20.000 COVID hastasını tedavi ettim ve karantinadan 3 yıl sonra daha iyisini nasıl yapabiliriz

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Daha dün gibi görünüyor. Üç yıl önce, Mart 2020, ulusumuz bir asırdan fazla bir süredir ilk kez tecrit edildi.

Ulusumuzu alt üst eden, gençlerimizin eğitimini etkileyen, gelişen ekonomimizi ezen ve artan madde kullanımı, şiddet ve aşırı dozda uyuşturucu kullanımıyla birlikte bir akıl sağlığı krizinin ateşini ateşleyen korkunç bir hareket.

1918’de İspanyol gribi sırasında eğriyi düzleştirmek işe yaramadı, öyleyse neden yanlış bir şekilde yeniden başlatıldı?

FOX HABER ANKETİ: ÇOĞUNLUK BİDEN’İN COVID-19’UN KÖKENLERİNİ GİZLEMEYE ÇALIŞTIĞINI SÖYLÜYOR

Bir zamanlar dünyanın COVID-19 merkez üssü olan yerde ön saflarda binlerce COVID-19 hastasını test ettikten, teşhis ettikten ve tedavi ettikten sonra şunu düşünüyorum: Ne yaptık? Ne öğrendik? Neyi kaybettik? Kendimize hangi yaraları açtık ve hangi dersleri hatırlamaya değer?

ABD Başkanı Joe Biden, güncellenmiş COVID-19 güçlendiricisini 25 Ekim 2022’de Washington, DC’deki Beyaz Saray kampüsündeki South Court Oditoryumu’nda teslim aldı. Biden, ABD’de Covid-19’un durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. (Fotoğraf: Anna Moneymaker/Getty Images)

En önemlisi geleceğe hazır mıyız? Hala COVID-19’un kökenlerine dair kesin bir teşhise sahip değilsek ve bir pandemik acil durum hazırlık planı için pratik politika ve protokol geliştirmemize rehberlik edecek cevaplar yoksa, cevap nasıl evet olabilir? Başımız yine belada olabilir.

Bilmek, özellikle enflasyon, tedarik zinciri kesintileri, antibiyotik kıtlığı, bebek maması kıtlığı, yüksek sağlık hizmeti primleri ve sağlık çalışanlarının büyük ölçüde tükenmişliği ile zorlu bir mücadelede, gelecekteki pandemi sonuçları açısından kritik derecede temeldir.

Kilometrelerce uzunluktaki hasta kuyrukları ve Omicron gibi yeni varyantların aniden patlak vermesi bizi çözüm aramaya itiyor, tekrarlanacak bir olaylar zinciri değil.

İlk COVID-19 hastamın ölümüyle ilgili düşünceler bende kaldı. Onu asla unutmayacağım. 60’larının başındaydı ve hevesli bir koşucuydu. Karısının yanına topallayarak girdi ve neredeyse kollarıma düşüyordu. Zar zor yürüyebiliyordu. Zar zor nefes alıyordu. Solgundu, bir hayalet kadar beyazdı.

Hastalığının dokuzuncu günüydü. Ateşi 103’dü, tansiyonu hızla yükseliyordu ve oksijen seviyesi son derece düşüktü – 70’lerde dalgalanıyordu. Normal oksijen 90’ların üzerindedir. O sırada COVID-19 testi yaptırmadım ama röntgenim vardı ve bu yüzden akciğerlerinin röntgenini çektim çünkü covid’in belirli bir görünümü olduğunu biliyordum – televizyondaki kar gibi yamalı beyaz. Normalde bir akciğer göğüs röntgeni, kemikler ve kalp dışında siyah olmalıdır.

Onu nemlendirmek için hemen bir serum taktım ve yüksek akışlı oksijene verdim. Güzel bir şekilde canlandı.

Ancak onu oksijenden uzaklaştıramayacağımı biliyordum, aksi takdirde hızla bozulur ve solunum sıkıntısı çekerdi. Ben de ona hastaneye kaldırılması gerektiğini söyledim. O itaat etti. Sağlık görevlilerinin onu koridorda bir sedye üzerinde yuvarladığını hatırlıyorum, başını çevirdi, bana baktı ve göz kırptı ve ben de başımı salladım ve o noktada kendi kendime onun iyi olacağını düşündüm.

Yanılmışım. Birkaç gün sonra onu kontrol etmek için hastaneyi aradım. Cevapsız. Ertesi gün tekrar aradım ve eşi cevap verdi. “Merhaba, ben Dr. Nesheiwat. Kocanızı kontrol etmek için arıyorum…” dedim.

En önemlisi geleceğe hazır mıyız? Hala COVID-19’un kökenlerine dair kesin bir teşhise sahip değilsek ve bir pandemik acil durum hazırlık planı için pratik politika ve protokol geliştirmemize rehberlik edecek cevaplar yoksa, cevap nasıl evet olabilir?
Soğuk bir sessizlik oldu. Konuşamadı ve telefonda ağladı. Bunun kötü bir haber olduğunu hemen anladım. Bana onun solunum cihazına bağlandığı gece öldüğünü söyledi. Derinden üzüldüm. Nedenini merak ettim. Kalp rahatsızlığı vardı, ancak Tanrı onu bir milyondan fazla Amerikalı gibi eve erken götürdü.

Ancak geriye dönüp bakıldığında, Amerikalıları gerçekten hayata aç bırakan şey, uzun süreli kapalı kalma ve sosyal mesafeydi. Aileden, arkadaşlardan ve sevdiklerinden kaçınmak, muhtemelen Amerikalılara dayatılan en ihmalkar önlemlerden biriydi.

İnsanlar, özellikle gençlerimiz, sosyal bağlantıya ve diğer insanlarla etkileşime ihtiyaç duyar. Gelişmek, büyümek, gelişmek için doğuştan gelen bir gereksinimdir. Teknoloji kullanımı yetersiz bir alternatifti ve genç kız gençler arasındaki akıl sağlığı krizini körükledi ve bu da acil durum ziyaretlerinde %50’den fazla bir artışa neden oldu. Ülkemizin ruh sağlığı kaynaklarına şiddetle ihtiyacı var. Anksiyete, depresyon, TSSB ele alınmadan devam edemez.

Hücre hapsine alınan bir mahkumun neden gerilediğini ve akli dengesinin daha bozuk olduğunu düşünüyorsunuz? Ceza doğaya meydan okur. Acımasız ve insanlık dışı. Amerika’yı aynı cezaya çarptırdık ama suç işlenmedi.

İnsanlar, 21 Aralık 2021 Pazartesi günü Philadelphia'da evde ücretsiz hızlı COVID-19 test kitlerini almak için bloğun etrafında uzanan bir sırada bekliyor.

İnsanlar, 21 Aralık 2021 Pazartesi günü Philadelphia’da evde ücretsiz hızlı COVID-19 test kitlerini almak için bloğun etrafında uzanan bir sırada bekliyor. (AP/Mat Rourke)

Yalnızlık bağışıklık sistemini bastırdı ve ölümün ve hastalığın akbabaca bir habercisiydi. Tek başına ölen birçok yaşlı da dahil olmak üzere kitlelere uygulanan izolasyonla bunu daha da kötüleştirdik.

Bilinmeyene saygı duyma ve değişime izin verme fırsatı doğduğunda, titizlikle mecbur kalmadık. Doğal bağışıklığın koruma anlamına geldiğini biliyorduk. Çocukların maske takmaması gerektiğini, en düşük riskli yaş grubu olduklarını biliyorduk. Yüksek riskli grupların yaşlılar ve diyabet, obezite, kalp hastalığı veya zayıf bir bağışıklık sistemi gibi altta yatan hastalıkları olanlar olduğunu biliyorduk.

Talimatların etkisiz olduğunu ve seçeneklere izin verilmesinin daha fazla uyum sağladığını öğrendik. Bunu nasıl bilebilirim? Çünkü ön saflarda çalışarak, 20.000’den fazla COVID-19 hastasıyla ilgilenerek, maske ve aşı yönergelerine rağmen Amerikalıların virüsü kapmaya, yaymaya ve bazılarının ondan ölmeye devam ettiğini ilk elden gördüm. Ancak zamanla, büyük olasılıkla aşılama ile birlikte popülasyon bağışıklığı ve yeniden enfeksiyon nedeniyle şiddet azaldı.

Çoğu Amerikalı için tali hasar pandemiden daha kötüydü. Yetki niyetlerinin zararlı etkileri oldu – askeri personelimizi azalttı, iyi itfaiyecileri, polis memurlarını, öğretmenleri, sağlık hizmeti sağlayıcılarını ve hatta güncelliğini yitirmiş CDC düzenlemelerine teslim olmayı reddeden sporcuları kaybettik.

Eve götürme mesajım: şimdiki zamanda, mümkün olan en iyi sağlıkla var olun, böylece bir sağlık acil durumunun ortasındaysanız, vücudunuz maksimum durumda ve hastalığı veya travmayı veya aniden ortaya çıkabilecek herhangi bir rahatsızlığı önlemek için daha iyi hazırlanır. yüz.

Hiperglisemi/diyabet, obezite, kalp hastalığı veya zayıf bir bağışıklık sistemi gibi önceden bir durumunuz varsa, yaşınız ne olursa olsun yüksek komplikasyon riski altında olduğunuzu unutmayın. Çoğu hastalık, yani grip, kızamık, pnömoni ve hatta mantar enfeksiyonları için durum budur.

Hastalığın yayılmasında karşılaştığımız toplumsal karışıklıklar bedelini ödedi. Ek bulaşıcı patojenlerin ortaya çıkma tehdidi yakındır. Yani şimdi, sıfırlayın. Hazırlanmak. Uygulamak.

Kuruluşun “düşük güvenle” bir laboratuvar sızıntısının olası kaynak olduğunu söylemesine yol açan Enerji Bakanlığı COVID-19 belgelerinin gizliliğinin kaldırılmasını bekliyoruz.

Öğrenciler, New York'ta 14 Kasım 2020 Cumartesi günü New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'yu okulları açık tutmaya çağırmak için bir miting sırasında gösteri yapıyor.

Öğrenciler, New York’ta 14 Kasım 2020 Cumartesi günü New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’yu okulları açık tutmaya çağırmak için bir miting sırasında gösteri yapıyor. (AP Fotoğrafı/Mary Altaffer)

Ordu ROTC’sini üniversitede tamamladım ve liderler olarak bize öğrettikleri bir şey, eğer bir kriz olursa, acil durumlar için eğitim almaya hazır olmak. Dolayısıyla, ölümcül bir patojenle karşı karşıya kalırsak, onunla savaşmaya hazırız ve hazırız.

GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Hazırlık, olumlu sonuçların anahtarıdır. Hazırlık ve eğitim, başarıyı ve yaşamın korunmasını daha da sağlamlaştırır.

Bu arada, CDC, FDA ve federal hükümetimiz, ortaya çıkan patojenleri sürekli olarak denetlemeli ve kaynağı bilinmeyen başka bir hastalık salgınına hazırlıklı olmalıdır. Bu, acil durum personeli görevlendirme kabiliyetini, KKD’yi, hızlı bir şekilde doğru testleri üretme kabiliyetini ve etkili terapötik geliştirmeyi içerecektir.

Artık kullandıkça öğren ya da kullandıkça kuralları koy diye bir şey olamaz.

HABERLER SUNULDU

Tıpta hiçbir şey kesin değildir. Bilim akışkandır. En savunmasız olanlara öncelik vermeliyiz. Zorunluluklar yerine seçenekler daha fazla uyum ve dolayısıyla daha iyi prognoz ile sonuçlanır.

Biz dirençli ve güçlü bir milletiz. Pek çok zorlukla karşılaştık – 11 Eylül, katastrofik ölümcül doğal afetler, ekonomik kriz ve COVID-19. Gelişmeye ve sebat etmeye devam edeceğiz, ancak şimdi yükü hafifletelim ve her duruma uyan aptalca bir çözüm yerine pratiklik ve gerçekçi bir planla bir sonraki küresel felaketin etkilerini yumuşatalım.