Ben muhafazakar bir çiftçiyim. Koruma finansmanını korumamız gerekiyor

Eda

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca, hesabınızla ücretsiz olarak seçilen makaleler ve diğer premium içerik için özel erişim – ücretsiz.

E -postanızı girip devam ederek devam ederek, Haberler'un finansal teşvik bildirimimizi içeren kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını kabul ediyorsunuz.

Geçerli bir e.

Sorun mu yaşıyorsunuz? Buraya tıklayın.

YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Ailemin Güney Dakota'daki Garretson'daki beşinci nesil çiftliğinde büyüyen bu zorlukların yıllar içinde geliştiğini gördüm-ve bugün ülke çapındaki çiftçiler henüz en büyüklerle karşılaşıyorlar.

Ailemiz mısır, soya fasulyesi, yonca ve küçük tahıllar üretir – gıda tedarikimizi destekleyen ve ekonomimizi güçlü tutan mahsullerin çoğu. Ancak bizimki gibi çiftlikler giderek daha aşırı hava ile her taraftan sert bir şekilde vuruluyor.

Son birkaç yıldır, ailemin çiftliği uzun süreli kuraklık karşısında mücadele ederken, ülkenin diğer bölgelerindeki üreticiler sel ve donma ile uğraştılar. Aslında, büyük felaketler sadece 2023'te Amerikan çiftlikleri için 21 milyar doların üzerinde ürün kaybına neden oldu.

Büyük felaketler 2023'te Amerikan çiftlikleri için 21 milyar doların üzerinde ürün kaybına neden oldu. (Istock)

Bu tür olaylar, bugün sadece çiftçilerin geçim kaynaklarını tehdit etmekle kalmaz, aynı zamanda çiftliklerimizin ve ailelerimizin geleceğini riske atar – topraklarımızı ve hayatımızı bir sonraki nesile aktarma yeteneğimizi tehlikeye atar ve daha düşük gıda üretimi ve Amerikalı tüketiciler için daha yüksek maliyetler.

Bir çiftlik ailesinde büyüdüm. Yeni filmim gerçekten yemek için çalışan Amerikalıları kutluyor

İyi haber? Toprağımızı korumak ve işlerimizi korumak için elimizde gerçek araçlarımız var. Toprağımızdaki koruma uygulamalarını kullanarak, aşırı hava olaylarının ortaya koyduğu zorluklara uyum sağlayabilir, onlarca yıldır operasyonlarımızın esnekliğini ve sürdürülebilirliğini artırabiliriz.

Kötü haber? Kongre'deki bazıları, bu araçları uygulamaya koymayı mümkün kılan programları cesaretlendirmek istiyor gibi görünüyor. Ve Washington'daki mevcut kaos, birçok çiftçiyi geleceğin ne tuttuğuna dair karışık ve emin değildi – her zamankinden daha fazla kesinliğe ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda.

Eğer benim gibiyseniz ve bir aile çiftliği işletiyorsanız, koruma uygulamalarına başlamak normalde ulaşılamaz. Ancak Koruma Yönetim Programı (CSP) gibi federal koruma programları, boşluğu kapatmaya yardımcı olur ve gerekli teknik ve finansal desteği sağlar – sadece aşırı hava karşısında esnekliğimizi oluşturmaya değil, aynı zamanda alt çizgimizi de artırır.

Trump, yabancı ülkeler tarifelerden kaçındıkça ABD 'işlerle dolup taşacak' diyor

Ancak bu programlar artık risk altında. Federal harcama donma, mahkemeler tarafından limboda bırakıldığında, ülke genelindeki çiftlikleri destekleyeceğine dair vaat edilen finansmanın onlara bile ulaşmayacağı belli değil. Ve işleri daha da kötüleştirmek için, Kongre'deki bazıları da bu koruma programları aracılığıyla çiftçilere ne kadar para mevcut olduğunu azaltmak istiyor – potansiyel olarak fonları Amerikan tarımının karşılaştığı ciddi zorlukları ele almayacak ve ABD'yi daha bağımlı hale getirebilecek diğer girişimlere yönlendiriyor Diğer ülkelerden ithal edilen gıdalarda.

Beni yanlış anlamayın: Ben muhafazakarım, bu yüzden milletvekillerinin neden harcamalarımızı kontrol altına almak için mümkün olan her seçeneğe baktıklarını anlıyorum. Ancak Washington'dan çıkan bu kaos işimi riske atıyor.

Buzağı sürüsünün yanında duran tulum giyen erkek çiftçi

Federal harcama donma ile, ülke genelindeki çiftlikleri destekleyeceğine dair vaat edilen finansmanın onlara bile ulaşmayacağı belli değil. (Istock)

Çiftçilerin, aşırı hava yoluyla getirilen artan maliyetlerin ve tarihi felaketlerin acı verici bir iki yumrukundan sarktığı bir zamanda, liderlerimize vaatlerini korumak ve birçoğumuzun zaten güvenmek için bu fonu korumak için ihtiyacımız var. topraklar.

Heartland milletvekilleri, öğrenci yardımı arayan çiftlik çocukları için 'temel' barikat düzeltmeye çalışıyor

Aşırı hava koşullarına dayanıklılık oluşturmak

Bu koruma programlarının değerine ikna olmanız gerekiyorsa, sizi çiftliğime bir göz atmaya davet ediyorum.

Ailem her zaman toprağın yönetimine adanmıştır. Nesiller boyunca, bunların başarılı bir çiftliğin temeli olduğunu bilerek toprağımıza, sularımıza ve ekosistemlerimize bakmak için çok çalıştık. Ancak tarım gelişmeye devam ettikçe, toprağımızı korumak için kullandığımız yöntemler de değişmelidir.

Koruma uygulamaları burada devreye giriyor. Kapak kırpma, besin yönetimi ve till uygulamalarını kucaklayarak, çiftçilerin toprağımızı zenginleştirmek, erozyonu azaltmak ve aşırı hava tehditleri karşısında mahsul esnekliğini arttırmak için kanıtlanmış bir yolları var.

Daha sağlıklı toprak, daha iyi verim ve daha yüksek kaliteli gıda, lif ve yakıt anlamına gelen daha sağlıklı ürünler anlamına gelir. Birçok çiftlik de çevresel ayak izlerini azaltırken gübre maliyetlerini azaltabildi.

Trump Tarım Seçimi Başkan Kabine Kazandı

Geçtiğimiz yıl, çiftliğimiz çiftliğimizde yenilik yaptığımız, toprak sağlığımızı sürdürmemize ve kârlılığımızı artırmamıza yardımcı olduğumuz CSP finansmanı için onaylandı. Bu program nedeniyle örtü bitkileri ekebildik ve toprak işleme işlemimizi önemli ölçüde azaltabildik.

Bu değişikliklerin çiftliğimizi – ve diğerlerini – daha esnek hale getirdiğine ve değişken pazarların ve aşırı havanın önümüzdeki yıllarda yolumuza atmaya devam edeceği zorluklarda gezinmeye hazırlanmamıza yardımcı olacağına şüphe yok.

Scotts Bluff, Nebraska'da Cornfield'da Traktör

Koruma uygulamaları toprağımızı geliştirebilir, işimizi güçlendirebilir ve çiftçilerin her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir anda esnekliğimizi oluşturabilir. (Hawk Buckman/Design Pics Getty Images aracılığıyla Editoryal/Evrensel Görüntüler Grubu)

Çiftçiliğin geleceği için bir model

Günün sonunda, benim gibi çiftçiler için iyi bir vekil olmak sadece iyi bir iştir. Toprağa bakarsanız, arazi sizinle ilgilenecektir – ve ailemin çiftliği, koruma uygulamalarının toprağımızı geliştirebileceğinin, işimizi güçlendirebileceğinin ve her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir anda esnekliğimizi oluşturabileceğinin kanıtıdır. Bu başarı, çiftçilerin bu değişiklikleri yapmasını mümkün kılan USDA koruma programları olmadan gerçekleşemezdi.

Daha Fazla Haberler Fikri için buraya tıklayın

Aşırı hava zaten çiftçiliği daha zor hale getirirken, bu programların kesilmesi bizi daha savunmasız bırakacak ve topluluklarımızın güveni daha az üretebilecekti. Bu ilerlemenin ilerlemesini sağlamak için sürekli desteğe ihtiyacımız var – ve ülke çapında çiftçilerim de öyle.

Umarım Kongre'deki liderlerimiz mevcut kaosa bir son vermek, çiftçilerin vaat edildikleri fonları aldıklarından ve devam eden koruma yatırımlarımızı korumak için bir araya gelebilirler – çiftçilere bu zorlu zamanlarda ihtiyacımız olan kesinliği vermek. Çiftliklerimizin, ailelerimizin ve yiyeceklerimizin geleceği buna bağlıdır.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın