Biden'in otopen kullanımı, zihinsel durumla ilgili sorular büyürken

Eda

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Joe Biden'in sadece ofiste geçirdiği zamanın büyük bir kısmında başkan olduğuna dair kanıtlar var. Onun yerine, en iyi Beyaz Saray çalışanlarının bir kabini, bir anayasal otorite parçalaması olmadan önemli kararlar alarak gizlice fiili bir başkanlık işletmiş gibi görünüyor.

Doğru kanıtlanmışsa, onun adı altında verilen, ancak bilgisi veya rızası olmadan affonların ve yürütme emirlerinin geçerliliğini sorgulayacaktır. Bu nedenle, Biden'in en yakın danışmanlarının yemin altındaki soruları cevaplaması zorunludur ve yörüngesindeki diğerlerinin bildiklerini veya gözlemlediklerini açıklamak zorunda kalması zorunludur.

Trump, Biden'in bilişsel kaygılar arasında otomatik kullanımını sorgulamak için başsavcı emirleri

Adalet Bakanlığı (DOJ), Biden'in başkanlığının azalan günlerinde, kendi ailesinin yarım düzine üyesine, shifty oğlu Hunter Biden ile birlikte hediye edilen önleyici aflar da dahil olmak üzere affonlar, banliyöler ve mutfaklar hakkında bir soruşturma başlattı. Prob, yaşlı Biden'in yetkin olup olmadığına ve başkalarının görünüşte azalan zihinsel durumundan yararlanıp yararlanmadığına odaklanıyor.

Aynı zamanda, Meclis Gözetim Komitesi, Biden'in bilişsel düşüşünün “örtbas ettiği” iddiasıyla ilgili kendi soruşturmasını yoğunlaştırıyor. Gözetim Başkanı James Comer, her iki soruşturmaya da özellikle ilgi duyan birçok yürütme eylemi için “otopenin potansiyel olarak yetkisiz kullanımı” dır.

House Gözetim Komitesi Başkanı James Comer, R-Ky., Eski Başkan Joe Beyaz Saray'daki üç üst düzey çalışandan, eski cumhurbaşkanının dönem boyunca önemli zihinsel düşüşünü “örtbas etmek” için “perde arkasındaki” şüpheli roller hakkında kopyalanmış görüşmeler için görünmektedir. (AP Photo/Jacquelyn Martin, Dosya ve Anna Moneymaker/Getty Images)

Rogue aktörler, kendi siyasi ve kişisel gündemlerini ilerletmek için Clueless Biden'den cihazı komuta etti mi? Bu süreçte ulusal güvenlik tehlikeye girdi mi? “Kaçak Autopen davası” diyelim. Washington'un gizleme, aldatma, engel ve yalanlar konusundaki eğilimi göz önüne alındığında, çözmek kolay olmayacak.

Comer, doktoru Kevin O'Connor da dahil olmak üzere beş eski Biden yardımcısının kopyalanan görüşmeler için oturmasını istedi. Direniyorlarsa mahkeme celbi yayınlanacak. Biden onları anne tutmak için yönetici ayrıcalığı iddia edebilirken, Başkan Trump, Tıpkı Biden'in ilk döneminden sonra Trump'a yaptığı gibi ayrıcalığı geçersiz kılabilir. Sensit olduğunu varsayarsak, Joe şimdi bunu yapmamasını dileyebilir.

Pardonların ve yürütme emirlerinin geçip geçemeyeceği konusu, bazı hukuk uzmanlarının seçtiği kadar basit değildir. Örneğin, hiçbir şeyin yapılamayacağını iddia ediyorlar çünkü bir zamanlar pardonları iptal etmek veya devirmek için anayasal bir mekanizma yok. Bu sadece yarı doğru.

Otopen nedir? Trump'ın Biden Pardons sorgulamasının kalbindeki imza cihazı

Belgeleri iptal etmek için iyi kurulmuş bir yasal temel vardır. Ortak hukukta kurulmuştur. Buna dolandırıcılık denir. Yasal yasalar uyarınca sahtecilik olarak bilinir. (Bkz. 18 USC 471 ve 495). Her biri imzalı enstrümanları çalışmaz ve uygulanamaz hale getirecek suçlardır.

Sadece uzun zaman önce oybirliğiyle ilan eden ABD Yüksek Mahkemesine, “Dolandırıcılığın en ciddi sözleşmeleri, belgeleri ve hatta yargıları canlandırdığı genel doktrin hakkında bir soru yok.” (Amerika Birleşik Devletleri / Throckmorton, 98 US 61, (1878)) Başkanlık belgeleri için bir istisna yoktur.

Ama geri dönelim.

Autopen, bir kalem takılı robotik bir kolu aktive eden mekanik bir cihazdır. Bir kişinin imzasını taklit eder, ancak makalede tutarlı bir izlenim ile tanımlanabilir. Geçmiş başkanlar, çeşitli belgeler için otomatik olarak kullanılmıştır. Bu tamamen yasaldır, ancak önemli bir uyarı ile – iddia edilen “imzalayıcı” tarafından rıza gösterilmelidir. Bu durumda, bu Biden.

46. Cumhurbaşkanı, Autopen'in imzasını taşıyan herhangi bir belge için kullanımı hakkında hiçbir bilgiye sahip olmazsa, hiçbir bilgiye sahip olmasaydı, yasalar uyarınca boş ve geçersiz sayılabilir. Biden, bilme rızası sağlamak için yetkin veya zihinsel olarak uygun değilse, sonuç aynıdır.

Yirmi yıl önce, Adalet Bakanlığı, Autopen'in cumhurbaşkanlığı konuşlandırılmasını resmen onayladı, ancak sadece bir başkan, imzasını belirli bir belgeye yapıştırmaya bir astı “yönlendirirse”. Ancak DOJ, genel müdürün cihazla herhangi bir belgeyi onaylama ve imzalama kararı asla “delege” yapamayacağı konusunda uyardı. Bu hak sadece bir cumhurbaşkanına dayanır.

Şüpheli Biden otomatik kullanımının hacmi daha yakından incelemeyi hak eder. Kötü olan zihinsel sakatlıklarının ve tutarsızlığının artan sayıda açıklayıcı açıklaması, yoğun bir soruşturma ihtiyacını artırır.

Yardımları patronlarının sağlık sorunlarını kasten gizlediyse, adı altında yayınlanan siparişler için iznini de atlattılar mı? Biden'in bilişsel olmadığını veya karışık tepkisinden başka bir şekilde korktuğunu biliyorlardı çünkü kendi başlarına mı hareket ettiler? Amerikalılar dürüst cevapları hak ediyor. Ancak onları son derece gizli siyasi operatörlerden almayı beklemek en iyi ihtimalle hayali.

Meclis Başkanı Mike Johnson kısa süre önce geçen yıl Biden ile ilk özel toplantısını anlattı ve cumhurbaşkanının haftalar önce likifiye doğal gaz ihracatını duraklatarak bir yürütme emri imzaladığı hakkında hiçbir fikri yoktu. Johnson ona baskı yaptığında, sersemletilmiş bir Biden, “Bunu yapmadım!” Diye ısrar etti. Konuşmacı sabırla yaptığını ve bir kopyanın alınabileceğini açıkladı, ancak başkan “Hayır, bunu yapmadım” diye ısrar etti.

Johnson, “Ne imzaladığını gerçekten bilmiyordu,” dedi. “Ve bu toplantıdan korku ve nefretle çıktım çünkü 'Ciddi bir sorun yaşıyoruz – ülkeyi kim yönetiyor?' Diye düşündüm. Mesela kağıdı kimin önüne koyduğunu bilmiyorum, ama bilmiyordu. ”

Yürütme emrinin Başkan'ın rızası veya bilgisi olmadan Autopen tarafından imzalanması mümkündür. Alternatif olarak, Biden anlayamadığı bir şeyi imzaladı mı? Belki de yardımcıları içeriğini kasıtlı olarak yanlış tanıttı. Ya da belki Biden o kadar zihinsel engelliydi ki, kahvaltıda ne olduğunu hatırlayamadı, daha az Amerikan GSYİH'yı 200 milyar dolara çıkaran bir ihracat yasağı imzaladı.

J-6 Komitesi üyeleri ve Biden'in hemen akrabalarının altısının bir otomatik işaretleri taşıyan Dr. Anthony Fauci'ye Cadılar Bayramı Şekeri gibi dağıtılan önleyici afların ötesinde. Buna karşılık, Hunter Biden'in affı neredeyse kesinlikle babasının gerçek ve titrek imzasına benziyor. Neden fark? Biden, grup pardonlarını gerçekten onayladı mı yoksa yönetti mi? Yoksa birisi Autopen'e rıza olmadan mı komuta etti?

Avcı Biden

Hunter Biden'in süpürme affı, babasının eliyle imzalanan tek af olduğu bildirildi. (Fotoğraf: Kevin Dietsch/Getty Images) (Kevin Dietsch/Getty Images)

Başkanlığı ilerledikçe Biden'in daha ileri ve daha da zihinsel çürümeye kaydırdığına dair önemli ve zorlayıcı kanıtlar var. Amerikalılar ülkeyi kimin yönettiğini merak etmeye haklılar. Biden'in kendisi nadir görülen kamusal gezileri sırasında soruyu cevaplamış gibiydi.

Unutulmaz bir görünümde, “Üzgünüm, ama bunu doğru şekilde yapmazsam personelimle başım belaya gireceğim.” Dedi. Bir diğerinde, kafası karışık bir Biden çalışanlara döndü ve “Soru almama izin veriliyor mu? Personelim nerede?” Diye sordu. Hala başka bir vesileyle pişman oldu, “Başkan olduğumda, yapmak istediğim şeyleri yapacağımı düşündüm, ama personel bana ne yapamayacağımı anlatıyor.” Bunlar çarpıcı itiraflar.

Amerikalıların, kayıp ve şaşkın bir sahnede dolaşan ve şaşkın bir Biden'e tanık oldukları sayısız örneği okumaya gerek yok. “Compos mentis” değildi. Zihinsel fakülteleri azaldı. Düşünme ve iletişim kurma yeteneği kayboldu. Her şey 27 Haziran 2024 gecesi çöktü. Feci cumhurbaşkanlığı tartışması, soldurucu durumunun gerçeğini güçlendirdi.

Biden'in azalan devletini gizlemek için bağlantı kuran seçilmemiş Beyaz Saray yardımcılarından oluşan bir coterie'nin perde arkasında hayati kararlar verenler olduğu giderek daha açıktır. Bildirildiğine göre, kendilerine eski Sovyetler Birliği'ndeki Komünist Partinin iktidar komitesine başını sallayan “Politbüro” olarak adlandırdılar. Simetri tesadüf değildir; Açıklayıcı. Sahtekârlık kültüründe manevra yaptılar ve manipüle ettiler.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Biden zihinsel olarak yüksek ofisinin zorlu görevlerini tam olarak yerine getiremediğinden, başkalarının otoritesini eklemeyi kendileri aldıkları anlaşılıyor. Bu, anayasal çerçevemize aykırı olan utanç verici bir güç kötüye kullanımı oluşturacaktır. Hem Kongre hem de Adalet Bakanlığı tarafından yapılan kapsamlı soruşturmaları hak ediyor.

Problara yanıt verirken, Biden Çarşamba günü, “Pardons, yürütme emirleri, mevzuat ve bildiriler hakkında kararlar verdim” diye bir açıklama yaptı ve “olmadığım herhangi bir öneri saçma ve yanlış” diye ekledi. İnkar sürpriz değil. Fakat başkanlığını tanımlamak için gelen aynı iddialı ve örtbas mı? Joe bu ifadeyi bile yazdı mı?

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Neredeyse beş yıl önce Ağustos 2020 podcast'imde, Joe Biden seçilirse, ulus için eleştirel kararlar veren vicdansız Beyaz Saray kuklacıları tarafından kontrol edilen bir “Marionette Başkanı” olacağı konusunda uyardım. Ben önsöz değildim, sadece açıkça görülebildiğine dikkat ediyorum.

Bu kadar karıştırıcı olan – ve aynı derecede endişe verici – aldatıcı Charade'in ne kadar sürdüğü. Yavaş yavaş çözüldüğünde, hesaplanmanın gerçeğin motoruna nadiren katlandığını hatırlatırız.

Gregg Jarrett'tan daha fazlasını okumak için buraya tıklayın

Gregg Jarrett bir Haberler yasal analisti ve yorumcusu ve daha önce savunma avukatı ve yardımcı hukuk profesörü olarak çalıştı. Son kitabı “The Century of the Century”, ünlü “Scopes Monkey Denemesi” hakkında ülke çapında kitapçılarda mevcuttur veya Simon & Schuster web sitesinde çevrimiçi olarak sipariş edilebilir. Jarrett'in son kitabı “Amerika Birleşik Devletleri Anayasası ve Diğer Vatansever Belgeler”, 14 Kasım 2023 tarihinde HarperCollins'in bir bölümü olan Broadside Books tarafından yayınlandı. Takip kitabı aynı zamanda bir New York Times en çok satan, “Cadı Hunt: Amerikan siyasi tarihindeki en büyük kitle yanılgısının hikayesi” idi.