Ben bir FBI kota kiralaması değildim ve kimse olmamalı

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Bir kotayı doldurmak için bir işe alındığını kim hissetmek ister? Kesinlikle ben değilim.

24 Şubat 2019’da bir FBI ajanı, Wall Street Journal’ın web sitesinde yayınlanan bir fotoğrafımın olduğunu söyledi. şaşırdım Temsilciler olarak medyadan kaçınırız. Web sitelerini kontrol ettim.

Elbette, “FBI’ın En Çok Arananları: Özel Ajanlar İçin Daha Fazla Başvuru Sahibi” başlıklı bir makale vardı. FBI baskın ceketimi giyip bir soruşturma yürütürken çekilmiş açık kaynaklı bir fotoğrafımı içeriyordu ve “FBI, daha fazla azınlık ve kadın adaya ulaşmak için işe alma çabalarını değiştirdi.”

Temsilciler, tehlikeli bir operasyonda yanlarında bir kapıdan geçen kişilerin nitelikli olduğundan tamamen emin olmalıdır. (FBI)

İşe alınmış sembolik bir kadın ajan olduğumu ima ettiği için moralim bozuldu. Kendimi tüm FBI kariyerim olarak etiketlenmekten uzaklaştırmaya çalıştığım şey tam olarak buydu.

FBI BİR KADININ HAYAT BİRİKİMİNİ ELİNDEN ALDI, ANCAK YENİ BİR YASA KARARI AMERİKALILARIN MÜLKİYETİNİN ‘KANUNSUZ’ ELDE EDİLMESİNE SON VERECEKTİR

Bunu övünmek için değil alçakgönüllülükle paylaşıyorum çünkü sahip olduğum her şeyin Tanrı’nın lütfu sayesinde olduğunu biliyorum. Ama bir FBI görüşmecisi bana ikinci aşama sözlü sınavda mükemmel bir puan aldığımı söyledi. 20 yılı aşkın süredir başvuranları test ederken mükemmel bir puan alan adayların sayısına bir yandan güvenebildiği için bunun nadir olduğunu açıkladı.

Ben nezaketen “kadın özel ajan kotasını doldurmak için kutucuğu işaretleyin” kiralamadım. Ve kimse olmamalı. Bana hayatta çok çalışmanın gerekliliği öğretildi. Azim, azim ve dürüstlük, 15 yaşında ilk işimi aldığımdan beri kendimi bağımsız olarak finansal olarak desteklememi sağladı.

1 Kasım 2017'de Washington, DC'deki Pennsylvania Bulvarı boyunca trafik Federal Soruşturma Bürosu genel merkezinin önünden geçiyor. (AP Fotoğrafı/J. David Ake, Dosya)

1 Kasım 2017’de Washington, DC’deki Pennsylvania Bulvarı boyunca trafik Federal Soruşturma Bürosu genel merkezinin önünden geçiyor. (AP Fotoğrafı/J. David Ake, Dosya)

Daha önceki bir yazıda bahsedildiği gibi, FBI özel ajanı olmak için uygunluk şartlarında bir düşüş oldu ve birçoğu bunun teşkilatın genel performansına zarar verdiğine inanıyor. Bu, standartların daha çeşitli bir iş gücüne uyum sağlamak için düşürüldüğünü düşünen eski meslektaşlarımın çoğunu endişelendirdi.

Bir kadın olarak, herhangi bir işe alım gereksinimini veya sürecini cinsiyetime uyacak şekilde azaltmanın uygun olduğuna inanmıyorum. Kotalar işe alım çabalarını yönlendiremez. Biri liyakatine göre işe alınmalı. Dönem.

Bunlar, temsilci gereksinimlerinin düşürülmesini gösteren birkaç örnektir. Büro, ihtiyaç duyulan önceki iş deneyimi yıllarının sayısını üçten ikiye indirdi. FBI, Quantico’ya girmek için gerekli olan fiziksel uygunluk testi (SFT) puanını 12’den 9’a önemli ölçüde düşürdü. Bugünün adaylarının yalnızca dört fitness kategorisinden üçünü geçmesi gerekiyor. Ek olarak, arka plan araştırmasını geçtikten sonra bir yıla kadar SFT’yi geçmek için sınırsız sayıda deneme hakları vardır. Ben başvurduğumda böyle değildi.

FBI, uyuşturucu kullanım şartını daha yumuşak hale getirdi. Deneyimli ve emekli ajanlar, bunun “hiç uyuşturucu kullanmama” standardı olduğu günleri anıyor. Artık adaylar, üç yıl yerine işe başvuru tarihinden önceki bir yıl içinde esrar veya esrarı herhangi bir biçimde kullanmış olamazlar. 18. doğum gününüzden önce esrar kullanımı artık bir diskalifiye edici değildir.

2010 yılında Quantico’daki FBI Akademisi’ne başladığımda yeni ajan eğitimi 20 haftaydı. 16 haftaya düşürüldü.

Yeni ajan eğitimi artık ölümcül gücün haklı olmadığı durumlarda hayatınızı savunmaya hazırlanmak için tasarlanmış bir savunma taktiği gereksinimi olan efsanevi “Bull in the Ring”i içermiyor. Çoğunluğu erkek olan her bir sınıf arkadaşınız, eğitmen düdük çalana kadar sizinle dövüşmek için merkeze gelmek için sırayla geldiğinde çemberin ortasında dururdunuz. Ve sonra başka bir sınıf arkadaşı, her sınıf arkadaşının sırası gelene kadar seninle savaşmak için ringe geldi. “Bull in the Ring”i geçmek, zihinsel dayanıklılığın, fiziksel gücün, dayanıklılığın ve biraz cesaretin örneğiydi.

GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

FBI özel ajanları, kimlik bilgilerine göre işe alınmalı ve terfi ettirilmelidir. Temsilciler, tehlikeli bir operasyonda yanlarında bir kapıdan geçen kişilerin nitelikli olduğundan tamamen emin olmalıdır. İş için uygun olmayanları ayıklamak için Quantico’daki eğitimin titiz olması gerekir. Birbirinizi ve masum sivilleri korumak için hayatınızı ortaya koymaya istekli olmalısınız.

Ne yazık ki, geçmişte FBI’a başvurmak isteyebilecek bazı yetenekli kişiler, lekelenmiş itibarı nedeniyle şimdi bir ilgi duymayabilir. Ayrıca, milleti kasıp kavuran polis karşıtı atmosfer “polisin parasını geri alma” nedeniyle kolluk kuvvetlerine genel bir saygısızlık var. Bu, deneyimli kolluk kuvvetlerinin kitlesel bir şekilde göç etmesine yol açtı.

Adayların sürüler halinde FBI’a başvurdukları iddia edilse de, önemli olan adayın niceliği değil niteliğidir. Denklemin kasvetli tarafını gözlemledim – son birkaç yılda, emekli maaşlarını almadan önce istifa eden ajanların sayısında bir artış oldu. Tarihsel olarak bu duyulmamıştı. Ve artık birçok temsilci emekli olabilecekleri günleri geri sayıyor.

HABERLER SUNULDU

Bir kontenjanı doldurmak için hiç kimse işe alınmamalıdır. Bir bayan olarak bunu aşağılayıcı buluyorum. Kimse işe alınmış biri gibi hissetmek istemez. Ama daha da önemlisi, tehlikede olan çok şey var. Belki diğer kariyer alanlarında işe alımlara nitelikler dışındaki niteliklere göre bakmak kabul edilebilir, ancak FBI’a göre değil. Yetkili ve kalifiye FBI ajanları, Amerikalılar için güvenlik ve emniyete eşit katı kriterlere göre işe alınır.

Kriz zamanlarında, çoğu kişinin kimliğinin onları koruduğunu umursamaz. Kendilerinin ve sevdiklerinin en cesur, en yetenekli ve en onurlu ajanlar tarafından korunmasını önemserler. FBI yeni askerler için standartlarını yüksek tutmalı. Amerikalılar bunu hak ediyor.

NICOLE PARKER’DAN DAHA FAZLA OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Nicole Parker, 2011’den Ekim 2022’ye kadar Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu’nda Büronun Miami Saha Ofisinde Özel Ajan olarak görev yaptı. Bu görevde Parker, Amerika Birleşik Devletleri Kanunları’nın 18. federal ceza kanunları.