Eğitim Departmanını Sökmek İçin Nasıl Yapılır Kılavuzu

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca, hesabınızla ücretsiz olarak seçilen makaleler ve diğer premium içerik için özel erişim – ücretsiz.

E -postanızı girip devam ederek devam ederek, Haberler'un finansal teşvik bildirimimizi içeren kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını kabul ediyorsunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Editörün Notu: Aşağıdaki sütun ilk olarak yayınlandı Şehir dergisi.

Herhangi bir şirkette “yeniden yapılandırma”, “birleşme”, “satın alma” veya “düşmanca devralma” kelimeleri ofise yayıldığında bir korku var. Çalışanlar özgeçmişlerinde çalışır, öngörülen işten çıkarmalar hakkında fısıldar ve seçeneklerini değerlendirir.

Aynı fenomenin şu anda ülkemizin başkentinde ortaya çıktığını görüyoruz. Geçen ay devraldığından beri Başkan Donald Trump, atıkları geri almak, ideolojik programları kesmek ve mali akıl sağlığını Amerikan yönetişimine geri döndürmek için federal departmanlar aracılığıyla Blitz'e söz verdi. Cumhuriyetçi başkanlar uzun zamandır “hükümetin büyüklüğünü azaltmaya” söz vermiş olsa da, genellikle bunu başaramadılar – bürokrasi her zaman kazanır. Bu sefer farklı olabilir.

İkinci Trump yönetimi, USAID'nin kontrollü bir yıkımı ve hükümet çalışanları için cüretkar bir satın alma planı da dahil olmak üzere federal ajanslara reform yapma çabalarında şaşırtıcı derecede agresif olmuştur. Ve Başkan Hükümet Verimliliği Departmanı lideri Elon Musk, başarılı ve bazen aşırı maliyet kesme konusunda uzun bir geçmişe sahip. Örneğin Musk Twitter'ı devraldığında, çalışanların% 80'ini kovdu ve aynı zamanda ürünü geliştirmeyi ve karlılığını artırmayı başardı.

Eğitim Departmanı NCAA, NFHS'yi Ödülleri Sertarmak İçin Çağırıyor, Trans Sporcuların 'Kötüye Değiştirildi' kayıtlarını

Trump ve bürokrasi arasındaki çatışmanın bir sonraki aşaması, cumhurbaşkanının sol kanat ideolojilerinin doğru bir yatağı olarak tanımladığı Eğitim Bakanlığı gibi görünüyor. 1980'den beri hemen hemen her Cumhuriyetçi cumhurbaşkanlığı adayı, departmanı küçülme veya kaldırma sözü verdi, ancak bütçesi sadece büyüdü.

Trump yönetimi gerçekten Eğitim Bakanlığı'nı sökecekse, bunu yapmanın en iyi yolunu anlamalıdır. (Jose Luis Magana)

Trump geçen yıl kampanya izinde aynı vaatte bulunduğunda şüpheliydim. Ancak Musk hesaplamayı değiştirdi: Teknoloji girişimcisi zaten USAID'yi yönlendirdi ve kendi raporlamamdan onaylayabildiğim için DOE'yi soruşturmak için doge mühendislerini gönderdi. Bölüm, bir kamu varlığı olarak, bir şirketle aynı bilançoya sahip olmasa da, yine de parçalanmalı ve nihayetinde kapatılmalıdır.

Devam etmenin en iyi yolu nedir? İdare öncelikle Eğitim Bakanlığı'nın üç birincil faaliyet sunduğunu anlamalıdır: üniversite öğrenci kredileri ve hibeleri; K-12 finansmanı; ve yerel okullara zorlamak için sol kanat içeriği yaratan bir dizi program, hibe, sivil hak girişimleri ve üçüncü taraf STK'ları içeren ideolojik üretim. Her üç işlevin de aynı anda kapatılması mümkün veya arzu edilmez. Aksine, Musk ve Doge ile ortaklaşa Eğitim Sekreteri adayı Linda McMahon her birini ayrı ayrı ele almalıdır.

Birincisi, departman tüm üniversite öğrenci kredilerini ve bağımsız bir finansal kuruluşa verilmelidir. Federal hükümet şu anda 1.6 trilyon dolarlık öğrenci kredisi geri çekiyor ve her yıl öğrenci yardımında 110 milyar dolar daha yayınlıyor. Bu, sadık bir dizi yönetici, risk analisti ve maliyet kesiciler gerektiren muazzam bir portföy. Bu profesyoneller öğrenci-kredi portföyünde reform yapmalı, mümkün olduğunca fazla özel pazara geri dönmeli ve idari şişkinlik ve öğrenci-borç krizinden kısmen sorumlu olan toplam kredi sayısını kısıtlamalıdır.

İkincisi, yönetim, Kongre ile işbirliği içinde, Eğitim Bakanlığı'nın K-12 finansman programlarını eyaletlere engellemelidir. Bölüm, her yıl ülke çapında eyalet hükümetlerine ve yerel okul bölgelerine, genellikle zahmetli kısıtlamalar ve acımasız ideolojik koşullarla yaklaşık 100 milyar dolar gönderiyor.

Örneğin Biden yönetimi, ırk ve cinsiyet siyasetini yerel okul bölgelerine itmek için bu federal largesse kullanmaya çalıştı. Yönetim, bölümün zorlayıcı gücünü meşrulaştırmak yerine, tüm departman K-12 harcamalarını artırmalı, devlet nüfusuna bölünmeli ve sonucu her eyalete çok az veya hiç eklenmemiş olarak vermelidir. Devletler bu fonu yemekler, düşük gelirli okullar ve özel eğitim için kullanmaya devam edebilirler, ancak bunu yerel ihtiyaçlarını en iyi karşılayacak şekilde yapma esnekliğine sahip olacaklardır.

Üçüncüsü, Trump Eğitim Bakanlığı'nın ideolojik üretim merkezlerini kapatmalı ve onları yöneten bürokratların istihdamını sonlandırmalıdır. Bölüm, araştırma programları aracılığıyla genişleyen bir ideolojik merkez ağının yanı sıra, bölüm finansmanında hayatta kalan ve sol kanat kimlik aktivizmini teşvik eden çok çeşitli STK'ları sürdürüyor.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Bu gruplar, “sistemik ırkçılık” teorilerini ve erkeklerin kadınlara dönüşebileceği fikrini teşvik eden ilerici kimlik politikalarının yatağı haline gelmiştir. Bu tür faaliyetler kamu yararına hizmet etmez ve özellikle federal hükümette eleştirel ırk teorisine ve cinsiyet ideolojisine son vermeye söz veren muhafazakar bir başkan altında kamu sübvansiyonunu hak etmez.

Benzer şekilde, Eğitim Bakanlığı Sivil Haklar Ofisi, görünüşte asil bir amaca hizmet ederken, sol kanat ideolojilerini tanıtmak için hırpalanan bir koç olarak kullanılmıştır. Ofisin temel sivil haklar işlevleri, yönetimin Eğitim Bakanlığı'nın sol kanat ideologları ve sivil haklar aparatları olmadan gerekli gözetimi sağlayabileceği Adalet Bakanlığı'na kolayca katlanabilir.

Bölüm, bir kamu varlığı olarak, bir şirketle aynı bilançoya sahip olmasa da, yine de parçalanmalı ve nihayetinde kapatılmalıdır.
Otorite hakkında açık bir soru var. Trump'ın iç çevresinin bazı üyeleri, cumhurbaşkanının USAID ile yaptığı gibi sadece yürütme eylemi yoluyla Eğitim Bakanlığı'nı sökebileceğine inanıyor. Bununla birlikte, Eğitim Bakanlığı'nın belirli bir mevzuat olmadan feshedilebilmesi veya en azından Kongre'nin yeniden yapılanma otoritesini 1932 ve 1984 yılları arasında düzenli olarak yaptığı gibi cumhurbaşkanına devretme anlaşması yapılması olası değildir.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Herhangi bir cesur reformun yürürlüğe girmesinde, kamu desteği çok önemli bir husustur. Amerikalıların onayını sürdürmek için, Trump yönetimi üniversite öğrencilerinin hala kredi alabileceklerini, K-12 okullarının hala özel eğitim programları için finansman alacağını ve sivil haklar Adalet Bakanlığı tarafından korunacağını açıklamalıdır. Bu, argümanın Musk'un USAID ile yaptığı gibi derin popüler olmayan ve bölücü sol kanat ideolojilerini ortadan kaldırmaya odaklanabilmesini sağlar.

Şimdi zaman. Başkan ilk 100 gününde ve bir yönetim kamu onayına sahip olduğunda en iyi değişim en iyi şekilde yürürlüğe girer. Musk da tereddütün zayıflığa işaret ettiğini anlıyor. Eğitim Bakanlığı'nı kaldırın – ve geriye bakmayın.

Christopher Rufo'dan daha fazlasını okumak için buraya tıklayın