David Marcus: Yasadışı göçmenlerin sakladığı ve yolların hiçbir yere gittiği Colony Ridge'in içinde

Eda

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Cleveland, Teksas – Pazartesi günü İç Güvenlik Departmanı tarafından baskın düzenlenen yasadışı göçmen ve kartel istila eden Teksas konut geliştirme Colony Ridge, şimdiye kadar bulunduğum en tuhaf yerlerden biri ve ben de etrafta dolaşıyorum.

Meslektaşım Elizabeth ve ben, Plum Grove'dan Colony Ridge'e girdik, burada Fedler bu hafta yaklaşık 90 yasadışı göçmen suçlu olduğu iddia edildiğinde bile bir cinayet gerçekleşti ve hemen hemen eylem başladı.

Elizabeth iki Texas Kamu Güvenliği Departmanı kruvazörlerini tespit ettiğinde ve “Onları takip edelim” dediğinde kafam telefonumun GPS'sine gömüldü.

İçeri girdikten sonra, Houston'ın yaklaşık 30 mil kuzeydoğusunda olan Colony Ridge, çıkmazlıktan oluşan tuhaf bir mısır labirent ve onun üzerine gelişigüzel konut dökülüyor. Neredeyse anlaşılmaz. Eğer beni bir harita olmadan Colony Ridge'in ortasına düşürürseniz, bunu yapabileceğimden emin değilim.

David Marcus: Neden bazı Teksaslılar Colony Ridge'e Buz Baskını İyi Bir Başlangıç

Ancak kolluk kuvvetlerini kuyrukladığımız için bir haritaya ihtiyacımız yoktu ve beş dakika sonra, tuhaf yayılmanın ortasında, iki Liberty County Şerif kruvazörlerine ve ışıkları yanıp sönen iki işaretsiz arabaya kadar çektiler.

Elizabeth ve ben, plakası olmayan beyaz bir minibüsün yanında “Honduras” ı okuyan bir tişörtle konuşan Anavatan Güvenlik Dairesi Polisi'nin dört memurunu bulmak için geçici bir çubuğa sahip bir taco kamyona doğru yürüdük.

Eğer beni bir harita olmadan Colony Ridge'in ortasına düşürürseniz, bunu yapabileceğimden emin değilim.
Durumu değerlendirmeye çalışırken, elindeki şeriflerden, dizüstü bilgisayarlardan ve kalemlerden birine yaklaştım. “Affedersiniz,” diye başladım, derhal küçümsemeden olsa da, memur basitçe “Hayır” dedi.

Kolluk kuvvetlerinin hiçbirinde hiç kimse soruyu cevaplamak için istekli görünmüyordu.

Colony Ridge'de olan ikilem, neden? Yollarla dolu, terk edilmiş otomobil ve kamyonlara yollarla dolu, sulak alanlar çamurunda yarıya batmış, bu yüzden Çevre Koruma Ajansı bir soruşturma başlattı.

Teksas Gov. Greg Abbott Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Houston yakınlarında koloni denilen bir alanda yasadışı bir göçmenlik operasyonunun gerçekleştiğini ve bu da 118 yasadışı göçmenin tutuklanmasına neden olduğunu açıkladı. (Brandon Bell/Getty Images/Ice)

Bu yerin amacı nedir? Yerel işletme sahibi George Cuellar bana “Bu hiçbir anlam ifade etmiyor” dedi. Bu büyük gelişmenin yasadışı göçmenlere satılacak şekilde tasarlanması dışında herhangi bir sonuç çıkarmak zordur. Saklanmak için mükemmel bir yer.

Yakındaki bir başka işletme sahibi olan Fat Floyd'un Barbekü'nü yöneten Floyd, sakinlere sempati duyduğunu ifade etti. “Bu insanlar çok çalışıyor,” dedi bize, ama ekledi, “elbette suçluları dışarı çıkarmalısın.”

Taco kamyon otoparkında, görünüşe göre gözaltına alınan DHS memurları ve adam arasındaki konuşma sivil, neredeyse samimi, birkaç gülüşle. Sonra minibüste bir kadın ve iki çocuk olduğunu gördük, küçük olan mavi ve beyaz Honduras futbol formasında bir düğme olarak sevimli.

Bu ailenin götürülmek üzere olup olmadığını merak ettik. Ancak kolluk kuvvetleri ve birkaç dosya kontrol edildikten sonra çok karışık bir şekilde karıştıktan sonra, aile gitmekte özgürdü ve polis arabaları dağıldı, Colony Ridge'e daha derin.

Cleveland, Teksas'taki George Cuellar'ın Wagon Wheel Restaurant'taki patronlar, yasadışı göçmenlerin topluluğun karakterini değiştirdiğini söylüyor.

Cleveland, Teksas'taki George Cuellar'ın Wagon Wheel Restaurant'taki patronlar, yasadışı göçmenlerin topluluğun karakterini değiştirdiğini söylüyor. (Haberler Digital)

Belki de son baskınlar nedeniyle, 60 kilometrekarelik gelişimde, yetersiz dolar mağazalarında değil, yardalarda değil, sundurmalarda değil, kimse yoktu. Bir potemkin köyü gibi hissettim, sanki gerçek değil, bir tür hile.

Evlerin birçoğu ramshackle römorklarıdır, ancak diğerleri, yüksek kapılar, dikenli tel ve araba yolunda süslü arabalar ile övünen büyüktür. Vatanseverlik her yerde bayraklarla sergilendi, ancak Amerika Birleşik Devletleri'nin bayrağı değildi, Meksika bayrağıydı.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Ailenin serbest bırakıldığına sevindim. Zihnimde, çocuğun çocuk koruma hizmetleri etrafında karıştırıldığını gördüm, korktum ve bunun gerçekleşmediğine sevindim. Ama bu ailenin yasal olarak burada olup olmadığını bilmiyorum, eğer DHS sadece bir tehdit olmadıklarına karar verdiyse ve bir öncelik değil.

Colony Ridge'in içinde, gerçeklik, yasadışı göçmenlik tartışmalarındaki aşırı olandan çok daha karmaşıktır. Bunlar bir oyun tahtasındaki parçalar değil, insanlar.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Colony Ridge'e çözümün ne olacağını bilmek zor, eğer suçlulardan ayıklanacak, ancak kalmasına izin verilirse veya eyalet veya federal eylem yoluyla sökülürse. Ancak her iki durumda da, açık sınır politikalarımızın yıkıcı gücünün kanıtıdır.

Sınırı kapatmak bariz ve iyi bir ilk başlangıç, ama burada zaten milyonlarca insan var? Colony Ridge'de ve Amerika'da bu soru hala cevaplanmaya devam ediyor.

David Marcus'tan daha fazlasını okumak için buraya tıklayın

Haberler Digital'den Elizabeth Heckman bu rapora katkıda bulundu