Yapmadığım bir suç için 36 yıl hapis yattım. Trump, af üzerinde haklı

Eda

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

36 yıl boyunca hapishane duvarları arasında zaman ayırdım. Benim üzerimde asılı bir ömür boyu hapis cezası ile oğlumun ilk okul gününü, kızımın düğünü, annemin cenazesini kaçırdım – hepsi taahhüt etmediğim bir suç için, gerçek katil özgür yürürken.

Hikayemi ayırt eden şey yanlış hapis cezası değil – bu erken özgürlüğün nadir armağanı. 2017'de Missouri'nin valisi, ilk yılında merhamet verdi ve merhametin dönem sonunda siyasi olarak en güvenli olduğu geleneksel bilgeliği reddetti.

Başkan Donald Trump'ın son ikinci vadeli aflar bu prensibi yansıtıyor-ve her zamanki gibi işlerle tam bir tezat oluşturdu: Obama, son yılı için pardonların% 61'ini sakladı, Biden onun içinde% 90 konsantre oldu ve Trump'ın ilk döneminin yönetiminin kapanış anlarında kümelenen clemens'lerin% 84'ünü gördü.

Trump Pardons Nikola kurucusu sahtekarlıktan hüküm giymiş

Başkanlar sadece son yılları için clemancy'den değil, son saatleri için de kurtarmak değil: süresi dolduğunda 116 af ile Trump, Başkanlar Barack Obama'nın son gününde 330 ile ve Bill Clinton'u kapıdan çıkarken 177 ile.

Başkan Donald Trump, ikinci döneminin başlangıcından bu yana öncekilerden farklı olarak birçok affetti. Dosya: Trump, 20 Mart 2025 Perşembe günü Washington'daki Beyaz Saray'ın doğu odasında bir yürütme emri imzaladı. (AP Fotoğraf/Ben Curtis)

Neden böyle bir gecikme? Siyasi hayatta kalma içgüdüsü. Cumhuriyetçi Cumhurbaşkanı Gerald Ford'un affedilmesi Richard Nixon muhtemelen 1976'da başkanlığa mal olurken, Massachusetts Demokrat Valisi Michael Dukakis'in Willie Horton Furlough 1988 başkanlık kampanyasını rayından çıkardı. Ders netleşti: Sadece seçmenler artık tam olarak cezalandıramadığında merhamet dağıtın.

Trump'ın erken afları tam olarak yöneticilerin neden beklediğini vurguluyor – geri tepmeden korkuyorlar. 6 Ocak'taki clemens'leri yoğun eleştirilere yol açtı, dedektörler rehabilitasyon tanımadan ziyade sadakat ödüllerini gördü. Bu kaygılar tartışmayı hak ediyor, ancak merhamet almanın kimin ne zaman hakkındaki önemli gerçeği gizlediği üzerinde sabitlenmesi – adalet ertelenen adalet reddedildi.

Bu gerçekliğe her gün parmaklıklar ardında tanık oldum. İlköğretim eğitimi olan kadınlar üniversite mezunları oldu; Kırık ruhlar mentorlara dönüştü. Yine de sistemin acımasız ironisi kaldı: açık rehabilitasyon, siyasi hesaplamaya karşı hiçbir şey ifade etmiyordu.

Benim durumum bu noktayı kanıtlıyor. Çıkarma için birden fazla şartlı tahliye tahtası önerisine rağmen, altı vali dosyamı dokunmadan bıraktı. Yedinci 2017'de Clemency verdiğinde, siyasetin neredeyse çaldığı şeyleri geri kazandım-dört büyük torunu doğumda hapishane masalarındaki fotoğraflarla izlemek yerine.

Bu insan maliyetinin şaşırtıcı bir mali muadili var: vergi mükellefleri yılda federal mahkum başına 42.000 $+ harcıyor, devlet başına 33.274 $+. “Hapsedilen kişilere, ailelere, çocuklara ve topluluklara maliyetler” dahil olmak üzere Adalet Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'ne göre, Amerika'nın hapsedilme yükü yılda 1 trilyon dolara yaklaşıyor. Zamanında Mercy, bu milyarları eğitim, sağlık ve toplumun yenilenmesine yönlendirebilir.

Amerikalılar ezici bir şekilde katılıyor:% 80'i, Harris destekçilerinin% 84'ü ve Trump'ın destekçilerinin% 80'i de dahil olmak üzere her iki siyasi kamptan neredeyse aynı desteğe sahip olan cumhurbaşkanlığı taşımacılığını destekliyor. Bu fikir birliği, Amerikalıların% 81'inin reformları desteklediği ceza adalet reformuna uzanıyor. Cümle indirimleri ve zorunlu minimumların ortadan kaldırılması da güçlü iki partili desteği paylaşır.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Bu nadir uyum, reformun değerler arasında nasıl yankılandığını yansıtır: mali muhafazakarlar şiddet içermeyen suçlulara israf harcamalarını reddeder; İlerleyiciler ırksal eşitsizlikleri ele alır; İnanç liderleri kurtuluşa değer verir; Anayasacılar yasal korumaları savunurlar. Tüm yollar bir sonuca yol açar: Kitlesel hapsetme ülkemizi ahlaki, finansal ve pratik olarak başarısızlığa uğratır.

Bu yaygın anlaşma zaten somut sonuçlar doğurmuştur. 2018 İlk Adım Yasası, ezici iki partili destekle geçti, cümleleri azalttı ve rehabilitasyon programlarını genişletti. Trump tarafından imzalanan, ilerici New Jersey Demokrat Senatörü Cory Booker ve Muhafazakar Iowa Cumhuriyetçi Senatör Chuck Grassley kadar ıraksak sesleri birleştirdi.

Bu gerçekliğe her gün parmaklıklar ardında tanık oldum. İlköğretim eğitimi olan kadınlar üniversite mezunları oldu; Kırık ruhlar mentorlara dönüştü. Yine de sistemin acımasız ironisi kaldı: açık rehabilitasyon, siyasi hesaplamaya karşı hiçbir şey ifade etmiyordu.
Daha fazla ilerleme, siyasi bir yükümlülük değil, ahlaki bir zorunluluk olarak yeniden düşünmeyi gerektirir. Pratik reform, yaşlı mahkumlara, orantısız şiddet içermeyen cümlelere sahip olanlara ve rehabilitasyon gösterenlere öncelik veren üç aylık mukavemet incelemeleri uygulayacaktır.

Mağdurların savunucuları, hukuk uzmanları ve adalet uzmanları da dahil olmak üzere çeşitli bir panel, etik rehberlik ve siyasi yalıtım sağlayacak ve odağı tartışmalardan kaçınmaktan hayatları yeniden inşa etmeye yönlendirecektir.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Bu restorasyonu somutlaştırıyorum. Bugün, kendimi iş yoluyla destekliyorum, hala sınırlı olanları savunuyorum ve hayatın basit ritimleri-ödev yardımı, gözetimsiz tatiller, mevsimlerde bahçecilik. Her sabah, ne yemeye, kime görüleceğini, ne zaman dışarı çıkacağına dair sessiz seçim mucizesini sunar.

Bu özgürlüğü hala bekleyen binlerce kişi için liderler, siyasetin izin verdiği zaman değil, adalet talep ettiğinde hareket etme cesaretini bulurlar. Bölünmüş ulusumuzda, ikinci şanslar nadir ortak bir zemin sunar – Kırılma geleneği sadece adalet ve ailelere değil, Amerika'nın hesap verebilirlik ve zarafet kapasitesine ortak inancımıza hizmet eder.