Filistin Birlik ve Radikal Gruplar ülke çapında protestolara sızıyor

Eda

New member
#Nokings Rally'de sergilenen nefret

Gazeteci Asra Nomani, Cumhurbaşkanı Trump'a karşı gösteriler olarak faturalandırılan yüzlerce ülke çapında etkinlikten biri olan Philadelphia'daki 14 Haziran #Nokings Rallisi'nde düşmanca Amerikan karşıtı ve İsrail karşıtı protestocularla karşılaştı.

YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Philadelphia – Geçen Cumartesi, yerel polislerin bir falanksının arkasında, Öğretmenler Birliği Başkanı Randi Weingarten şehrin kalbinde bir sahnede durdu ve Başkan Donald Trump'ı protesto eden bir kalabalığa ilan ettiği için yumruklarını havaya pompaladı: “Bir strateji olarak değil, bir yaşam yolu olarak, barışçıl bir şiddetsizlik olarak pratik yapmalıyız.”

Bu bir sahneydi senaryo yazılı canlandırıcı hissetmek için. Sahne yöneticileri, Philadelphia Sanat Müzesi'nin adımlarının hemen altında konuşmacılar için yükselticiyi kurmuşlardı, aktör Sylvester Stallone, ikonik film sahnesini boksör Rocky Balboa olarak filme aldı, merdivenleri çalıştırdı ve daha sonra yumruklarını zaferle havaya pompaladı.

Soros destekli 'Hayır Kral' mitingleri Amerika'nın şehirlerini planlanan kaosla tehdit ediyor

Ancak iyi hissettiren enerji aniden bağırarak delinmişti. Bir ilahi – dağınık ve uzak – bir gelgit gibi yükseldi. Kelly Drive ve Spring Garden Street'in kesişimine yaklaşırken, 7 Ekim 2023'ten bu yana Hamas teröristleri tarafından İsraillilerin acımasız cinayetleri Amerika sokaklarında kaos işaret eden tanıdık şarkı şarkısı kadansını tanıdım.

“Özgür, özgür Filistin!” tezahürat başladı.

Yanıt hemen sonra geldi: “Ücretsiz, özgür, özgür Filistin!”

Bunlar, geçen ay Washington, DC sokaklarında iki İsrail Büyükelçiliği çalışanını öldürdükten birkaç dakika sonra, Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi'nde radikalleşen bir aktivist olan Elias Rodriguez tarafından bağırdı.

Sonra, başka bir tanıdık kaçınma: “Denizden nehre, Filistin sonsuza dek yaşayacak!”

“Donald Trump, göreceksin, Filistin özgür olacak!”

Bir ABD Ordusu gazisi ana sahneyi alırken, tezahüratlar değişti: “ABD emperyalistleri! 1 numaralı teröristler!”

“1 numaralı ırkçılar! No. 1 faşist!”

Sonra, açık bir şekilde: “Intifada'yı küreselleştirin!”

#Nokings protestolarının ana organizatörü, gönderilen gazetecilerin Radikal kanatlardan herhangi birinden bahsedildiğini, Philadelphia, New York, Sacramento, Calif. Bu “koşullar”, Amerikan “İmparatorluğu” nun sökülmesini savunan kendi kendini ilan eden sosyalist, Marksist ve komünist grupları içerir. Perşembe gecesi, onlar Yine sokaklarda“İran'a savaş yok!”

2002 yılında Pakistan'daki militanlar tarafından öldürülen arkadaşım ve meslektaşım Daniel Pearl'ün adını taşıyan kâr amacı gütmeyen bir gazetecilik girişimi olan Pearl Projesi'ndeki soruşturmamla, başlangıçta #Nokings protestolarının arkasındaki siyasi makinede yaklaşık 2,1 milyar dolarlık yıllık gelir buldum.

Bir dizi Trump karşıtı miting olarak faturalandırılan şey, Amerikan karşıtı ve İsrail şikayetleri festivaline dönüştü. (Haberler Digital)

Yeni raporlarıma dayanarak, 118 kuruluş daha protestoların en radikal kısımlarını yönetti ve yıllık gelirleri yaklaşık 204 milyon dolardı. İsimlerini ekledim genel veritabanı Ben İnşa etmeye çalışmak Halka, basın, polis ve politika yapıcılara profesyonel protesto endüstrisi hakkında şeffaflık sağlamak için: taktikleri, ağı ve nihai amacı – kaos ve anlaşmazlık ekmek.

Ülke genelinde, Amerikan karşıtı gündemleri olan birlikler protestolara katıldı:

• Philadelphia: İsrail karşıtı grup, CodePink, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin yerel Philadelphia bölümü ve önceki gösterilerde polisle çatışan Philly Filistin Koalisyonu da dahil olmak üzere “Filistin Koalisyonu” nun bir parçası olarak toplandı. CAIR İcra Direktörü, 7 Ekim saldırılarının meydana geldiğinden sevinç dile getirdi. CAIR, yıllar önce Liderlerin “Samah” kelimesini Hamas'a atıfta bulunmak için kullandıklarında, adını geriye doğru söylemenin FBI gözetimini önlemeye yardımcı olacağını düşündüğü zaman Philadelphia'da kuruldu. Olmadı. Bir Instagram yazısında, takipçilere, “Keffiyehs'i giy” dediler, protestonun 15. ve Arch Caddesi'nin köşesindeki başlangıç saatinden 15 dakika önce buluştuklar, “Tencereler ve tavalar getir” ve “Gazze'de açlıktan ölenler için gürültü yapın.”
  • Chicago: Chicago'daki İsrail karşıtı protestolarda bir fikstür olan ateşli Filistinli Amerikalı organizatör Hatem Abudayyeh'in öncülüğüne #Nokings yürüyüşüne katıldı. Yıllık gelirleri yaklaşık 169 milyon dolarlık birleştirdiler. Pearl Proje Veritabanına göre, 36 koalisyon üyesi geçen Ağustos ayında Demokratik Ulusal Komite'ye karşı İsrail karşıtı protestolar düzenledi.
  • Kuzey Carolina: “Filistin grubu”, yerel üyesi geçen yaz Washington DC'deki Union Station'da Amerikan bayrağını yakan sosyalizm ve kurtuluş partisini içeriyordu. Aynı protestoda, başka bir aktivist “Hamas bir heykel üzerinde Graffiti” grafiti boyadı.
  • Sacramento, Kaliforniya.: Yerel bir kâr amacı gütmeyen kuruluş olan Filistin Amerikan Ligi, Kaliforniya'nın liderlerini ve seçmenlerini “Filistin'deki soykırımın gündemde olması gerektiğini” göstermenin bir yolu olarak “Filistin grubunu” tanıttı. Sosyalizm ve kurtuluş partisi ve her ikisi de kendini tanımlayan sosyalist örgütler olan Cevap Koalisyonu, bir “buz çıkışını” teşvik etti. “Kings Rally'de Bir Giriş” posteri ile mesaj. Her iki grup da CodePink ve ilgili bir grup olan The Peoples Forum'un, Çin Topluluk Partisi ile yakından ilişkili olan bir teknoloji kralı Neville Roy Singham tarafından dünya çapında propagandasını finanse ettiği iddia ediliyor.
  • New York City: “NYC Emek” protestocuları “Filistin grubuna” davet etti: “Filistin'den Meksika'ya, tüm duvarlar gitmeli!” Zamanında mesajı ekledi: “İran ile savaş yok!” Sosyalizm ve kurtuluş partisi övünmüş varlığı hakkında.
  • Bakersfield, Kaliforniya.: Protesto organizatörleri, sahnede koştuğunda “Filistin için Birleşik Kurtuluş Cephesi” nin maskeli bir üyesini verdi. Video üyeleri daha sonra Instagram'da yayınladısadece protesto organizatörlerini değil, aynı zamanda ulusun da kınadığı: “Amerika'nın terörist devletini kınıyoruz!”
Philadelphia'ya geri döndüğünde, yerel “Filistin Birliği” nden tezahüratlar devam etti.

“İnsanlar işgal edildiğinde direniş haklı!”

“Direniş muhteşem! Muzaffer olacağız!”

. Filistin Birliği #Nokings Rallisi'ne katıldı ve Trump karşıtı bir olayı İsrail karşıtı bir gösteriye dönüştürdü.

“Filistin grubu” #Nokings rallisine katıldı ve Trump karşıtı bir olayı İsrail karşıtı bir gösteriye dönüştürdü. (Haberler Digital)

Afişleri ve işaretleri inançları hakkında hata yapmadı. Birkaç maskeli adam, “Amerika yılanın başıdır.”

Başka bir banner şunları okudu: “Küresel ekonomi soykırımda suç ortağı.”

Keffiyeh ve koyu tonlardaki genç bir adam, kendi kendini ilan eden bir sosyalist örgüt olan Uluslararası Yahudi İşçi Postası için bir afişin arkasında duruyordu. Arkasında, bir adam, kendine özgü siyah-beyaz tasarımında sosyalizm ve kurtuluş partisi ile bir işaret tuttu.

Yüzünün etrafına sarılmış bir keffiyeh olan yaşlı bir kadın, Sovyet döneminde doğan bir komünist örgüt olan “İşçi Dünya Partisi” ni okuyan bir bayrağın arkasındaki havaya yumruğunu pompaladı.

Yanılsama çatladı.

Tanık olduğum şey “barışçıl şiddetsizlik” çağrısı değildi. Tehlikeli bir gücün varlığıydı: Uyandı ordusu dediğim, bağışçı dolar tarafından cesaretlendirilen, siyasi sessizlik ile korunan ve şiddetle giderek daha rahat olan uzak aktivistler ve İslamcı sempatizanların koalisyonu.

Kendimi bir gazeteci olarak tanımlayarak, onları filme almak için “Filistin Kıtası” aktivistlerinin öfkesini çizdim ve bu protesto kültürünün sadece nasıl icracı olmadığını ilk elden gördüm – cezalandırıcı, mezhepçi ve şiddetli.

“Siyonist misin?” Maskeli genç bir adam bana sordu, diğerleri yolumu engellemeye çalıştı, beni alay etti.

Başka bir genç maskeli adam istedi: “Soykırım sever misin?”

Bölünmez kurucu ortağı Ezra Levin, ülke çapında protestonun başarısına sırıtarak sahneye çıktı. Karısına, bölünmez kurucu ortağı Leah Greenberg'e döndü ve şöyle dedi: “Bizi bağlılık taahhüdüne götürür müsün?” Dedi.

Garip bir şekilde başladı, “Amerika Birleşik Devletleri bayrağına bağlılık sözü veriyorum…”

“Filistin Birliği” nde, nerede durduğumda, aktivistler çığlık attı: “Boo! Boo! Boo!” Greenberg'in sözlerini boğdular: “… herkes için özgürlük ve adaletle.”

Kalabalığı kameramla pancar ederken, yaklaşık 20 metre uzaklıktaki bir genç adam bana lanetlemek için yuhalamayı bıraktı: “Kameranızı yüzümden çıkarın, Siyonist!”

Sonra: “F — Yüzümden çıkar, sen Mossad Sh-!” Mossad İsrail İstihbarat Ajansıdır.

Yaklaştı, orta parmağını bana çarptı, gözler göz kamaştırıyor.

Sadece bir kişi – genç bir adam – onu durdurmak için öne çıktı.

Ancak maskeli ajitatör iddialarını artırdı: “O bir yabancı ajan!

Kırpılmış saçlı maskeli bir kadın, ironik bir şekilde kameraya çığlık atmak için önümde atladı: “Kameranızı yüzümden çıkar!” Beni çevirmek için döndü. Ben dostum.

Daha sonra çekimleri izleyen annem, “Bu maskeli insanlar sizi ulusu terörize ediyormuş gibi terörize etmeye çalıştı.”

Haklıdı.

Bu propaganda taktiklerini biliyorum.

Birincisi, arkadaşım Daniel Pearl'ün kaçırıcıları onu CIA için bir Amerikan casusu ve daha sonra Mossad için Siyonist bir Yahudi casusu olarak bulaştı, onu başını çekip vücudunu parçalara ayırdı. “İlerleyenler” in meydan okuduğunu ancak aslında farklı bir bakış açısına sahip herkese karşı sürdürdüğünü iddia ettiği insanlıktan çıkarma söylemidir.

“Filistin grubu” tezahüratlarında veya saldırganlıklarında “barışçıl şiddetsizliği” ifade etmiyordu. Onlar zorlama anlarıydı.

Bu sütunu başka bir dehşetin gölgesinde yazdım – bir Minnesota milletvekili ve kocasının acımasız öldürülmesi, onları avladığı iddia edilen bir katil tarafından. Amerika, uyanıklığın artık marjlarda gizlenmediği bir ulus haline geliyor. Sokaklarda yürüyor, genellikle protesto izni ile.

Haklı olarak patladığında sağcı şiddeti kınıyoruz. Ancak, genellikle sosyal adalet dilinde gizlenmiş sol kanat şiddet, mazur görülür, en aza indirilir veya daha kötüsü, alkışlanır. Solcu aktivistlerin ağları artık açıkça “küresel intifada” ve “direnç” i yüzleşim, yıldırma, yıkım ve şiddet dahil “dirençle” çağırıyor.

Bu protesto değil. Bu yumruklu hizipçiliktir.

Ana aşamadan bir lider bağırdı: “Kimin bayrağı?”

“Bizim bayrağımız!”

İsrail karşıtı aktivistlerden biri Amerikan bayrağının “emperyalizmin bayrağı” olduğunu belirtti.

Diğer protestolarda, “Filistin grubu” mikrofonu aldı – ya da aldı. Oakland, Kaliforniya'da, San Francisco Körfez Bölgesi'ndeki CAIR bölümünün genel müdürü Zahra Billoo, bir konuşmacı yuvasına sahipti. Kadınlar Yürüyüşü onu Yahudi karşıtı açıklamalar için yönetim kurulundan attı.

Philadelphia'da, maskeli ajitatörler üzerlerine zikrettikçe, bazıları organizatörleri Amerika'da çok yumuşak olmakla suçlayan hoparlörleri büyük ekranda izledim. Bir noktada, DIN o kadar gürültülü oldu ki, konuşmacının sesi “intifada'yı küreselleştir” çığlıkları üzerinde zar zor duyulabilirdi.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

MSNBC sunucusu Rachel Maddow, bir amigo gibi protestoları ele aldı ve virülan antisemitizmi, hizipçiliği ve açıkça nefreti de sergilemeden “şiddetsizliği” övdü.

Orta Doğu'yu parçalayan mezhepçilik ve birçok ülkeyi – İrlanda'dan Balkanlara – şimdi Amerika'daki sokak politikalarını canlandırıyor.

Rocky'nin bronz bakışlarının altındaki basamaklarda dururken, tezahüratlar hala yankılanıyor, o heykelin bu kadar sevildiğini düşündüm. Sadece kazanmakla ilgili değildi. Doğru olan için – gözdağı karşısında bile – ayakta durmakla ilgiliydi.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Şimdi ihtiyacımız olan şey bu. Uyanıklık adalet değildir. Dogma “direnç” değildir. Ve nefret, ne kadar iyi maskeli olursa olsun, Amerika'nın sokaklarında yeri yok. Ve her birimiz ona karşı durmalı ve korkutulmamalıyız. Her birimiz buna karşı durmalıyız, yüzsüz ve korkmaz.

“Filistin grubu” sosyalist afişlerini topladıkça, Rocky'nin adımlarını geri çektim, merdivenleri çalıştırdım, yumruklarımı havaya pompaladım.

Asra Nomani'den daha fazlası için buraya tıklayın