Trump'ın agresif sınır dışı etme önlemleri siyasi zorluklar yaratıyor

Eda

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Boerne, Teksas – Bu alanda daha önce de belirttiğim gibi, yoldaki insanlar benden bahsetmeden bir sorun yaratmaya başladığında, antenim yükseliyor. Ve son zamanlarda, Trump yönetiminin agresif sınır dışı etme önlemleri konuşmaya yol açıyor.

Sadece bu hafta Pinchy's Seafood Restaurant'ta, yakınlarda yaşayan Paul ve Tonya ile tanıştım. Kasaba ve çevresi oldukça iyi gidiyor. Üst düzey mağazalar, süslü restoranlarla birlikte 1910 ya da kökenli kireçtaşı binalarını işgal ediyor.

Trump, Amerika'nın en büyük şehirlerindeki sınır dışı etme çabalarını genişletmeye yönlendiriyor

Sınırlama konusunu gündeme getiren Tonya, “Burada çok fazla çalışkan insan var ve belgelenmiş olup olmadıklarını bilmiyorum ve sormuyorum. Ama iyi ve iyi. Sadece kaybolabilecekleri korkutucu.”

Paul yerel bir işadamı ve şirketi federal sözleşmeleri gerçekleştirdiği için yasadışı göçmenleri işe alamıyor. Ama bana “birçok işletmenin yerine geçmediğini” söyledi.

Yolda tanıştığım insanlarla tartışmıyorum; Sadece dinliyorum. Ama konuştuğum başkalarının seslerini, özellikle de Trump'ın en büyük destekçilerinden bazıları, “üzgünüm, ama yasadışı geldin ve şimdi gitmelisin.”

İç Güvenlik Sekreteri Kristi NOEM, sınır dışı edilmenin devam edeceğine söz verdi. (Reuters/Kevin Lamarque ve Christopher Dilts/Bloomberg Getty Images aracılığıyla)

Aslında, ucuz yerli ve peyzaj emeği arzusu nedeniyle, yasadışı göç sorunu nedeniyle suçlanan bu daha iyi topluluklardır.

Aslında yoklama, diğer suçlarla suçlanmayan yasadışı göçmenlerin sınır dışı edilmesinin, tüm seçmenler arasında çoğunluk desteğine sahip olduğunu ve bağımsızların güçlü desteğiyle olduğunu göstermektedir. Ancak bu desteğin ne kadarının doğrudan sınır dışı edilme tehdidi altında birisini tanıyan insanlardan geldiğini bilmek zor.

Günün erken saatlerinde, 60'lı yaşlarında bir Demokrat olan Bill ile tanışmıştım, bana Trump'ın planının “suçluları sınır dışı etmek, Walmart'a baskın yapmak” olduğuna inandığını söyledi. Bu duyguyu biraz duyuyorum.

Aslında, Trump, kampanya izi ve sınır Czar Tom Homan, Ocak ayından bu yana, her zaman başka hiçbir cezai suçlaması olmayan bir baskına yakalanırsa, sınır dışı edileceğini söyledi.

Öte yandan, Trump son zamanlarda yasadışı çiftlik ve otel işçilerine duyulan ihtiyaç hakkında bazı karışık mesajlar gönderdi, bu da af, ama belki de bir konuk işçi programı veya bu endüstriler için bir şey olacağını vaat etti.

Sınır Çar Tom Homan röportaj için oturuyor.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Direktörü Tom Homan “Fox & Friends” de oturuyor. (Fotoğraf: John Lamparski/Getty Images)

Bill ayrıca, buzun Katolik kiliselerini baildiğini duymuştu, bu hafta Homan'ın bir Kaliforniya piskoposu Alberto Rojas'tan sonra ele aldığı bir şey, Kilisede tutuklanabilecekleri korkuları belirterek Mass'ı kaçırmaya yasadışı kişilere özel bir dağıtım yaptı.

“Bu BS,” dedi Homan Salı günü, “Bir kilisenin tutuklanmasının tek bir olayı bilmiyorum.” Çarşamba günü Haberler Channel'a “Bu gerçekleşmiyor” dedi.

Bu, yönetimin yüksek sesle ve net tekrarlaması gereken bir mesajdır, çünkü birçok insan bunun olduğuna inanmaktadır. Özellikle Tanya ile sınır dışı edilme hakkındaki konuşmalarım hakkında beni en çok etkileyen şey, bunun açıkça duygusal bir etkisi olmasıydı. Bill için de başkalarıyla birlikte yaptı. Bu her konu için doğru değil.

Teksas'ta tanıştığım endişeli insanlar için, Trump yönetimi daha net bir sinyal göndermeli. Eğer anlaşma, herkesin gitmesi gerektiği ise, İç Güvenlik Sekreteri Kristi Noem'in agresif TV reklamlarının teması gibi, sadece açıkça belirtilmelidir.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Öte yandan, Trump'ın ima ettiği gibi, bazı istisnalar varsa, bu da ayrıntılı olarak düzenlenmelidir, böylece insanlar politika hakkında karar verebilir. Şu anda karışıklık bir sorun olmaya başlıyor.

Başkan Trump'ın neden burada ihtiyatlı davrandığı anlaşılabilir. MAGA Koalisyonunu kırmayan İran'ın nükleer alanlarına yapılan tarifelerden veya saldırıdan farklı olarak, kitlesel sınır dışı etme çok farklı bir konudur.

Tanıştığım çok fazla Trump seçmeni var ve burada herkesi yasadışı olarak sınır dışı etme veya en azından deneme sözü onu desteklemelerinin temel nedeni olan podcast'lardan bahsetmiyorum. Onlar için af'a yakın her şey acı bir ihanet olurdu.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Neredeyse haksız görünüyor ki, mucizevi bir şekilde fışkıran bir yara olan bir güney sınırı kapattıktan sonra, sadece altı ay içinde Trump kendini sınır dışı edilme konusunda böyle politik bir turşu buluyor. Ama hiç kimse başkan olmanın kolay olduğunu söylemedi.

Şimdilik, yönetimin yapabileceği en iyi şey, sınır dışı edilme planının gerçekte ne olduğu konusunda Amerikan halkıyla hikayesini düz ve düzleştirmek. Sonra, siyasi cipslerin olabilecekleri yere düşmesine izin verin.

David Marcus'tan daha fazlasını okumak için buraya tıklayın