YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!
Önümüzdeki haftalarda Amerikalılar Bayrak Günü’nü ve 4 Temmuz’u kutlayacaklar. Arka bahçede sosisli sandviç pişirmek için komşularla bir araya geleceğiz, çocuklarımızın bisikletlerini kırmızı, beyaz ve mavi bayraklarla süsleyeceğiz, çalışma haftasından biraz dinleneceğiz ve… yüce ulusumuzun kurucularına şapka çıkaracağız.
Acaba bundan beş yıl sonra da milletimizin bayramlarını bu eski geleneklerle kutlayacak mıyız? On yıl sonra?
Bariz olanla başlayın: John Kerry ve her yerdeki iklim fanatikleri, yediğimiz yiyeceklerin türüne ve nasıl üretildiğine inatla karşı çıkıyor. O ve Demokrat meslektaşları, gazlı ızgaralarda yemek pişirebileceğimiz konusunda aynı derecede öfkeli; Kömür ateşlerindeki korkularını hayal bile edemiyorum. Elbette, karbon yayan odun kömürü öldürme listesinde.
İKİ DÜZİNE CUMHURİYETÇİSİ, BIDEN’İ JOHN KERRY’NİN GIDA ÜRETİMİNİ HEDEFLEMELİ SÖZLERİNİ REDDETMESİ ÇAĞRISI
Sırada mahalleyi beslemenin maliyeti var. Eskiden geleneksel hamburger barbeküsü oldukça ucuzdu. Ancak geçtiğimiz yıl bu tür bir ücretin fiyatı, 2022’deki %10’luk artışın üzerine %9 fırladı ve et veya domates gibi bazı maliyetler dalgalanabilse de, gıda şirketlerinin bu ücreti düşürmesi pek olası değil. ketçap fiyatları (bir yılda %28 artış) veya hamburger ekmeği fiyatları (%7 artış) yakın zamanda.
Yukarıdakilerin hepsinden çok daha önemlisi: Bayrak Günü’nün ve 4 Temmuz’un asıl amacı ulusumuzun doğumunu onurlandırmaktır. Solun aktif olarak ABD tarihini yeniden yazması ve ülkemizin başarılarını ve istisnai durumunu vahşileştirmesiyle, bu tatiller gelecekte Ulusal Özür Günü veya belki Amerikan Tazminat Günü olarak yeniden adlandırılabilir.
Joe Biden’ın dediği gibi, bu şaka değil.
Beyaz Saray’ı ve ülkemizi yöneten iklim fanatikleri, nasıl yaşadığımızı, ne yediğimizi, evlerimizi nasıl ısıttığımızı, ne tür araba kullandığımızı ve nasıl yemek pişirdiğimizi değiştirmek istiyor. Joe Biden, John Kerry’i resmi İklim Çarımız olarak atadı ve onu 14 milyar dolarlık bütçesi ve 45 kişilik kadrosuyla ülkemizin üzerine saldı.
JOHN KERRY, İKLİM HAÇLI SEFERİNİN BİR PARÇASI OLARAK TARIMI HEDEFLEDİ
Kerry’nin en acil görevlerinden biri, son derece başarılı olan tarım endüstrimizi elden geçirmek. ABD Tarım Bakanı Tom Vilsack ile BAE İklim Değişikliği ve Çevre Bakanı’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı yakın tarihli bir AIM for İklim toplantısında Kerry, dünya çapındaki çiftçilerin küresel sera gazlarının üçte birini ürettiğini ve bu miktarın düşürülmesi gerektiğini haykırdı. eğer dünya net sıfır emisyona ulaşacaksa.
Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in konuşma yazarlığını açıkça seçen Kerry, “Gıda sistemlerinin kendileri, yaptığımız şeyleri yapma biçimimizde önemli miktarda emisyona katkıda bulunuyor …” dedi.
Ayrıca şu uyarıda bulundu: “Tarımın, diğer tüm sektörlerden daha fazla iklim krizinin etkilerinden muzdarip olduğu bir zamanda rekor düzeyde yetersiz beslenmeyle karşı karşıyayız. Ve artık buna iklim değişikliği demeyi reddediyorum. Bu bir değişiklik değil. Bu bir kriz. .”
Kerry’nin neredeyse histerik konuşmasının dışında bırakılan, AIM for Climate’ın sponsor olduğu değişikliklerin nasıl hem daha düşük emisyonlar hem de daha fazla besin sağlayabileceğinin herhangi bir göstergesiydi. Ancak Tarım Bakanlığı tarafından yayınlanan bir strateji belgesi bazı ipuçları veriyor. Örneğin, kulağa lezzetli gelen “yenmeyen biyokütle ve atığın yeni malzemelere, yiyeceğe ve yakıtlara dönüştürülmesini” önerir.
Makale ayrıca “kardiyovasküler hastalık, diyabet ve bazı kanserler dahil olmak üzere diyete bağlı kronik hastalıklar” konusunda araştırma ve eğitimi savunuyor. Bu ajansın yakında sağlık nedenleriyle Amerikalıların kırmızı et yemeyi bırakmaları gerektiğini önereceğinden şüphe duyan var mı? C
BIDEN’IN RADİKAL YEŞİL ENERJİ POLİTİKALARI ELEKTRİK ŞEBEKELERİMİZİ ZORLUYOR. DEVAM EDERSE NE KADAR KÖTÜ OLACAK
Bu endişenin abartıldığını düşünmemek için, size Hollanda’da olup bitenleri öneriyorum. AB tarafından belirlenen gerçekçi olmayan emisyon hedeflerini karşılamaya çalışan bu ülkenin hükümeti, endüstriyi kabul edilemez seviyelerde nitrojen üretmekle suçlayarak yakın zamanda 3.000 kadar hayvan çiftçisini satın almak için milyarlarca dolar ayırdı.
Arazi satışı zorunludur, yani müsadere niteliğindedir. Program, Hollanda’nın sürülerini üçte bir oranında azaltabilir ve ülkenin diğer ülkelere yaptığı gıda ihracatını önemli ölçüde azaltabilir. Eleştirmenler, Hollanda’nın üretimini daha çevreyi kirleten ülkelerden gıda ithalatı ile değiştirmenin çabaları anlamsız hale getireceğini iddia etse de, büyük bir siyasi tepkiye rağmen yetkililer ilerliyor.
Kerry ve Demokrat meslektaşları, kömür veya gazlı ızgaraları yasaklamaya odaklanamayacak kadar inek gazına kapılmış durumdalar; onlara zaman ver. Ne de olsa, iklim aktivistleri, kömür yangınlarının “aynı pişirme işi için tipik olarak gazdan üç kat daha fazla sera gazı emisyonu ürettiğini” bildiriyor.
Ayrıca, “arkadaşımın mangal kömüründen çıkan dumandan” endişelenen bir New York Times muhabirine göre, tipik bir ızgara yemeğin “yaklaşık 26 mil araba sürmek kadar karbondioksit saldığını” öğreniyoruz.
GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Kömürde ızgara yapmanın çevresel etkisine ilişkin endişeler, 2021’de Yeşiller Partisi tarafından kontrol edilen Birleşik Krallık’ın Brighton kentinde önerilen bir yasağa yol açtı. Yerel makamlar, tek kullanımlık barbekülerin dünyadaki artan CO2 seviyelerinden kısmen sorumlu olduğunu açıklıyor.
ABD’de, odun kömürüne karşı çıkan yönetmelikler yangın tehlikesine odaklandı, ancak kömür yakmayı çevresel zarara bağlamak yaygınlaşıyor. Tabii ki, bir gazlı ızgarada yemek pişirmek, iklim savaşçıları arasında aynı derecede popüler değil. Gaz sobaları iç mekanlarda bir sorunsa, dış mekanlarda da kesinlikle bir tehdit oluştururlar.
Amerikalıları ülkemizin “sistemik olarak ırkçı” olduğuna ve tarihimizin bir ulusal utanç kaynağı olduğuna ikna etmeye yönelik ortak çaba, iklim çılgınlığından çok daha endişe verici. Sadece ulusumuzu bölmeye ve Al Sharpton gibi ırk tuzağı yapanları şişirmeye hizmet eden bu korkunç ve dürüst olmayan anlatı kınanmalı ve direnilmelidir.
Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en müreffeh ülkesidir çünkü endüstriyi ve girişimciliği teşvik ettik, herkese sunulan neredeyse sınırsız fırsatlara erişmek için yasal olarak gelen göçmenleri memnuniyetle karşıladık ve başarıyı andık.
HABERLER SUNULDU
Kurucularımız olağanüstü vizyona ve bilgeliğe sahip insanlardı; sık sık ve coşkuyla kutlanmaları gerekir.
4 Temmuz geçit töreninde yürürken veya 14 Haziran’da bayrağınızı çekerken onları onurlandırın. Bu sadece eğlence değil; doğrudur ve önemlidir.
LİZ PEEK’İN DAHA FAZLASINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
Liz Peek, Haberler’e katkıda bulunan ve önde gelen Wall Street firması Wertheim & Company’nin eski ortağıdır. Fiscal Times’ın eski bir köşe yazarı, The Hill için yazıyor ve sık sık Haberler, New York Sun ve diğer yayınlara katkıda bulunuyor. Daha fazlası için LizPeek.com’u ziyaret edin. Onu Twitter @LizPeek’te takip edin.
Önümüzdeki haftalarda Amerikalılar Bayrak Günü’nü ve 4 Temmuz’u kutlayacaklar. Arka bahçede sosisli sandviç pişirmek için komşularla bir araya geleceğiz, çocuklarımızın bisikletlerini kırmızı, beyaz ve mavi bayraklarla süsleyeceğiz, çalışma haftasından biraz dinleneceğiz ve… yüce ulusumuzun kurucularına şapka çıkaracağız.
Acaba bundan beş yıl sonra da milletimizin bayramlarını bu eski geleneklerle kutlayacak mıyız? On yıl sonra?
Bariz olanla başlayın: John Kerry ve her yerdeki iklim fanatikleri, yediğimiz yiyeceklerin türüne ve nasıl üretildiğine inatla karşı çıkıyor. O ve Demokrat meslektaşları, gazlı ızgaralarda yemek pişirebileceğimiz konusunda aynı derecede öfkeli; Kömür ateşlerindeki korkularını hayal bile edemiyorum. Elbette, karbon yayan odun kömürü öldürme listesinde.
İKİ DÜZİNE CUMHURİYETÇİSİ, BIDEN’İ JOHN KERRY’NİN GIDA ÜRETİMİNİ HEDEFLEMELİ SÖZLERİNİ REDDETMESİ ÇAĞRISI
Sırada mahalleyi beslemenin maliyeti var. Eskiden geleneksel hamburger barbeküsü oldukça ucuzdu. Ancak geçtiğimiz yıl bu tür bir ücretin fiyatı, 2022’deki %10’luk artışın üzerine %9 fırladı ve et veya domates gibi bazı maliyetler dalgalanabilse de, gıda şirketlerinin bu ücreti düşürmesi pek olası değil. ketçap fiyatları (bir yılda %28 artış) veya hamburger ekmeği fiyatları (%7 artış) yakın zamanda.
Yukarıdakilerin hepsinden çok daha önemlisi: Bayrak Günü’nün ve 4 Temmuz’un asıl amacı ulusumuzun doğumunu onurlandırmaktır. Solun aktif olarak ABD tarihini yeniden yazması ve ülkemizin başarılarını ve istisnai durumunu vahşileştirmesiyle, bu tatiller gelecekte Ulusal Özür Günü veya belki Amerikan Tazminat Günü olarak yeniden adlandırılabilir.
Joe Biden’ın dediği gibi, bu şaka değil.
Beyaz Saray’ı ve ülkemizi yöneten iklim fanatikleri, nasıl yaşadığımızı, ne yediğimizi, evlerimizi nasıl ısıttığımızı, ne tür araba kullandığımızı ve nasıl yemek pişirdiğimizi değiştirmek istiyor. Joe Biden, John Kerry’i resmi İklim Çarımız olarak atadı ve onu 14 milyar dolarlık bütçesi ve 45 kişilik kadrosuyla ülkemizin üzerine saldı.
JOHN KERRY, İKLİM HAÇLI SEFERİNİN BİR PARÇASI OLARAK TARIMI HEDEFLEDİ
Kerry’nin en acil görevlerinden biri, son derece başarılı olan tarım endüstrimizi elden geçirmek. ABD Tarım Bakanı Tom Vilsack ile BAE İklim Değişikliği ve Çevre Bakanı’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı yakın tarihli bir AIM for İklim toplantısında Kerry, dünya çapındaki çiftçilerin küresel sera gazlarının üçte birini ürettiğini ve bu miktarın düşürülmesi gerektiğini haykırdı. eğer dünya net sıfır emisyona ulaşacaksa.
Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in konuşma yazarlığını açıkça seçen Kerry, “Gıda sistemlerinin kendileri, yaptığımız şeyleri yapma biçimimizde önemli miktarda emisyona katkıda bulunuyor …” dedi.
Ayrıca şu uyarıda bulundu: “Tarımın, diğer tüm sektörlerden daha fazla iklim krizinin etkilerinden muzdarip olduğu bir zamanda rekor düzeyde yetersiz beslenmeyle karşı karşıyayız. Ve artık buna iklim değişikliği demeyi reddediyorum. Bu bir değişiklik değil. Bu bir kriz. .”
Kerry’nin neredeyse histerik konuşmasının dışında bırakılan, AIM for Climate’ın sponsor olduğu değişikliklerin nasıl hem daha düşük emisyonlar hem de daha fazla besin sağlayabileceğinin herhangi bir göstergesiydi. Ancak Tarım Bakanlığı tarafından yayınlanan bir strateji belgesi bazı ipuçları veriyor. Örneğin, kulağa lezzetli gelen “yenmeyen biyokütle ve atığın yeni malzemelere, yiyeceğe ve yakıtlara dönüştürülmesini” önerir.
Makale ayrıca “kardiyovasküler hastalık, diyabet ve bazı kanserler dahil olmak üzere diyete bağlı kronik hastalıklar” konusunda araştırma ve eğitimi savunuyor. Bu ajansın yakında sağlık nedenleriyle Amerikalıların kırmızı et yemeyi bırakmaları gerektiğini önereceğinden şüphe duyan var mı? C
BIDEN’IN RADİKAL YEŞİL ENERJİ POLİTİKALARI ELEKTRİK ŞEBEKELERİMİZİ ZORLUYOR. DEVAM EDERSE NE KADAR KÖTÜ OLACAK
Bu endişenin abartıldığını düşünmemek için, size Hollanda’da olup bitenleri öneriyorum. AB tarafından belirlenen gerçekçi olmayan emisyon hedeflerini karşılamaya çalışan bu ülkenin hükümeti, endüstriyi kabul edilemez seviyelerde nitrojen üretmekle suçlayarak yakın zamanda 3.000 kadar hayvan çiftçisini satın almak için milyarlarca dolar ayırdı.
Arazi satışı zorunludur, yani müsadere niteliğindedir. Program, Hollanda’nın sürülerini üçte bir oranında azaltabilir ve ülkenin diğer ülkelere yaptığı gıda ihracatını önemli ölçüde azaltabilir. Eleştirmenler, Hollanda’nın üretimini daha çevreyi kirleten ülkelerden gıda ithalatı ile değiştirmenin çabaları anlamsız hale getireceğini iddia etse de, büyük bir siyasi tepkiye rağmen yetkililer ilerliyor.
Kerry ve Demokrat meslektaşları, kömür veya gazlı ızgaraları yasaklamaya odaklanamayacak kadar inek gazına kapılmış durumdalar; onlara zaman ver. Ne de olsa, iklim aktivistleri, kömür yangınlarının “aynı pişirme işi için tipik olarak gazdan üç kat daha fazla sera gazı emisyonu ürettiğini” bildiriyor.
Ayrıca, “arkadaşımın mangal kömüründen çıkan dumandan” endişelenen bir New York Times muhabirine göre, tipik bir ızgara yemeğin “yaklaşık 26 mil araba sürmek kadar karbondioksit saldığını” öğreniyoruz.
GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Kömürde ızgara yapmanın çevresel etkisine ilişkin endişeler, 2021’de Yeşiller Partisi tarafından kontrol edilen Birleşik Krallık’ın Brighton kentinde önerilen bir yasağa yol açtı. Yerel makamlar, tek kullanımlık barbekülerin dünyadaki artan CO2 seviyelerinden kısmen sorumlu olduğunu açıklıyor.
ABD’de, odun kömürüne karşı çıkan yönetmelikler yangın tehlikesine odaklandı, ancak kömür yakmayı çevresel zarara bağlamak yaygınlaşıyor. Tabii ki, bir gazlı ızgarada yemek pişirmek, iklim savaşçıları arasında aynı derecede popüler değil. Gaz sobaları iç mekanlarda bir sorunsa, dış mekanlarda da kesinlikle bir tehdit oluştururlar.
Amerikalıları ülkemizin “sistemik olarak ırkçı” olduğuna ve tarihimizin bir ulusal utanç kaynağı olduğuna ikna etmeye yönelik ortak çaba, iklim çılgınlığından çok daha endişe verici. Sadece ulusumuzu bölmeye ve Al Sharpton gibi ırk tuzağı yapanları şişirmeye hizmet eden bu korkunç ve dürüst olmayan anlatı kınanmalı ve direnilmelidir.
Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en müreffeh ülkesidir çünkü endüstriyi ve girişimciliği teşvik ettik, herkese sunulan neredeyse sınırsız fırsatlara erişmek için yasal olarak gelen göçmenleri memnuniyetle karşıladık ve başarıyı andık.
HABERLER SUNULDU
Kurucularımız olağanüstü vizyona ve bilgeliğe sahip insanlardı; sık sık ve coşkuyla kutlanmaları gerekir.
4 Temmuz geçit töreninde yürürken veya 14 Haziran’da bayrağınızı çekerken onları onurlandırın. Bu sadece eğlence değil; doğrudur ve önemlidir.
LİZ PEEK’İN DAHA FAZLASINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
Liz Peek, Haberler’e katkıda bulunan ve önde gelen Wall Street firması Wertheim & Company’nin eski ortağıdır. Fiscal Times’ın eski bir köşe yazarı, The Hill için yazıyor ve sık sık Haberler, New York Sun ve diğer yayınlara katkıda bulunuyor. Daha fazlası için LizPeek.com’u ziyaret edin. Onu Twitter @LizPeek’te takip edin.