Sen Tom Cotton: Çin hakkında söyleyemeyeceğiniz bazı şeyler

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca, hesabınızla ücretsiz olarak seçilen makaleler ve diğer premium içerik için özel erişim – ücretsiz.

E -postanızı girip devam ederek devam ederek, Haberler'un finansal teşvik bildirimimizi içeren kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını kabul ediyorsunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Koronavirüs pandeminin ilk günlerinde, çoğu Amerikalı Wuhan'ın nerede olduğunu bilmeden önce, Çin Komünist Partisi'nin bir kez yattığı sonucuna varmıştım. 2020'nin başlarında Çin, Wuhan çevresinde Dünya Sağlık Örgütü'ne pnömoni salgını bildirmiş ve salgının kontrol altında olduğunu iddia etmişti.

Yine de Çin hükümeti, Wuhan çevresindeki acımasız kilitleri ve karantinaya devam etti, saha hastaneleri sıfırdan inşa etti, yüz maskeleri ve cerrahi eldivenler gibi koruyucu ekipmanları istifledi ve hatta saatin her saatinde krematoryumlar ameliyat etti. Bir hükümetin, durumun kontrol altında olduğundan emin değil.

Wuhan koronavirüsündeki zili cevaplamak için bilimsel bilgi veya sınıflandırılmış zeka değil basit sağduyu kullandım. Çinli komünistlerin iddialarını hiç değerle almadım. Ve eylemleri sözleriyle çeliştiğinde ve salgınla ilgili önemli bilgileri örtmeye başladıklarında, iyi olmadıklarını biliyordum.

Bir güvenlik görevlisi, Aralık 2021'de gazetecileri Çin'deki Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden uzaklaştırır. (AP Fotoğraf/Ng Han Guan, Dosya)

Yine de, o ilk günlerde birkaç sağduyu gözlem yaptığımda, sadece Çin'den değil, aynı zamanda Amerikan özür dileyicilerinden de histerik tepkilere dayanan olmayan günahlar işlediğimi düşünürdünüz. Her fırsatta beni susturmaya ve fikirlerimi bastırmaya çalıştılar.

Çin ve Meksika neden Trump'ın yasadışı uyuşturucu belasına saldırması için doğru hedefler

İlk olarak, Çin'den Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmeyi savundum. Telefon görüşmeleri ve Trump yönetim yetkililerine mektuplarda ve kamuya açık açıklamalarda, bu sağduyu adımını çağırdım; Sonuçta, Çin zaten Wuhan'dan kendi seyahat yasağını uyguladı.

Ancak Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, öneriyi “kültürel olarak duyarsız” olarak eleştirdi ve Joe Biden, Trump'ın “histeri, yabancı düşmanlığı ve korkma” ürünü olarak yasağı kınadı.

Biden ve Fauci daha sonra tersine dönecekti. Bununla birlikte, dikkat çekici olan şey, her iki erkeğin de yanlış olması – çoğu zaman – ama daha ziyade ilk içgüdülerinin Komünist Çin'in savunmasına sıçramak ve eleştirmenlerine saldırmaktı. Ve izole bir olaydan çok uzaktı.

Tom Cotton Kitap Kapağı

Sen. Tom Cotton'un “Çin Hakkında Söyleyemeyeceğiniz Yedi Şey”

Daha sonra, Washington kuruluşu beni ve diğerlerini virüsü “Wuhan Coronavirus”, “Çin Virüsü” veya “Wuhan Grip” olarak adlandırdıkları için azarladı. Tartışmayı hiç anlamadım. Şüpheli kökenli yerlerden sonra pandemileri ve virüsleri adlandırmanın uzun bir geçmişi var. Batı Nil Virüsü, Asya gribi, Hong Kong Grip, Ebola ve Zika sadece birkaç örnek.

Ancak bu gelenek Komünist Çin'i rahatsız ederse, öfke takip eder. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Merkezleri Robert Redfield bu terimleri “kesinlikle yanlış ve uygunsuz” olarak nitelendirdi. Evin konuşmacısı Nancy Pelosi “hepimizi daha az güvenli hale getirdiklerini” söyledi ve Sen. Chuck Schumer onlara “sert, kötü ve bağnaz” dedi.

Büyük gazeteler ve haber ağları azarlamayı yineledi. Başkan olduktan sonra Joe Biden hükümet çalışanlarını coğrafi olarak doğru bu terimleri kullanmasını yasakladı. Çift standart açıktı ve bir kez daha Çin'e fayda sağladı.

Amerikalıların verilerini Çin'den korumak, Amerika'nın birinci gündeminin merkezinde yer alır

Sonunda, pandemi hakkında en açıklanamayan şeylerden birini söyleyen ilk ulusal lider oldum: virüs bir laboratuvardan kaçmış olabilir. Yine, bu sağduyulu gözlem tartışmalı olmamalıdır. Wuhan, araştırmacıların yarasa tabanlı koronavirüsleri inceledikleri Çin'in en yüksek riskli “süper laboratuvarına” ev sahipliği yapıyor-laboratuvardaki kilit bir araştırmacı tam anlamıyla “Bat Lady” lakaplı.

Nancy-Pelosi-Chuck-Schumer-Gas-PRICES-ABD-Capitol-Washington-DC

Meclis Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer 28 Nisan 2022'de ABD Capitol Ziyaretçi Merkezi'ndeki bir basın toplantısında. (Chip Somodevilla/Getty Images)

Dahası, Amerikalı yetkililer iki yıl önce, Çin'in uzun süredir laboratuvar güvenliği geçmişi ve halk sağlığı krizleri hakkında yalan söyleyen laboratuvardaki gevşek güvenlik uygulamaları hakkında uyarmıştı.

Bu arada, yarasalar Wuhan'ın 100 mil içinde yaşamıyor ve Wuhan “Islak Pazarı”, Çin komünistlerinin suçlu olarak parmakladığı yarasalar ya da pangolinleri satmadı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Çinli bilim adamlarının çok erken bir raporu, bilinen ilk vakaların pazarla temas kurmadığını buldu. Kısacası, başlangıçtaki tüm kanıtlar bir laboratuvar sızıntısına işaret etti.

Tabii ki, Çinli komünist yetkililer beni kınadı. Çin'in ABD Büyükelçisi beni “kesinlikle deli” olarak kınadı. “Çok zararlı, şüpheyi, söylentileri karıştırmak ve onları insanlar arasında yaymanın çok tehlikeli olduğunu” söyledi. İyi bir ölçü için, teorinin “ırksal ayrımcılık” ve “yabancı düşmanlığı” nı kışkırtacağını da ekledi.

Benzer şekilde, Wuhan Laboratuarında da üst düzey bir araştırmacı – Laboratuar'ın Komünist Parti Komitesi sekreteri – “insanları kasıtlı olarak yanıltmaya çalıştığımı” söyledi. Çin komünistlerinden daha az bir şey beklemiyordum.

Çin'de zor olmak Amerika'yı tekrar sağlıklı hale getirecek

Ancak öfke ulumaları, özellikle medyada Amerika'nın seçkinlerinden de kötüydü. Washington Post, New York Times, NBC, CNN, MSNBC ve prestijli tıp dergisinde yirmi yedi bilim adamı Lancet Herkes laboratuvar sızıntısı hipotezini “komplo teorisi” olarak kınadı.

Huffington Post “Sen. Tom Cotton'u Coronavirus hakkında dinleme” ve “Sen. Tom Cotton hala koronavirüs hakkında teori atıyor” başlıklı bir çift makale koştu. NPR, “virüs araştırmacıları, yeni koronavirüsün serbest bırakılması için neredeyse hiç bir şans olmadığını söyledi. [a] Çin'de veya başka bir yerde bir laboratuvar kazası sonucu. “

Bana saldırma ve susturma acelelerinde, Çin'in özür dilerim, yavaş ve acımasızca kabul ettikleri rüzgara dikkat, merak ve temel gerçekler attılar. Yaklaşık bir yıl sonra, Washington Post sessizce “Tom Cotton,” “komplo” ve “çürüttü” ile “Fringe” ve “tartışmalı” ile zaten bozulmuş bir koronavirüs komplo teorisini tekrarlamaya devam ediyor. Diğer haber kuruluşları, editörün notlarını makalelerine ekledi ve medyanın hikayeyi nasıl yanlış aldığına dair ruh arayan sınavlar yayınladı.

2023 yılına gelindiğinde, Enerji Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu ve eski bir CDC direktörü, salgının bir laboratuvarda başladığından da şüphelendiklerini açıkladı; Merkezi İstihbarat Ajansı iki yıl sonra onlara katılacaktı. 2024'te New York Times bile “Pandemi neden muhtemelen bir laboratuvarda 5 anahtar noktada başladı” başlıklı bir makale yayınladı.

Yine de Çin Komünist Partisi hiç gelmedi. Komünist Çin hakkındaki gerçeği konuşmaya ve Senato'da sorumlu tutmaya devam ettim. Ağustos 2020'de Çin, hala bir onur rozeti olarak giydiğim bana yaptırımlar uygulayarak yanıt verdi.

Daha Fazla Haberler Foili için BURAYA TIKLAYIN

Covid-19 pandeminin ilk günlerinden bu sahneler Çin hakkında daha geniş gerçekleri ortaya koyuyor. Birincisi, Çin Komünist Partisi rutin ve sürekli yatıyor. Orada sürpriz yok; Çinli komünistler, Soğuk Savaş boyunca yalan söyleyen Rus komünistlerinden çok farklı değiller.

Ama ikincisi, komünist Çin güvenilir bir şekilde onu savunmak için çok çeşitli Amerikalı özür dileyicilere, Sovyet Rusya'nın güvenebileceğinden çok daha fazla. Bu şiller her yerdedir: iş, politika, medya, Hollywood, profesyonel sporlar, üniversiteler ve ötesi. Üçüncü ve en rahatsız edici, sadece Çin'i savunmakla kalmazlar, aynı zamanda eleştirmenlerini susturup susturmaya çalışırlar.

Ve sık sık başarılı olurlar. Her ne kadar Amerikalıların dörtte üçünden fazlası Çin'in (adil) olumsuz bir görüşüne sahip olsa da, Çin Komünist Partisi'nin suçları ve kötülüğü için hala tam bir davayı duymuyorlar. Çin, Amerika'nın seçkinlerini, ünlülerini, sporcularını ve politikacılarını sessizliğe sokdu. İşleri, sözleşmeleri, yatırımcıları, statüyü ve daha kötüsünü kaybetmekten korkuyorlar. Sessiz kalmak daha iyidir.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Bu korkular milyonlarca normal Amerikalıyı da etkiler. Eğer özel bir vatandaş olsaydım ve Çin hakkında senatör olarak yaptığım aynı şeyleri söyleseydim, işverenim muhtemelen onu kesmemi söylerdi ve yapmazsam beni kovardı. Sosyal medya da beni susturmuş olabilir. Sonuçta, Çinli sempatizanlar birçok Amerikalının kariyerlerini ve geçim kaynaklarını çok daha azına mahvetti, ülkemizde korku ve sessizliği kışkırttı.

Tehlikeli gerçek şu ki, Çin hakkında söyleyemeyeceğiniz bazı şeyler var.

Sen'den daha fazlasını okumak için buraya tıklayın. Tom Cotton

Tom Cotton'un “Çin Hakkında Söyleyemeyeceğiniz Yedi Şey” den alındı. Telif Hakkı 2025 Thomas B. Pamuk. Broadside Books ve HarperCollins Publishers'ın izniyle yayınlandı.