İnanç ve zamansız ilahilerle Teksas sel trajedisinin ortasında barışı bulmak

Eda

New member
Çatı Vahiyleri: Bu ilahiyi dikkate alıyor

Papaz ve Project Hood'un kurucusu Corey Brooks, 'beyaz üstünlüğü' suçlayan insanları Camp Mystic sel trajedisinin medya çılgınlığının arkasındaki itici güç olarak çağırıyor.

YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Teksas'taki Guadalupe Nehri iki saat içinde 20 feet'in üzerinde yükseldi ve Teksas'ın merkezindeki toprakları sular altında bıraktı. Masum kurbanların resimleri geldikçe kalbim kırıldı: Mystic Camp'teki kampçılar, kamp direktörü, bir aile kampı, Walmart'ta çalışmak için sürüş yapan bir kadın ve çok daha fazlası. Selin masumlar üzerinde yıkanmasının saf gücü bana Yüce Tanrı ve doğasından önce insanın zayıflığını hatırlattı.

Camp Mystic'ten gelen kızları tanımıyor olmama rağmen, sadece Chicago'nun güney tarafındaki yaz kampıma katılan genç kızlara benzediklerini hayal edebiliyorum. Çok masum, meraklı, yaramaz, yaşam dolu ve her zaman kendilerini dünyaya karşı denemek. Onlar da Mesih'le birlikteydiler ve diğer ölenlerin çoğunun olduğunu düşünüyorum. Olmasalar bile, olması gerektiği gibi yaşıyorlardı, ister aile ile birlikte olsun ya da herkes uyurken işe gidiyorlardı.

Bu ilahiyi duyduğumdan bu yana uzun zaman geçti, ama bu trajedi hafızamda “Barış, nehir gibi” şarkısını karıştırdı. İlk satırlar özellikle dokunaklı:

Texas seli kurbanları arasında Dallas Katolik Okulu Sisters, Camp Danışmanı, Walmart Çalışanı

Bir nehir gibi barış benim yoluma katılıyor

Sea Billows gibi üzüntüler yuvarlandığında

Ne olursa olsun, bana söylemeyi öğrettin

İyi, ruhumla iyi.

Nehrin ve deniz dalgaların görüntüleri bize kontrolümüzün dışındaki güçleri hatırlatıyor ve bize barış ve acı çekmenin bizi Tanrı'nın isteğinin bir parçası olarak ziyaret ettiğini hatırlatıyor. Hıristiyan için bu barış, İsa Mesih ile birlikte olmanın en yüksek huzuru. Mystic Camp'in hayatta kalan kızlarının dini şarkılarını bir otobüs yolculuğunda söylediklerini izlediğimde, bu barışı seslerinde duydum ve cennetteki arkadaşlarının aynı barışı ruhlarında paylaştığını hayal ediyorum.

Şeytan büfe yapmalı olsa da, denemeler gelmeli

Bu kör güvence kontrolüne izin verin

Mesih çaresiz mülkümü gördü

Ve ruhum için kendi kanını attı.

“Şeytan” veya bu sel gibi dünyevi trajediler karşısında güvence ve güç sağlayan Mesih'in kurtarıcı kurbanıdır. Ve bu sözlerin söylendiğini duyduktan hemen sonra, “İyi, ruhumla iyi”. Ne olursa olsun huzurdayım. Yaşasın ya da ölsem huzurdayım.

Bir papaz olarak yaşam yürüyüşümde kendim birçok ölüm gördüm ve bana “Neden?” Diye soranları gördüm. ve ruhları içinde olanlar. Hayatımızı nasıl yaşıyoruz, her geçen gün, hayat boyunca nasıl yürüdüğümüz, hepsi nasıl önemlidir.

Ruhları içinde iyi olmayanların kanıtlarını görmek için çok fazla bakmak zorunda değilsiniz. Şehrin gıda güvensizlik kuruluna atanan Houston'da yaşayan Sade Perkins, Tiktok üzerine yazdı, “Bunun için iptal edileceğimi biliyorum, ancak Camp Mystic bir Jeton Hıristiyan kampı bile yok. Bir token Asyalı bile yok. Token siyah bir kişisi yok. Çok beyaz, beyaz bir muhafazakar Hıristiyan kampı.”

“Bu bok ırkçılık ve beyaz üstünlük, dönem … eğer İspanyol çocuklar olsaydı, eğer süpürülen LGBTQ çocuklar olsaydı, bir f — ve aynı maga insanlar bunu hak ettiklerini ve Tanrı'nın iradesi olduğunu söyleyeceklerdi, bu yüzden hepsi.”

Sonra Tiktok'ta da yayınlanan bir çocuk doktoru (!) Dr. Christina B. Propst, “Tüm ziyaretçiler, çocuklar, maga olmayan seçmenler ve evcil hayvanlar güvenli ve kuru olabilir.” Ve sonra: “Kerr County Maga, FEMA'yı bağırmaya oy verdi. İklim değişikliğini inkar ediyorlar. Oy verdiklerini alabilirler. Kalplerini kutsasın.”

Bu trajediyi siyasallaştırarak, diğerleriyle birlikte haberlerde bu yorumları okuduktan sonra, bir kez daha bu şarkıya döndüm:

Günahım, oh, bu görkemli düşüncenin mutluluğu!

Günahım, kısmen değil ama bütün

Çarmıha çivilenmiş ve ben artık taşımıyorum

Rabbi övün, Rab'bin övün, ey ruhum!

Mesih'in çarmıha gerilmesiyle günahlarımız affedilecek ve kutlanacak, çünkü bize suçluluktan umut ve kurtuluş sunuyor. Bu bizi ruhtaki barışa, gelebilecek denemeler karşısında ihtiyacımız olan barışa götürür.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Ürdün üstümde yuvarlanacaksa,

Hiçbir Pang benim olmayacak, çünkü ölümde hayatta olduğu gibi

Ruhuma huzurunu fısıldarsın.

Şarkı, bir inanç mantrası olarak “It It It It It It It It It Is Ruh” ile bitiyor. Ölenlerin resimleri haberlere girmeye başladığında, kendimi ruhları için umudum ve kendi inanç vasiyetim olarak bu kaçınmayı defalarca söylerken buldum.

Dünyanın veya Tanrı'nın bize ne getireceğini bilmiyorum. Bunun üzerinde hiçbir gücümüz yok. Ancak trajediden sonra Mesih'in şarkılarını söyleyen kamp kızlarının gücüne sahibiz.

Dış koşullardan ziyade dini veya ruhsal inançlara dayanan barışı güçlendirme gücümüz var. Ruhlarımızdan başka bir şey değiliz ve hazır olabilmemiz için içindeki barışı beslemeliyiz, ne olabilir.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Ve Tanrım, inancın göreceği günü acele et,

Bulutlar bir kaydırma olarak geri döner;

Trump yankılanacak ve Rab inecek,

Yine de, ruhumla iyi.

“Rooftop Papaz” olarak bilinen Pastor Corey Brooks, Chicago Yeni Başlangıç Kilisesi'nin kurucusu ve kıdemli papazı ve kilisenin yerel misyonu olan Project Hood'un CEO'su (başkalarının kader almasına yardımcı oluyor). Bir zamanlar Chicago'nun en tehlikeli bloğu olarak bilinen kötü şöhretli “O-Block” ı #opportunityBlock'a dönüştürmek için 94 günlük ve 343 günlük çatı nöbetleri için ulusal ilgi gördü. Projecthood.org adresinden daha fazla bilgi edinin.