David Marcus: Karanlık bir Covid Paskalya'dan 5 yıl sonra inanç gelişiyor

Eda

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Beş yıl önce, ülkemizin Hıristiyanları bundan önce hiç kimse gibi bir Paskalya yaşadı ve umarım bir daha göremeyiz. Bu bir tecrit, yalnızlık ve kaygı zamanıydı ve bugün, bu karanlıktan, inancımızın alevinin sadece daha parlak olduğunu öğreniyoruz.

Covid Pandemi'den önce, az sayıda Amerikalı, bir Paskalya Pazar günü, kiliseye gidemediğimiz her gün hayal bile edebilirdi. Sonuçta bu, istedikleri gibi ibadet etme özgürlüğü arayan insanlar tarafından yaratılan bir ulus.

Çin virüsünün ortaya çıkmasıyla ürkütücü bir şekilde izleyen 2020'de Lent boyunca, Brooklyn kilise çanlarını soyduğunu ve boş kentsel manzaranın garip sessizliğini deldiğini hatırlıyorum.

Donald Trump'ın Tanrı ile olan ilişkisinin içinde, kendi sözleriyle: 'Kurtarıldım'

Ancak kilise kapıları epidemiyologların emirlerine sıkıca kilitlendi.

Çanların sesi, manevi yasağın sert bir hatırlatıcısı olan alayla teselli etti, aynı zamanda bunun da geçeceği vaadi ve gerçeği ile çaldı.

O zaman, ailemden ayrıldığında, New York Post için bir sütunda yazdım.

Rab'bin bu yıl dirilişini kutlarken, sadece Covid kilitleri geçmemekle kalmadı, sadece kiliselerimiz açık değil, aynı zamanda bazılarının başka bir Amerikan dini canlanması olarak adlandırdığı sadık, yeni ve yaşlı sürülerle dolu.

Kilisede, acımasız şakalarda gelişen ekranlarımızın snark dolu dünyasının aksine, işler güzel ve gerçek ve kutlanabilir.
Bu hafta, aynı New York Post, görkemli başlıklı bir makale yayınladı, “Gençler Pandemik, İnternet, 'LAX' alternatifleri tarafından yönlendirilen Katolikliğe toplu olarak dönüşüyorlar.”

Ulusal Katolik Kayıt, ülke genelindeki Katolik cemaatlerin katılımda% 30-70 büyüme yaşadığını ve sadece Katolikler değil. Ülkemizde herhangi bir pratik yapan Hıristiyan sorun ve ben yolda çok şey buluşuyorum ve çoğu size inançtaki büyümeyi gördüklerini ve hissettiklerini söyleyeceğim.

İnsanlar 16 Ekim 2022'de New York'taki Saint Patricks Katolik Katedrali'nde Pazar Mass'a katılıyor. (Fotoğraf Daniel Slim / AFP) (Fotoğraf: Getty Images aracılığıyla Daniel Slim / AFP))

Belki de acı Covid fincanının Hıristiyanlar tarafından daha fazla dini gözleme yol açtığına şaşırmamalıyız. Peygamberler aracılığıyla konuşan tüm Kutsal Ruh'dan sonra, Tanrı'nın ışığının dolgunluğuyla sonuçlanan binlerce yıllık kayıp ve acı dönemlerini anlattı.

Eden'den Tufan'a, Çıkış'a ve son olarak Mesih'in 40 günlük açlık ve cazibesi, çölde tekrar tekrar sürgünden, Tanrı'nın insanlarını O'na en yakın getiren acı çekiyor.

Covid sırasında, çölümüz tecritti ve özellikle gençler için, sadece oyun alanlarının yerini alan akıllı telefonların, sanal yaşamın online yavaş yavaş destekleyen gerçekliği daha da kötüleştirdi.

Kilisede, bin yıldan fazla olduğu gibi her şey çok gerçek. Kilisede asla yalnız değiliz. Kilisede, acımasız şakalarda gelişen ekranlarımızın snark dolu dünyasının aksine, işler güzel ve gerçek ve kutlanabilir.

İnsanların cesur yeni teknoloji dünyasında bir çark olmanın ötesinde bir amaca ve anlamlara ihtiyacı vardır. Tanrımızla ve birbirimizle bağlantıya ihtiyacımız var.

Ve bu yüzden bu yıl soğuk, karanlık covid Paskalya'mızı düşünmeliyiz, bahar bulutları aydınlatır ve bu ulusdaki çimleri ısıtır ve bir kez daha, her zaman olduğu gibi Tanrı'nın bizi acı çekmesini sağladığını unutmayın.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Bu yıl aile ve arkadaşlar, el sıkışmaları ve sarılmalar olacak. Maske olmayacak ve hayat, eski güzel günlerde olduğu gibi, eski normalde olduğu gibi iyi ömürlü olacak.

Belki her şeyden daha fazlası, hepimiz inancımızın pratiğini kabul etmemenin zor yolu öğrendik. Biz hiç bizden alınabileceğini düşünmedik, ama yine de, şükürler olsun ki sadece kısaca.

Geçen gece, oğlumu kilisedeki CCD sınıfından almak zorunda kaldım. Saat 9'dan sonra ve sınıf geç kalıyordu. Yorgun ve sinirliydim, ama sonra onu ve arkadaşlarının dışarı çıktığını, güldüğünü, Tanrı hakkında konuşarak bir saat geçirdiğini gördüm.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Üzerimde minnettarlık hissi yıkandı. Orada olmak zorunda değildim, orada olmalıydım. Bu bir yük değildi, bir nimetti.

Amerika, Covid küllerinden yeni bir dini canlanma için hazır mı? Söylemek için çok erken olabilir, ama sonunda bize kalmış ve şimdiye kadar işaretler oldukça iyi görünüyor.

David Marcus'tan daha fazlasını okumak için buraya tıklayın