Disney yolunu kaybettiğinde – ve onu nasıl tekrar bulabilirler

Eda

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Disney'in kalbinizi kaldıran ve kendinizden daha büyük bir şeye işaret eden hikayeler anlattığını hatırlıyor musunuz? Kötülük, umut, sevgi ve kurtuluş üzerinde iyi zafer hikayeleri.

Yol boyunca bir yerde sürüklendiler. Bu zamansız gerçekleri onurlandırmak yerine, onları sihire ne olduğunu merak eden izleyicileri bırakan kafa karıştırıcı mesajlarla değiştirdiler.

Kar Beyazı'na en yeni yaklaşım sadece yaratıcı bir yanlış adım değil, gerçeği yeniden yazmaya çalışan bir kültürün yansıması. Ama işte iyi haber: tıpkı herhangi bir dahi gibi, Disney geri dönebilir – eğer onu ilk etapta inşa eden değerlere geri dönerse: inanç, aile ve erdem.

'Pamuk Prenses' aktörü, Snow White Remake'in düşüş prömiyeri üzerinde 'dünyada hayal kırıklığına uğradığını' söylüyor

Birçoğunuz gibi ben de Disney'de büyüdüm. Ve birçoğunuz gibi, şirketin sanatsal sınırları nasıl ittiğine hayran kaldım, parklarını ziyaret eden ve animasyonlarından zevk alan herkese sihir getiriyordum. Şirketin engeli kırma geçmişi var. Sonuçta, bize şimdiye kadar yapılmış ilk uzun metrajlı film filmi verdi: Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler.

1937'de eleştirmenler Walt Disney'e güldü. Filmi “Disney's Folly” olarak adlandırdılar çünkü kimsenin tam uzunlukta bir animasyon filminde oturmayacağını düşündüler. Ama Walt'ın bir vizyonu vardı. Kar Beyazı ve Yedi Cüceleri ne olduğu için gördü: kötülük üzerinde iyi zafer, güzellik, sevgi, fedakarlık ve kurtuluş hakkında bir hikaye. Film küresel bir sansasyondu ve Disney İmparatorluğu'nu başlattı.

İlham verici hikayeleri paylaşmanın yeni ve heyecan verici yollarını yaratarak Disney Legacy'yi onurlandırmak yerine, 2025 filminin yaratıcıları hikayeyi tamamen yeniden yazdı. Filmin başrol oyuncusu Rachel Zegler, orijinal filmi “son derece tarihli” olarak adlandırdı ve aşk hikayesini “garip” olarak reddetti. “Kelimenin tam anlamıyla onu takip eden bir adamla aşk hikayesine büyük bir odaklanma var. Bu yüzden bunu yapmadık.”

Zegler'e göre, Pamuk Prenses ile ilgili en büyük sorun – yüzyıllardır süren zamansız bir masal – romantizm içeriyor. Yapımda yer alan diğer reklamlarla birlikte filmin noktasını kaçırdı.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, kötülük üzerinde hakim olan iyi hakkında bir hikayeydi. Masumiyet, kötülüğü, güzelliğe dayanır, çirkinlik kaybolur ve nefretin zaferlerini yener. Kötü Kraliçe'nin güç ve güzelliğe olan takıntısı, onun çöküşüne yol açar – aynı zamanda İncil'de nihayetinde Şeytan olarak bilinen belirli bir düşmüş melek gibi.

Kötü Kraliçe, Prenses'i Prenses'i derin, ölüm benzeri bir uykuya göndererek zehirler. Noktaları zehirli elma ile başka bir ünlü, yasak meyve arasındaki bağlayabilirsiniz. Ama o zaman Pamuk Prenses'e ne olur? Uyandı. Uzun zamandır beklediği prens tarafından restore edildi.

Bu, onları kurtarmak için erkeklere ihtiyaç duyan kadınların bir hikayesi değil. Bu bir prens ve bir prenses hakkında bir peri masalı değil. Bu bir umut hikayesi. Bu, kötülük üzerinde iyi zafer kazandığı, lanet kırıldığında ve hayatın restore edildiği günü beklemekle ilgilidir. Ve eğer İsa'nın takipçisi iseniz, bununla nereye gittiğimi zaten biliyorsunuz. Çünkü bir gün prens de gelecek – ve bizi ölümden hayata yükseltecek.

Ama yeni, revizyonist filmde? Tüm bunları unut. Gerçek aşkı hayal etmek yerine, bu Pamuk Prenses “korkusuz bir liderdir”, ancak kime ya da kime liderlik ettiği belirsizdir. Zegler “Bir gün prensim gelecek” şarkısını söylemeyi reddetti. Bunun yerine, film yaratıcıları ona yeni bir şarkı verdi: “Bir Wish'i Bekliyor”-güçlendirme ve kendi kendine yeterlilik hakkında bir şarkı. Güvendiklerimize bağlı olarak, gerçek aşkı bekliyor, umut için yapışıyor… Görünüşe göre bunlar aile dostu bir film boyunca örmek için “son derece tarihli” ve “garip” mesajlar.

Walt Disney bir keresinde şöyle dedi: “Önemli olan aile. Aileyi bir arada tutabiliyorsanız – bu bizim tüm işimizin omurgası, ailelere hitap ediyor – bunu yapmayı umduğumuz şey.”

İnsanların sadece eğlence istemediğini biliyordu, aynı zamanda anlam istiyorlar. Kaldıran ve umut getiren hikayeler istiyorlar. Bir zamanlar Disneyland'ın orijinal planları Main Street'te bir kilise içeriyordu.

Disney için herhangi bir umut var mı? Belki.

20 yıl içinde ilk kez Disney, yeni animasyon serileri Win veya Lose on Disney+'da açıkça bir Hıristiyan karakter tanıttı. Adı Laurie ve bir sahnede dua ediyor: “Sevgili Cennetteki Baba, lütfen bana güç ver. İnancım var, ama bazen şüphe sürünüyor.”

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Yaşam boyu Disney hayranı olarak umudum var. Şirket onu harika yapan büyüyü geri almak istiyorsa, kurucusunun köklerine dönmesi gerekiyor.

İnanç, aileye ve erdem, Disney'i olması gerektiği gibi yapan şeyler. Çünkü Walt Disney'in bir zamanlar söylediği gibi, “bu dünya gerginliklerinin bu günlerinde, erkeklerin inancı daha önce hiç olmadığı kadar test edildiğinde, ailemin bana çok erken yaşlarda ilahi ilham için dua gücünde güçlü bir kişisel inanç ve güven duymayı öğrettiği için minnettarım.”

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Disney filmleri küresel kitlelerini etkiler ve etkiler. Mesajlarının iyi olanlar, erdemi teşvik eden, aileyi kutlayan ve tekrar umut etmemiz için ilham veren türler olması çok önemlidir.

Disney'in büyüsüne geri dönmesi için dua ediyorum.

Greg Laurie, Kaliforniya ve Hawaii ve Hasat Haçlı Seferleri'ndeki Hasat Kiliselerinin papazı ve kurucusudur. Evangelist, en çok satan bir yazar ve film yapımcısıdır.