Mavi eyalet belediye başkanıyım ve evsizliğin geleceği beni korkutuyor

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Noel Hediyesi Hayaleti'nin kısa ömrü, Çarşamba gece yarısının vuruşuyla sona erdi ve çocuklar, bundan bir yıl sonra erkek kardeşinin ortaya çıkması için geri sayıma başladı.

Her Noel'de olduğu gibi bu Noel'de de Dickens'ın “Bir Noel Şarkısı”nı okudum. Marley'in hayaletinin ayrılışından hemen sonra, Scrooge'un dünyayı dolaşmaya mahkum bedensiz ruhları gördüğü bir sahne vardır. Bu ruhlar, yoksullara, evsizlere ve haklarından mahrum bırakılmışlara, görülmeden ve duyulmadan yalvarıyor ve yalvarıyor. Yakındıkları şey, yardım edememeleridir; trajik bir ironi; hayattayken hareket etme fırsatına sahiplerdi ama artık fiziksel bedenleri olmadığı için hiçbir şey yapamıyorlar.

Bu beni evsizliği düşünmeye itti. Aynı şey mi? Kaliforniya El Cajon'un belediye başkanı olarak eyaletin evsizlik krizini nasıl ele aldığına dair açık sözlü bir eleştirmenim. Kendime şu soruyu sordum: “Scrooge gibi, kupon programlarını, kanunsuzluğu ve öncelikli konut politikalarını her eleştirdiğimde kendi ağır zincirimi oluşturuyor olmam mümkün mü?” Merak ettim: Scrooge'un aldığı hediyenin aynısı bana da verilseydi, bana musallat olan olaylarım ne gibi açıklamalar ortaya çıkarabilirdi?

DR. PHIL, BELEDİYE BAŞKANI ADAMS'LA METRO TURU ESNASINDA GERİLİMLİ EVSİZLER ARASINDAKİ TARTIŞMAYA TANIK OLUYOR

1970'leri hatırlatan Geçmiş Noel'in Hayaleti bana büyük ölçüde evsizlikten yoksun bir Kaliforniya'yı gösterecekti. O zamanlar Kaliforniya, kanun ve düzen anlayışının hakim olduğu göreceli bir cennetti.

Politikaları değiştirmezsek Kaliforniya'nın gelecekteki evsizliği daha da kötüleşecek. DOSYA: Kaliforniya'nın Berkeley Şehri, evsiz kamplarını kaldırmadığı için birçok işletme tarafından dava ediliyor. (ALAMEDA KALİFORNİYA EYALETİ İLÇESİ YÜKSEK MAHKEMESİ)

Ama İsa “Yoksullar her zaman bizimle olacak” dememiş miydi? 1970'lerin fakir insanlarla dolu olduğunu biliyorum; ben de onlardan biriydim. Tanıdığım çoğu kişi fakirdi. Yine de evsizlik tehlikesiyle karşılaşmadan şehir merkezine yürüyebiliyorduk. Suç mevcuttu ancak polise toplulukları koruma yetkisi verildi. Plajlar pislik ve umutsuzlukla dolu kamp yerleri değil, güzellik yerleriydi.

Neden? Ne değişti? Benim düşünceme göre, evsiz yaşam tarzını finansal olarak sübvanse ederek, toplulukları güvenli ve temiz tutan yasaları ortadan kaldırarak, bağımlılığı normalleştirerek ve (1970'lerin açık sözlü dilini kullanarak) serseriliği damgalayarak evsizliği uygulanabilir bir seçenek haline getirmek bilinçli bir karardı. Hayal gücümde hayalet hiçbir yargılama yapmaz, ancak kendi sonuçlarımı çıkarmama izin verirdi.

Noel Hediyesinin Hayaleti bana tecavüz, şiddet ve umutsuzlukla dolu karanlık, tehlikeli kampları mı gösterecekti? Yapacağına inanıyorum. Peki suç bu cehennemde sıkışıp kalanlara mı yoksa politikacılara mı düşecek? Bana, evsiz sanayi kompleksini ayakta tutan arka planda yapılan anlaşmaları ve geliştirme sözleşmelerini gösterebilir miydi? Seçilmiş birkaç kişinin boşa harcanan 25 milyar dolarlık fondan kâr elde ettiği, sorunun daha da kötüleştiği ve STK'ların daha fazlası için dilendiği bir sistem mi?

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Hayalet zavallıya bakıp “Bu sefalet için beni suçlama. Bu insan işi” der mi? Kaldırımlarda ölen insanları gösterip, “Boş bırakılmış bir çadır görüyorum. Bu politikalar değişmezse onların kaderi bu olacak mı?” der mi? Bana insanların güldüğü, başlarını salladığı ve Kaliforniya'nın kendi kendini yok etmesine ağıt yaktığı Noel yemeği masalarını gösterir miydi?

Scrooge'unki gibi son hayalet en çok korktuğum hayalet olacaktır. Bana şehirlerin yaşanmaz olduğu ve sakinlerinin mülteci olarak ülke geneline dağıldığı bir Kaliforniya'yı gösterirdi. Cinsel saldırı ve aşırı dozdan kaynaklanan ölümlerin öngörülebilir ve kabul edilebilir sonuçlar olduğu sokaklardaki kanunsuz anarşiyi ortaya çıkaracaktı. Kapatılan perakende mağazalarını, istila edilen hastaneleri ve güvensiz hale getirilen kamusal alanları gösterecekti. Beni doğduğum evin yıkıntılarına götürecekti. Ve iskelet eliyle sessizce Haiti gibi yerleri işaret ederek ileride ne olacağını önceden haber verebilir.

Noel dileğim, bu tür tacizlerin gerçek alıcılarının, bu krizden sorumlu siyasi karar vericiler olması. Noel sabahına yeni bir vizyon ve canlılıkla uyansınlar; açgözlülük ve başarısız ideolojilerden ziyade tüm Kaliforniyalıların refahını ön planda tutan bir vizyon ve canlılık.

Dickens'ın yerinde olsaydım, evsizlerin yaşadığı sanayi kompleksinin parçalanıp yerine etkili çözümlerin konulduğu bir son yazardım. En önemlisi, evsizlik ve bağımlılıkla sıkışıp kalanlar için mutlu bir son yazardım; onları mümkün kılarak değil, uygun tedaviyi sağlarken ve bazen de gerektirirken sokak yaşamını engelleyen yasaları uygulayarak. Belediyelerin şehirlerini temizlemeye yönelik araçları geri kazandığını ve Kaliforniya'yı giderek daha yaşanmaz hale getiren politikaları tersine çevirdiğini görüyorum.

Neden? Ne değişti? Benim düşünceme göre, evsiz yaşam tarzını finansal olarak sübvanse ederek, toplulukları güvenli ve temiz tutan yasaları ortadan kaldırarak, bağımlılığı normalleştirerek ve serseriliği damgalayarak (1970'lerin açık sözlü dilini kullanarak) evsizliği uygulanabilir bir seçenek haline getirmek bilinçli bir karardı.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bunu düşünürken, Viktorya dönemi İngiltere'sindeki yoksullar ve evsizler ile bugün karşı karşıya olduğumuz kriz arasında bir kopukluk görüyorum. 1843'te güvenlik ağı yoktu ve seçenekler azdı. Dickens'ın yoksullarının modern barınakları, iş fırsatlarını ve rehabilitasyon programlarını benimseyeceklerine inanıyorum; daha iyi insanlar oldukları için değil, zorlu koşullar bunu gerektirdiği için. “Yoksul yok mu? İşevleri yok mu? Birçoğu oraya gitmektense ölmeyi tercih ediyor” dediler. Bu onların acı gerçeğiydi.

Ancak bugün yoksullara ve evsizlere karşı yükümlülüğümüz, onların kendi iyileşmelerine katılma yükümlülükleriyle eşleşmelidir. Bu hikayedeki gerçek Scrooge, Kaliforniyalılara başarısız bir sosyal deneyi empoze eden siyasi sınıftır – her bakımdan bir başarısızlık. Hepimiz gerçeği görelim ki, “Tanrı hepimizi korusun” diyebilelim.