Bir hata yüzünden 20 yıl hapis yattım. Dışarı çıkınca sistem bozuluyor

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Federal denetim politikalarının insanların hapishaneden topluluklarına başarılı bir şekilde dönmelerine yardımcı olması gerekiyor. Ne yazık ki çoğu durumda başarılı bir yeniden entegrasyona engel teşkil ediyorlar. İki partili Daha Güvenli Denetleme Yasası bu engelleri ortadan kaldıracak, suç tekrarını azaltacak ve kamu güvenliğini artıracaktır.

Zahmetli federal denetim politikalarının yarattığı engelleri ilk elden deneyimledim. 2019'da Başkan Donald Trump beni başkentteki Birliğin Durumu konuşmasına şahsen davet etti. Ancak hayatta bir kez karşınıza çıkacak bu fırsata katılma kararı yalnızca bana ait değildi. Bu karar aynı zamanda denetimli serbestlik memuruma da kalmıştı.

1990'lı yıllarda evimi kaybetmek üzere olan bekar bir anneydim. Umutsuz bir anda, bir uyuşturucu operasyonunda düşük seviyeli bir oyuncu olmak gibi hayatımı değiştirecek kötü bir karar verdim. Kolluk kuvvetleri uyuşturucu operasyonunu durdurduğunda, ilk suçum olmasına ve kişisel olarak tek bir uyuşturucuya bile dokunmamış, görmemiş veya satmamış olmama rağmen, dava edildim ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldım.

TRUMP, NEW YORK BODEGA'DA KAMPANYA YAPARKEN, ŞEHRİ KURTARMA YEMİNİ VERİRKEN, CEZA DAVASINI 'TERS ETKİ' YARATTIĞINI SÖYLÜYOR

Cezaevindeyken hiçbir zaman umudumu kesmedim. Hapishane bakımevinde çalışarak, hapishane kilisesinde gönüllü olarak çalışarak, papaz olarak ve orijinal oyunlar yazıp yöneterek kendimi geliştirdim. Ben örnek bir mahkum ve rol modeldim.

Kokain kaçakçılığı suçundan 21 yıl hapis yattıktan sonra cezası ABD Başkanı Donald Trump (solda) tarafından hafifletilen Alice Marie Johnson, 1 Nisan 2019'da Beyaz Saray'ın Doğu Odasında düzenlenen İlk Adım Yasası kutlamasında basına teşekkür ediyor (Fotoğraf: Chip Somodevilla/Getty Images)

Kim Kardashian hikayemi duyduğunda benim savunucum oldu ve davamı Trump'ın dikkatine sundu. 6 Haziran 2018'de başkan hapis cezamı hafifletti ve sonunda özgürdüm.

Ya da öyle düşünmüştüm.

Hapisten çıkmış olmama rağmen henüz özgür bacaklarıma sahip değildim. Çünkü Trump'ın hafifletilmesi benim tahliye koşullarımı etkilemedi. Örnek bir mahkûm olarak federal hapishanede yirmi yılı aşkın süredir hizmet etmiş olmama ve açıkça kamu güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturmamama rağmen hâlâ beş yıl boyunca federal gözetim altında olacaktım.

Gözetim altındayken, kısa süreliğine memleketimden ayrılmak, yeni bir iş bulmak veya ev değiştirmek gibi basit şeyler yapmak için izin almak üzere yerel denetimli serbestlik memurumla görüşmem ve evrak doldurmam gerekiyordu. Bu kurallar, Başkan beni davet ettiğinde Birliğin Durumu konuşmasına ve diğer Beyaz Saray etkinliklerine katılmamı neredeyse engelliyordu.

Neyse ki, 2020'de Trump'tan resmi affımı aldığımda denetim sürem feshedildi. Ancak herkes bir başkanlık affına güvenemez.

Federal denetimli tahliyenin başlangıçta yalnızca kamu güvenliği için gerekli olduğu durumlarda uygulanması amaçlanmıştı. Ne yazık ki, artık neredeyse her durumda dayatılıyor. Yaklaşık 110.000 kişi federal denetimli tahliye kapsamındadır; bu, otuz yıl öncesine göre %200 artış anlamına gelir.

Sonuç olarak, vaka memurları aşırı yük altına girdiler ve genellikle aynı anda 100'e kadar vakayı yönetiyorlar. Şartlı tahliye memurlarının aşırı yükü nedeniyle, daha yüksek kamu güvenliği riski oluşturan kişileri yönetmeye yeterli zaman veya kaynak ayıramazlar ve bu “uyumsuzluk” suçun tekrarına yol açabilir.

Gereksiz denetim aynı zamanda topluma olan borçlarını ödemiş olan düşük riskli kişilerin toplumlarına yeniden entegre olmalarını zorlaştıran engellerle de birlikte geliyor. 2020'de, yeni suçlar işlemekten ziyade, denetimli serbestliğin, denetimli serbestlik memuruyla toplantı yapmamak veya izinsiz seyahat etmek gibi teknik ihlaller nedeniyle iptal edildiğine tanık olanların sayısı daha fazla.

Alice Johnson ve Kim Kardashian

Alice Marie Johnson ve Kim Kardashian, 8 Haziran 2023'te Los Angeles, Kaliforniya'da Johnson'ın beş yıllık özgürlüğünü kutlayan ve Kim Kardashian'ı onurlandıran bir etkinliğe katıldı. (Fotoğraf: Phillip Faraone/Getty Images, ABA için)

Gerçekten de, yıllık cezaevine girişlerin dörtte biri teknik denetim ihlallerinden kaynaklanmaktadır.

Bu aksaklıklar, gözetim altındaki kişilerin yeni hayatlarına alışmalarını zorlaştırıyor, aileleri üzerinde yersiz mali ve duygusal stres yaratıyor ve hatta iş kaybına yol açabiliyor; bu durum özellikle endişe verici çünkü sürekli istihdam, suçun tekrar yaşanmasını önleyen en iyi caydırıcılardan biri.

Bu yanlış yönlendirilmiş politikalar aynı zamanda vergi mükelleflerine her yıl 500 milyon dolara mal oluyor; bu paranın suç tekrarını azalttığı ve kamu güvenliğini iyileştirdiği kanıtlanmış kanıta dayalı girişimlere harcanması daha iyi olabilir.

Kolluk kuvvetlerinin, hukuk uzmanlarının ve siyasi yelpazedeki cezai adalet gruplarının geniş desteğini alan Daha Güvenli Denetim Yasası, mevcut sistemin başarısız olmasına neden olan sorunların çoğunu çözecektir.

İlk olarak, Güvenli Denetleme Yasası, adalet sisteminden çıkan herkese tek tip denetim cezaları uygulamak yerine mahkemelerin denetimin gerekli olup olmadığını ve eğer öyleyse kamuyu korumak için hangi kısıtlamaların gerekli olduğunu belirlemek için bireyselleştirilmiş değerlendirmeler yapmasını gerektirecektir. güvenlik veya başarılı yeniden girişi daha iyi destekleme.

Bu, en çok desteğe ihtiyaç duyan kişilerin bu desteği almasını sağlarken aynı zamanda tekrar suç işleme riski daha düşük olan kişilerin özgürlük bacaklarını tamamen esnetmelerine olanak tanıyacaktır. Bu aynı zamanda denetimli serbestlik memurlarının ilgisiz dava yükleriyle aşırı yük altında kalmasını da engelleyecektir.

FOX HABERİN DİĞER GÖRÜŞLERİ İÇİN TIKLAYIN

Tasarının bir diğer kritik maddesi de iyi davranışların sürdürülmesi ve topluma başarılı bir şekilde yeniden entegre olunması için teşvikler yaratması. Mevzuat, bir kişinin denetim süresinin yarısını tamamlaması, iyi hal göstermesi, denetim şartlarına uyması ve düşük kamu güvenliği riski olarak değerlendirilmesi durumunda erken fesih karinesi oluşturmaktadır.

Bu, daha fazla insanı başarılı olmak için gereken adımları atmaya teşvik edecektir; bu ister madde kullanım bozukluğu tedavisi görmek, ister daha fazla eğitim almak veya istikrarlı bir işi sürdürmek olsun.

Alice Marie Johnson

Alice Marie Johnson, Alabama'daki Aliceville hapishanesini ziyaret ediyor. (Birlikte Durun)

Tasarıdaki diğer hükümler de rehabilitasyona odaklanıyor. Örneğin, mahkemelere, yasadışı madde bulundurduğu tespit edilen kişileri, genellikle hapis cezasıyla birlikte gelen zorunlu bir iptal zorunluluğu yerine, denetimli serbestlikle tedavi ve rehabilitasyon programlarına gönderme seçeneği sunacak. Bu sadece basit bulundurma durumlarında geçerli olacaktır, dağıtma niyetiyle bulundurma durumunda geçerli olmayacaktır.

Son olarak tasarı, vergi mükelleflerinin paralarının verimli ve sorumlu bir şekilde kullanılmasını sağlamak için federal tahliye sonrası denetim ve yeniden giriş hizmetlerine ilişkin kapsamlı bir rapor hazırlanması çağrısında bulunuyor.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Federal denetim kurallarımızın çoğu ters etki yapıyor. Cezaevlerinde yatmış ve kamu güvenliğine tehdit oluşturmayan çok sayıda insanı dolu dolu bir hayat yaşamaktan alıkoymakla kalmıyorlar, aynı zamanda kolluk kuvvetlerine aşırı yük bindiriyorlar ve bizi daha az güvende hale getiriyorlar.

Daha Güvenli Denetleme Yasası, kamu güvenliğini sağlarken hak eden insanlara gerçek bir ikinci şans vererek bu durumu değiştirmeye yardımcı olacak.

ALICE MARIE JOHNSON'DAN DAHA FAZLA OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN