Bir Gazze rehinesi aileyle yeniden bir araya geldiğinde, anne iki oğlunu bekler

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Maksimum makale sayısınıza ulaştınız. Okumaya devam etmek için giriş yapın veya ücretsiz bir hesap oluşturun.

E -postanızı girip devam ederek devam ederek, Haberler'un finansal teşvik bildirimimizi içeren kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını kabul ediyorsunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Bu haftanın başlarında, Amerika'daki aileler hala Anneler Günü haftasonunu kutlarken bir mucizeye tanık oldum. Etan Alexander nihayet Gazze'de 584 gün sonra annesi ve babasıyla tekrar bir araya geldi. Onları kucaklamak, neşe gözyaşlarını görmek, gözlerindeki ezici rahatlama – beni onlar için mutlulukla doldurdu ve hepimizin beklemesini umuyordu. Ama aynı zamanda kalbimi daha da derinlemesine yaptı. İki oğlumu ne zaman tekrar tutacağım?

18 aydır hayatları için savaşıyorum. Her sabah, öğlen, akşam ve gece, ben sadece Sylvia değilim – ben bir savaşçıyım. 1986'da kocam Louis ile Arjantin'den İsrail'e gelen bir anne, bu ülkede bir hayat kurma hayallerini taşıyor. Onlarca yıl sonra, oğullarımızı esaretten eve getirmeye yardımcı olmak için dünyayı yalvaracağımı asla hayal edemezdik.

Sana oğullarımdan bahsetmek istiyorum – rehin olarak değil, canlı, sevgi dolu adamlar olarak. 21 Mayıs'ta 35 yaşına giren David – esaret altındaki ikinci doğum günü – sadık bir baba. Çocuksu bir ruha sahip bir elektrik mühendisi. O ve karısı Sharon'un sadece 4 yaşında olan güzel ikiz kızları Yuli ve Emma var. 27 yaşındaki küçük oğlum Ariel, “annenin oğlu” dediğimiz şey – bebeğim, dört oğlumuzun en küçüğü. Müzik ve astronomi tutkusu olan bir yazılım test cihazıdır. Kaçırılmadan hemen önce, kız arkadaşı Arbel Yehoud ile Güney Amerika'yı keşfetmekten dönmüştü.

American Rehine Edan Alexander 580 günden fazla esaretten sonra Hamas tarafından yayınlanan

Sylvia'nın oğullarının her ikisi de 7 Ekim 2023'te Hamas teröristleri tarafından şiddetle kaçırıldı. (Syliva Cunio)

Her gece aynı rüyaya sahibim. Oğullarımı hastane yatağında görüyorum. Onlara koşuyorum, onları kucaklıyorum, kokularında nefes alıyorum, katlandıkları her şey için öpüyorum. Bir keresinde, David'i o kadar canlı kucaklamayı hayal ettim ki onu yanımda bulmayı beklerken uyandım. Takip eden ezici gerçeklik, günlük olarak yaşadığım gerçek.

6 Ekim 2023'te, tüm ailemiz, 20 kişiyiz – 20 kişiyizle birlikte tatili kutluyoruz. Ertesi sabah, sekiz aile üyesi Hamas teröristleri tarafından kaçırılmıştı: David, Sharon, ikiz kızları Ariel, kız arkadaşı Arbel, Sharon'un kız kardeşi Daniela ve 5 yaşındaki kızı.

Metin mesajlarını asla unutmayacağım. Ariel “Bir korku filmi içindeyiz” yazdı. David “Evimize giriyorlar” diye gönderdi. David ve Ariel, diğerleriyle birlikte alındı.

Antisemitizm maruz kalan bültene kaydolun

Cunio ailesi

David Cunio, daha mutlu günlerde karısı ve kızları ile birlikte. Doting babası Gazze'deki Hamas teröristleri tarafından tutuluyor. David'in karısı ve iki kızı ilk rehine anlaşması sırasında serbest bırakıldı. (Cunio ailesi)

Kasım 2023'te, ilk rehine anlaşması David'in karısını ve kızlarını getirdi. Ama oğullarım geride kaldı. İki acı veren ay boyunca Ariel, Gazze'de olduğunu öğrenmeden önce eksik olarak listelendi. Belirsizlik dayanılmazdı.

Daha sonra, 482 gün sonra Arbel nihayet Şubat ayının rehin borsasında serbest bırakıldı. Onunla tanıştığımda umutsuzca Ariel'i duymayı umuyordum. Bunun yerine, kaçıranların onları başka bir araca aktarmadan önce sadece üç saat bir arada tuttuğunu söyledi. Onu bir daha hiç görmedi. O andan itibaren yalnızdı. Bu bilgi beni rahatlatıyor hem de korkutuyor – o zaman yaşıyordu, ama şimdi nerede?

David'in kızları babaları ve amcası olmadan 4 yaşına girdi. Her gece ağlarlar, “kötü insanların” babamı ne zaman eve getireceğini sorarlar. Bu dehşeti bir çocuğa nasıl açıklıyorsunuz? Yarıya kaldım – kalanlar için savaşırken geri dönenlere bakıyorum.

Başkan Donald Trump'a, yönetimi, Orta Doğu elçisi Steve Witkoff'a ve Arbel'in en son rehinada serbest bırakılmasını sağlamak için yorulmadan çalışan herkese derinden minnettarım. Kararlılığınız ve diplomatik çabalarınız onu bize getirdi ve şimdi Edan Alexander ailesine. Bunun için sonsuza dek minnettarız. Hala Gazze'de sevdikleri olan her ailenin umutları şimdi sizinle dinleniyor. Pazartesi günkü serbest bırakmanın, tüm rehinlerimizi eve getirmek için daha büyük bir çabanın başlangıcına işaret etmesi için dua ediyoruz. Önemli çalışmalarınıza aynı aciliyetle devam etmenizi ve onları eve getiren kararlılığa devam etmenizi tavsiye ediyorum.

Ariel ve Arbel

7 Ekim 2023'te Hamas teröristleri tarafından şiddetle kaçırılan Ariel ve kız arkadaşı Arbel. Şubat ayının rehin borsasında serbest bırakıldı, ancak Ariel hala Gazze'de düzenleniyor. (Cunio ailesi)

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Etan'i Pazartesi günü ailesiyle görmek bana mucizelerin mümkün olduğunu hatırlattı. Ama ben hala bekleyen birçok kişi arasında bir anneyim. Oğullarımın yanı sıra Gazze'de 56 başka rehin daha var. Her birinin yeniden birleşme için umutsuz bir ailesi var. Hala hayatta olanlar sevdiklerini tekrar kucaklamayı hak ediyor. Öldürülenler haysiyetle gömülmeyi hak ediyorlar.

Rehinlerin geri dönüşü siyasi veya askeri değil – bu ahlaki bir zorunluluktur. Hamas ile savaşmak için zaman olacak, daha fazla kampanya. Ancak Ariel, David ve tüm rehinelerin hayatları bekleyemez. Her gün hayatta kalma şanslarını azaltır.

Umudunu kaybetmeyi reddediyorum. Bu tünelin sonunda ışık var ve onları orada bekleyeceğiz. Ama zaman tükeniyor. Etan'in annesi bugün oğlunu tutuyor. Benimkini ne zaman tutacağım?

Adam Boehler ve Steve Witkoff, rehinelerin aileleriyle birlikte

ABD Özel elçisi Adam Boehler ve Orta Doğu'nun ABD Özel Elçisi Steve Witkoff, Salı günü Tel Aviv'de yaklaşık iki saat rehin aileleriyle bir araya geldi. (Paulina Patimer)

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Çocukları için bir gelecek inşa etmek için İsrail'e gelen bir anne olarak, onlar için savaşmayı asla bırakmayacağım. Kendileri için tekrar konuşana kadar onların sesi olacağım.

Benim savunmam basit: Oğullarımı ve 58 rehineyi eve getirmeye yardımcı olun. Ailelerimizi tekrar bütünleştirin.