Babalar Günü Haraç: Beni Kaza Sahnesinde Kurtaran Baba Bana İnanç Hakkında Öğretti

Eda

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Birçok genç kız için, babaları bisikletini taşıyan, band-yardımlarını yaralanmalarına koyan ve-benim durumumda-attan düştüğümde beni yakalayan çocukluk kahramanıdır.

Ama 15 yaşındayken babam kazınmış bir diz temizlemekten çok daha fazlasını yaptı. Voleybol antrenmanına giderken, beni travmatik bir beyin hasarı ile ve iki haftadan fazla bir süredir komada bırakan kafa kafaya bir çarpışmadım.

O zamanlar bilmiyordum, ama ilçemiz için ilk cevap veren babam olay yerinde idi.

15 yaşındaki Saige Scheele, babası Jay Scheele ile birlikte Omaha'daki Nebraska Üniversitesi Tıp Merkezi, Güz 2022.

Acil durum ekibi beni arabadan çıkarırken ve beni ambulansa kaldırırken boynumu stabilize etti. Birçok baba için, bu bir çocuk için yaptıkları en kahramanca ve en zor şey olabilir.

Bir Babalar Günü Plea: Çocuğum Hamas'ın cehenneminde bir numara oldu

Ama kazadan birkaç ay sonra babam daha da zor bir şey yaptı: Bana hayatımda – Tanrı – daha büyük bir kahraman olduğunu ve iyileşmemin benim ve onun arasında olduğunu söyledi.

Yaşadığım kırsal Nebraska'da, 15 yaşındaki çocukların çoğu nasıl sürüleceğini öğreniyor, geometri üzerinde stres ve aile çiftlikleri üzerinde çalışıyor. Ancak o yıl, bir beyin travması rehabilitasyon tesisindeydim, nasıl yürümeyi, renkleri tanımlayacağımı ve düzgün yemek yemeyi öğrendim.

Rehabilitasyon hastanesinde Saige Scheel

Saige Scheele Rehabilitasyon Hastanesi, Bahar 2025'te adımlar atıyor.

Özellikle voleybol oynayan, at yetiştiren ve özel Olympian fıçı yarışçılarına koçluk yapan biri olarak yaptığım en zor şeydi. Şimdi dişlerimi fırçalamak, giyinmek ve tuvalete gitmek gibi temel şeyler için yardıma ihtiyacım vardı.

Bir gün, hepsini bitirdim. Cesaretsiz, bitkin ve çaresiz bir varoluştan istifa etti, terapiste beni Madonna Rehabilitasyon Hastanesi'ndeki odama geri götürmesini söyledim. Bir kez daha hayatımı kurtaran en büyük destekçim olan baba vardı.

Maceranızı Oluşturma: CIA Veteran, mezunlarla cesaret hakkında ilham verici bir hikaye paylaşıyor

Sadece bu sefer kahraman değildi. “Seni yürümeyeceğim,” dedi. “Bu, Tanrı ile sahip olmanız gereken bir konuşma.”

Saige ve kız kardeşi atları sürüyor

Saige Scheele ve kız kardeşi iyileştikten sonra atlara biniyorlar.

Zeminli oldum ama baba haklıydı. Kendi sefaletime takılı kaldım ve koşullarımı hiç almadım Göksel Baba. Bir kısmı gururdu. Rekabetçi olan ve başkalarına bakan bendim. Şimdi tamamen başkalarına bağımlıydım.

Toplam alçakgönüllülükte, rehabilitasyon odamın tavanına baktım ve Tanrı'dan yardım istedim. Ertesi gün, tekrar denemeye ve ilk kez durmaya çalışmaya hazırdım.

Bu konuşmadan neredeyse üç yıl sonra, ben Hala Tanrı'nın neden bu kazada olmamı sağladığını bilmiyorum. Ama hikayemin benim hakkımda olmadığını fark ettim – ama başkaları için neler yapabileceği hakkında.

Amerika ruhunu yeniden keşfediyor ve kutsal olanı canlandırıyor

Örneğin, bakım köprüsü sayfamdaki 98.000 kişinin bir hastane yatağında görüntülerimi gördüğünü öğrendiğimde işaretlendim. Ama aynı zamanda bu insanlardan bazılarından doğrudan mücadelemi görmenin onlara umut verdiğini ve inançlarını artırdığını duydum.

Bu baharda Madonna'da yaptığım bir arkadaşım olan Carson adında genç bir adamla balona gittim. Benimki gibi bir kaza geçirdi ve tekerlekli sandalyeyle sınırlı. Vücudu hala mücadele ederken, ışığının çok canlı olduğu açıktır. İyileşmesine devam ettiği için her şeyden daha fazlasına ihtiyacı olan şey, diğer insanlarla, özellikle de yaşları ile gerçek bir bağlantı hissetmektir.

Ve bu yaz, Lutheran Church-Missouri Synod Gençlik Toplantısı için 20.000 genç, genç yetişkin ve destekleyici yetişkinlerle New Orleans'a gideceğim.

Saige Scheele ve ailesi

18 yaşındaki Saige Scheele, ebeveynleri Jay ve Danielle Scheele ile birlikte, Güz 2024.

Fikir bültenini almak için buraya tıklayın

Hikayem ekranlarda sıvalı olmayacak, ancak özellikle kazamdan sadece aylar önce son toplantıya katıldığım için kesinlikle konuşmaya başlayacak. “Ne yaptın?” Çocukların kendi travmalarından kurtulmalarına, aile istismarından etkilenen veya sadece benim kuşağımda yaygın olan zihinsel sağlık zorluklarına sıkışmasına yardımcı olabilir.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Babalar Günü'nde, babamla, beni bebek olarak tutan adamla ve aynı zamanda ambulansa yüklenirken başka bir tane daha geçirdiğim için minnettarım. Ve hala yanımda diğer kahraman olan göksel Baba'ya daha da minnettarım.

Saige Scheele kısa süre önce memleketi Gresham, NE yakınlarındaki Centennial Devlet Okulu'ndan mezun oldu ve bu sonbaharda Veteriner Teknolojisi üzerinde çalışacağı Norfolk, Norfolk'taki Northeast Community College'a kaydetmeyi planlıyor.