Bu Anma Günü’nde ölenleri onurlandırın, ancak hala bizimle olan veterinerleri ve aktif görev birliklerini kontrol etmeyi unutmayın.

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Bu hikaye intiharı tartışıyor. Siz veya tanıdığınız biri intihar etmeyi düşünüyorsa, lütfen 988 veya 1-800-273-TALK (8255) numaralı telefondan Suicide & Crisis Lifeline ile iletişime geçin.

Küçük yaşlardan itibaren ülkeme hizmet etmek istediğimi biliyordum. 17 yaşında, ailemin ve lise müdürünün imzalı izniyle Montana Ulusal Muhafızlarına katıldım. Bu, 22 yılı Özel Kuvvetlerde ve denizaşırı 11 muharebe konuşlandırmasını içeren 26 yıllık bir askeri kariyerin başlangıcıydı.

Dünyanın en büyük ulusuna hizmet etmekten gurur duyuyorum ve hizmetimin bana getirdiği yoldaşlar, arkadaşlar, deneyim ve bilgelik için minnettarım.

Ancak emekliliğe adım attığımda, ülkemizdeki gazi intiharı salgınının trajedisini ilk elden gördüm. Kafam karışmış ve hüsrana uğramış hissettim – ABD Gaziler İşleri Bakanlığı ve bağlantılı kar amacı gütmeyen kuruluşlar yıllar boyunca bu sorunu çözmek için milyarlarca dolar harcamadı mı?

Aile üyeleri ve arkadaşlar intihar uyarı işaretleri konusunda eğitilirlerse, kişisel düzeyde gazi intiharını önlemeye yardımcı olabilirler.

“Günde 22” ifadesini duymuş olabilirsiniz, yani her gün 22 gazi intihar nedeniyle kaybediliyor. Ancak America’s Warrior Partnership tarafından Alabama Üniversitesi ve Duke Üniversitesi’ndeki araştırmacılarla ortaklaşa hazırlanan yakın tarihli bir rapor, gerçek gaziler için günlük intihar oranının 44 ölüme yakın olduğunu ortaya koydu. Bu oran ayrıca VA’nın günlük 17 raporunun iki katından fazladır. Bu, sorunun düşündüğümüzden daha kötü olduğu ve sorunu çözmeye yönelik mevcut modellerin ne yazık ki sorunu çözemediği anlamına gelir.

BU GOLD STAR AİLESİNİN BİR PARÇASI OLDUĞUMDA ANMA GÜNÜNÜ GERÇEKTEN ANLADIM

Sorunu anlamak için ne kadar çok araştırma yaptıysam, gazilerin intiharını önlemeye yönelik mevcut programlarda o kadar çok ortak sorunla karşılaştım: yalnızca gazileri hedefliyorlar.

Bugün ülkede 18 milyon gazi var. 350 milyon Amerikalı var. Ya bu Amerikalıların hayatlarındaki gazilerle anlamlı ve rutin bir ilişki kurmalarını sağlayabilirsek?

Aile üyelerine ve arkadaşlara gazilerin mücadelelerinde ön sıralarda yer verilirse ve intiharın uyarı işaretleri konusunda eğitilirlerse, gazi intiharını kişisel düzeyde önlemeye yardımcı olabilirler. Gazilerin önceden var olan yerel destek ağlarının güçlendirilmesi, intiharı önleme yükünü bireysel veterinerlerden tüm topluluklara kaydırarak, gazilerin intihar düşüncesinin tek başlarına yüzleşmeleri gereken bir mücadele olmadığını bilmelerini sağlar.

ÇOCUKLARIMIN BU ANMA GÜNÜNDE BİLMESİNİ İSTEDİĞİM 3 ŞEY

2021’de aynı zamanda yakın arkadaşım ve eski komutanım olan eski Savunma Bakanı Chris Miller ile Check A Vet’i kurduğumda aklımdaki konsept buydu. Check A Vet, gazi intiharını sona erdirmek için tabandan gelen yeni “başlangıç” modelidir. Gaziler için ailelerinden, arkadaşlarından ve komşularından oluşan yerel eşler arası destek grupları oluşturmaya aşırı odaklanmıştır.

Check A Vet, ruh sağlığı uzmanları ve tıp camiasındaki liderlerle çalışarak Adsız Alkolikler ve Al-Anon’a benzeyen ancak 12 adım içermeyen bir program geliştirdi. Kıdemli intiharını önlemek için, gazilerin deneyimleri ve duyguları hakkında açıkça iletişim kurabilecekleri güvenli bir alana sahip olmaları zorunludur.

Kıdemli intiharını önlemenin kilit unsuru, intiharın önlenebilir olduğu mesajını yaymaktır. Gaziler, aileler ve arkadaşlar intihar risk faktörlerini tanıyabilmeli. Adımız her şeyi söylüyor: Bugün bir gaziyi kontrol ettiniz mi?

GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Amerikalılar, gazilere düşünceli ve tutarlı bir şekilde ulaşarak, gazilerin sık sık hissettiği ve trajik bir şekilde intihara yol açabilen izolasyonun yerini arkadaşlıkla değiştirebilir.

Ülkeme hizmet ettiğim için gurur duyuyorum. Şimdi, Check A Vet’i ve gazi intiharını önleme misyonunu ülke genelinde genişleterek hayatımı ülkemizin en cesurlarına hizmet etmeye adıyorum. Kıdemli intiharını önlemek için tüm ortak çabalarımız gerekecek. Bana katılacağını umarım.

HABERLER SUNULDU

Şef Michael R. Carmichael, CW4 Özel Kuvvetleri (Emekli), ABD’nin başkanı, CEO’su ve kurucusudur. Bir Veterinere Bakın.