimizin kötüleşmesi ve konut maliyetlerinde yaşanan patlama, aynı zamanda refah ve yoksullukla mücadele programlarımız hakkında daha yaratıcı düşünmenin zamanının geldiği anlamına da geliyor. Tasarruf, yatırım ve servet birikiminin faydalarını desteklemelidirler.

Amacımız insanların yoksulluktan kurtulmalarına yardımcı olmak olmalı, onları orada sıkışıp bırakmak değil.

NEWT GINGRICH'TEN DAHA FAZLASI İÇİN BURAYA TIKLAYIN



Newt Gingrich, 1995-1999 yılları arasında ABD Temsilciler Meclisi Başkanıydı ve 2012 Cumhuriyetçi başkan adaylığı adayıydı. Gingrich 360'ın başkanıdır.