Columbia mezunu olarak, Başkan Trump'ın federal fonları çekme hareketini destekliyorum

Eda

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Başkan Donald Trump'ın Columbia Üniversitesi'nden antisemitizm kültürü için 400 milyon dolarlık federal hibeleri iptal etme kararı, dünya çapında solcular ve liberaller için kendini yansıtma anı olmalı.

Uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecesine sahip Columbia Üniversitesi'nin mezunu olarak, Sen. John Kennedy, R-La. Gazeteci Asra Nomani'nin komite önünde ifade verdiği yargılamaları ele alarak Senatörlere Yahudi karşıtı bir nefreti “endüstri” konusunda uyardı.

Müslüman gazeteci Senato'yu antisemitizm endüstrisi uyarıyor ''

Bazıları Amerikan kampüslerinde Yahudilere ve İsrail'e karşı şiddetli protestoların Gazze'de öldürülen binlerce Filistinliye kıyasla önemsiz olduğunu iddia edebilirken, Amerikan üniversitelerindeki Yahudi öğrencilerin güvenlik düşüşü önemlidir ve bu çatışmanın merkezinde yatmaktadır. Duruşmada, tanıklar ABD'de, özellikle Hamas'ın İsrail'deki 7 Ekim terör saldırısından sonra antisemitizmin arttığını ifade etti. Kennedy, Columbia'nın tarihi antisemitizmini ve Biden yönetiminin DEI programı altında Yahudilerin nefretinin nasıl normalleştirildiğini vurguladı. 2023'te Hindistan'dan Columbia'da Yahudi karşıtı şiddet izlemek beni dehşete düşürdü.

Müslüman gazeteci Asra Nomani, antisemitizmi araştıran bir Senato komitesinden önce ifade verdi. (Carlos Avila Gonzalez/Getty Images aracılığıyla San Francisco Chronicle)

2000'li yılların sonlarında Columbia'da bir öğrenci olarak, birçok akademisyen ve öğrenci grubunun terör faillerine kurbanlardan daha fazla sempati duyduğu açıktı. 2007 yılında, zorunlu mastarlara maruz kalan İranlı kadınlar değil, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a ev sahipliği yaptılar. Ertesi yıl, 26 Kasım 2008'de Pakistan'da eğitilen militanlar Hindistan'a saldırdığında sessiz kaldılar.

2009 yılında, solcu ve İslami öğrenci sendikaları muhafazakar Hollandalı politikacı Geert Wilders'ın konuşmasını iptal etmek için üniversiteyi kapattı. Dersine katılan az sayıda kişi arasındaydım ve ona İslam karşıtı görüşleri hakkında zor bir soru sordum. Ancak, bir öğrenci mafya tartışmaya girmek yerine onu heck etti. Farklı bakış açıları için bu hoşgörüsüzlük, sözde özgür konuşma tapınağı olan Columbia'da belirgindi.

İşaretler orada olmasına rağmen, Columbia'daki solcu-İslamcı Nexus'un kampüsü gelişmekte olan ülkeleri anımsatan bir şiddet sarmalına iteceğini hayal etmedim. 2016 yılında Hindistan'daki Jawaharlal Nehru Üniversitesi'nde görüldüğü gibi Ivy League kampüslerinin İslamcılar tarafından şiddetli tehdit sahneleri sergileyeceğini hiç düşünmemiştim. Kennedy, 2023'te Columbia'daki Yahudi öğrencilere saldırıları hatırladığında, derinden sıkıntılı hissettim.

Hindistan ve Filistin topraklarının bölünmesinin tarihsel paralellikleri vardır. II. Dünya Savaşı'ndan sonra İngilizler kolonilerinden çekildi ve Pakistan ve İsrail'in yeni eyaletlerini yarattı. Arap Müslümanlar İsrail'in yaratılmasına şiddetle karşı çıkarken, Hindistan İngiliz bölümünü kabul ederek Pakistan'ı oluşturmak için topraklarının büyük bir bölümünü verdi. Arapların aksine, Hindistan'ın yeni liderleri Gandhi'nin Ahimsa felsefesini veya şiddetsizliği seçtiler ve Müslümanların kendi ülkelerinde gelişmesine izin verdiler. Ancak Pakistan'ın ordusu, 75 yılı aşkın bir süredir ülkeyi mahvederek Hindistan'a karşı Cihad'ı seçti. Bu arada Araplar ve İranlılar Filistinli Müslümanları İsrail ile savaşmak için yem olarak kullandılar, terörizmi ve çatışmayı sürdürdüler. Yahudiler, Araplar ve İranlılar arasında birlikte varlık mümkündür, ancak nefret ve şiddet devam etmektedir.

Dünya çapında, hiçbir ülke İsrail kadar kınama yapmadı ve hiçbir çatışma Filistin meselesi kadar sempati çekmedi. Dünya çapında Müslümanlar, Pakistan ordusu tarafından Bangladeşli Müslümanların soykırımına veya Müslümanların İslam teokrasilerinde baskısı için nadiren ifade ediyorlar. İnsan hakları örgütleri, savunuculuk grupları ve düşünce kuruluşları milyarları İsrail'i yirmi yıl boyunca şeytanlaştırarak uğursuz bir tasarıma girdi.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Senato duruşmasında Nomani, arkadaşı ve Wall Street Journal meslektaşı Daniel Pearl'ün Yahudi kimliğini, Amerikan vatandaşlığını ve İsrail köklerini bir suç olarak gören Pakistan teröristleri tarafından başını anlattı. Yaklaşık 1.500 örgütlü bir ağın antisemitik propagandayı yaydığını ve ABD'deki gençleri Yahudilere karşı radikalize ettiğini açıkladı. İşitme odasının dışındaki Senato koridorundaki Pink Kodu Pink Kodu'ndan İsrail karşıtı aktivistlerle konuşarak bu nefretin duruşmanın önünde tanık oldum. Bazıları pembe gömlekler ve Filistin Keffiyehs giydi, tek devletli bir çözümü savundu ve İsrail'i bir Yahudi devleti olarak karşı koydu.

Başkan Donald Trump'ın Columbia'ya 400 milyon dolarlık federal fon iptal etme kararı iyi bir başlangıç. Daha sonra, hükümeti antisemitik duyguları silahlandırmaya katılan bireyleri ve kuruluşları kovuşturmalıdır.
İki yıl önce, A New York Times soruşturması, Amerikan milyoneri Neville Roy Singham liderliğindeki Çin finansmanını ortaya çıkardı, Liberal medyaya para pompaladı, Pink de dahil olmak üzere düşünce kuruluşları ve savunuculuk grupları. Singham, Pink Pink kurucu ortağı Jodie Evans ile evli. Hindistan'da, bu ağ bir Hindistan karşıtı gündemi tanıtmak için haber ve diğer platformları finanse etti. ABD'de Code Pink gibi kuruluşlar İsrail ve ABD'ye karşı kampanyalar yürüttü.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Nomani, ABD'deki antisemitizme “malign yabancı etkinin” uzun bir savaşı olarak atıfta bulundu. Columbia ve diğer üniversitelerdeki Yahudilere karşı bağnazlık, bu duyguyu harekete geçiren yabancı desteği öneriyor. Bu nefret silahlandırıldıkça Gazze'deki çatışma devam edecek.

Başkan Donald Trump'ın Columbia'ya 400 milyon dolarlık federal fon iptal etme kararı iyi bir başlangıç. Daha sonra, hükümeti antisemitik duyguları silahlandırmaya katılan bireyleri ve kuruluşları kovuşturmalıdır. Amerika'da bir galibiyet dünya için bir galibiyettir.

Haberler Digital'in 'Antisemitizm Maruz Kalma' kapsamı için tıklayın

Aarti Tikoo Singh, Yeni Delhi, Hindistan merkezli bir dijital medya kuruluşu olan New Indian'ın kurucusu ve genel yayın yönetmenidir. Times of India için eski bir gazeteci.