‘Adsız Irkçılar’, Florida Üniversitesi’nin DEI tarafından fethedilmesinin çılgınca yollarından sadece biri.

Eda

New member
YENİArtık Haberler yazılarını dinleyebilirsiniz!

Editörün notu: Aşağıdaki makale ilk olarak Şehir Günlüğü.

Florida Üniversitesi, fakülte işe alımlarında ırksal ve politik tercihleri destekleyen, Beyaz çalışanları Adsız Irkçılar adlı on iki aşamalı bir programa katılmaya teşvik eden ve ırksal olarak ayrılmış burs programlarını sürdüren radikal bir çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) bürokrasisi yarattı. federal medeni haklar yasasını ihlal etmek.

UF’nin “çeşitlilik ve kapsayıcılık” programlarının çarpıcı kapsamını, ölçeğini ve radikalliğini ortaya çıkaran Sunshine Law kayıt talepleri yoluyla bir dahili belge önbelleği elde ettim.

Üniversite resmi olarak Vali Ron DeSantis’e yıllık 5 milyon $’lık bir maliyetle 31 DEI girişimine ev sahipliği yaptığını bildirdi. Ancak bu rakamlar, üniversitenin hızla büyüyen DEI kompleksinin kapsamını yansıtmıyor.

ELEŞTİREL IRK TEORİSİ BU FLORİDA ÜNİVERSİTESİNDE AKADEMİK HAYATI ELİNDEN ALDI

Gerçekte, DEI bir dizi bağımsız program değil, kampüsteki hemen hemen her departmana yerleştirilmiş bir ideolojidir. (Bir Florida Üniversitesi sözcüsü bir e-postada, UF’nin DEI bürokrasisi hakkında belirli soruları yanıtlamayı reddetti ve üniversitenin “beyin yıkamadığını” iddia etti.)

Gerçekte, DEI bir dizi bağımsız program değil, kampüsteki hemen hemen her departmana yerleştirilmiş bir ideolojidir.
Bu değişiklikler hızlı bir şekilde gerçekleşti. Mayıs 2020’de George Floyd’un ölümünün ardından, UF liderleri çok sayıda çeşitlilik odaklı girişim başlattı.

Temmuz 2020’de, baş çeşitlilik görevlisi Antonio Farias, tüm öğrenciler, öğretim üyeleri ve personel için zorunlu çeşitlilik eğitimi; “Siyah deneyimi, ırkçılık ve eşitsizlik” üzerine odaklanan bütün bir akademik yıl; üniversitenin ırkçı geçmişini keşfetmek için bir başkanlık görev gücü; binaların yeniden adlandırılması, anıtların kaldırılması ve “tarihi ırkçı görüntülerin” yasaklanması için öneriler; ve ırkçı ideolojiye adanmış bir dizi program, konuşmacı, atölye ve belediye binası.

Programlar hızla yayıldı. Aralık 2021’de Farias’ın yerini alan Baş Çeşitlilik Sorumlusu Marsha McGriff’in yönetimindeki DEI, üniversite yönetimine saldırdı.

CENTRAL FLORIDA ÜNİVERSİTESİNDE DEI DOLANDIRICILIĞI CANLI VE İYİ OLUYOR VE YILDA 4 MİLYON DOLARDAN FAZLA MALİYETİ VAR

Dahili belgelere göre, McGriff’in üç yıllık planı bir “kurumsal eşitlik ve kapsayıcılık taslağının” oluşturulmasını, üniversite çapında bir “DEI altyapısının” genişletilmesini ve DEI kadrolarının her bir bölüme, okula ve koleje konuşlandırılmasını içeriyordu. DEI ideolojisini bürokrasinin her seviyesinde izlemek ve uygulamak.

Bu programın bir parçası olarak, yerleşik kadrolara, fakülte ve personelden birimlerinin “çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık taahhüdünü”, DEI için mali desteği ve eğitimleri değerlendiren ifadelerle anlaşmalarını derecelendirmelerini isteyen anketlerle sadakat anketleri yürütmekle görevlendirildi. “bilinçsiz önyargı” ve “mikro saldırganlıklar”.

“Kurumsal eşitlik ve kapsayıcılık taslağı” şimdiden büyük bir etki yarattı. Üniversitenin çeşitlilik liderliği baş stratejisti Damon Williams tarafından yürütülen, UF’nin altı aylık “DEI envanteri” çalışmasına ilişkin bir sunumdan alınan slaytlar, UF’nin 1.018 ayrı DEI girişimi oluşturduğunu gösteriyor gibi görünmektedir (slayt 55).

Williams’ın ön araştırması, ideolojik yakalama sürecinin üniversitenin bölümlerine ve bölümlerine yayıldığını gösteriyor: yüzde 73’ünün “bir DEI komitesi var” ve “DEI görevlisi” var; Yüzde 70 “DEI’ye bağlılığı savundu”; Yüzde 53’ü “DEI stratejik planına sahip”; ve yüzde 30’unun “yıllık raporlarında DEI” var ve “DEI’yi performans incelemesinde” kullanıyor.

DEI bürokratlarının odaklandığı alanlardan biri, profesörlüğün ırksal demografisini zorla yeniden oluşturmaktır. 2021’de DEI yetkilileri, fakülte işe alımındaki olumlu ayrımcılık çabalarını ölçmek ve departmanların DEI tarzı işe alım konusundaki taahhütlerini sorgulamak için bir anket düzenledi. Tercih edilen uygulamaların listesi, “çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık konularında özel resmi eğitim”, “DEI kimliği etrafında oluşturulmuş” kuruluşlar aracılığıyla reklam verme, “arama komitelerine tavsiyelerde bulunmak için bir” özkaynak uzmanı” tutma, “tarihsel olarak” bireylerin açıkça ırka dayalı işe alımını içeriyordu. yeterince temsil edilmeyen gruplar” ve “mevcut işgücü demografisini” hedeflere ve ölçütlere göre ölçmek.

Yukarıdan gelen mesajın deşifre edilmesi zor değil: bölümler, desteyi ırksal azınlıklar lehine bir araya getirmeli ve fakülte işe alımında temel bir nitelik olarak salt akademik liyakat yerine ırksal kimliği kullanmalıdır. Ve yönetim izliyor olacak—DEI bürokratları, bu uygulamalara uyan ve uymayan bölümlerin ve fakültelerin bir elektronik tablosunu tutuyor.

GÜNEY FLORİDA ÜNİVERSİTESİ’NİN RADİKAL IRK EĞİTİMİ PLANI İÇİN SONUÇ

Buna ek olarak, UF’nin İnsan Kaynakları departmanı, ırka dayalı işe alımı desteklemek için eğitimler, yönergeler ve resmi bir Kapsayıcı İşe Alma Rozeti sunan “kapsayıcı bir işe alım merkezi” kurmuştur. Bu girişimin bir parçası olarak, öğretim üyeleri ırksal eğitim programlarına katılmaya ve ırksal olarak ayrılmış konuşma gruplarına veya “yakınlık gruplarına” katılmaya teşvik edilir.

Üniversitenin resmi “kapsayıcı işe alma” değerlendirme listesi, fakülte işe alma sürecinin bir parçası olarak DEI ideolojisine olan taahhütlere açıkça öncelik vererek, “çeşitliliğe bağlılığı” iş adayları için “temel yeterliliklerden” biri olarak yükseltir. Diğer öneriler arasında, pratikte bir siyasi sadakat testi işlevi gören zorunlu bir “çeşitlilik ve kapsayıcılık beyanı” yer alır.

İK bürokrasisi White öğretim kadrosu ve personelini nasıl görüyor? Alay ederek. Örneğin, Connected by UF adlı çok günlük bir eğitim programında, İK departmanı ve toplumsal cinsiyet çalışmaları profesörü Trysh Travis, çalışanlara “beyaz ayrıcalığı”, “beyaz kırılganlığı” ve beyazlığın “kazanılmamış avantajları” hakkında dersler verdi. Travis’e göre Beyaz ırk kimliğinin bu sözde yönleri, bir tedaviye ulaşmak için “teşhis” ve “takip” gerektiriyor.

“Kişisel yolculuklarının” bir parçası olarak, Beyaz katılımcılar, Adsız Irkçılar adlı on iki adımlık bir programa katılmaya ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi mantrayı içselleştirmeye teşvik edildi: “Kolektif tarihimizin köklerinin beyaz üstünlüğüne dayandığını kabul ediyoruz”; “Irkçılık bağımlılığım konusunda güçsüz olduğumu kabul etmeye geldim”; “Sadece benden daha büyük bir gücün beni insanlığımda Tanrı’nın beni tasarladığı gibi ırkçı olmayan bir yaratığa geri getirebileceğine inanıyorum.” Son gol? Öne çıkan bir kaynağa göre: “beyazlığın kaldırılması.”

GÖRÜŞ BÜLTENİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

UF Danışmanlık ve Sağlık Merkezi de ırkçı ideolojinin yuvası haline geldi. 2021’de danışmanlık departmanı, konuşmacı Sandra Kim’in sözleriyle “beyaz üstünlüğünü, ataerkilliği, [and] patolojik “beyazlığa” dayanan sömürücü kapitalizm”.

Etkinlik, sunum yapanların – tümü profesyonel sınıf akademisyenler, terapistler ve danışmanlar – sırayla kendilerini çok tireli ezilen kimliklerle konumlandırdığı ve karmaşık “ataların travmalarını” iddia ettiği bir kesişimsellik yarışmasına benziyordu. Eleştirel ırk teorisinin temel anlatısını terapötik terimlere tercüme ettiler, danışmanların kişisel olanı politik olana dönüştüren ve toplumun temel yapılarının alaşağı edilmesini talep eden “kesişim odaklı bakım” uygulaması gerektiğini savundular. UF danışmanlık profesörü Ana Puig, beyazların “bireysel bir kimliğe” sahip olabilse de, azınlıkların “kolektivist bir kimliğe” sahip olduğunu ve bu nedenle kişisel travmayı iyileştirmenin ancak siyasi özgürleşme yoluyla mümkün olduğunu açıkladı.

Psikolojik Danışma ve Sağlıklı Yaşam Merkezi bugün psikoterapiyi bir ideoloji aracı olarak kullanmaya devam ediyor. Yöneticiler ve terapistler, ırksal olarak ayrılmış grup terapisi seansları düzenliyor – her zaman politik bir değerle organize ediliyorlar – ve beyazları “beyaz terörizm” ile suçlayan ve siyahları “siyah direnişi” gerçekleştirmeye teşvik eden aktivist örgüt Academics for Black Survival and Wellness’ın kaynaklarını destekliyorlar. Bu programda bir sunucu, beyazların “fiziksel baskı, dayak, kırbaçlama, polis vahşeti, ırkçı programlar, [and] psikolojik işkence.” Bir diğeri, “akademi kültürünün” kendisinin “beyaz terörün kurumsallaşmış etkilerini” de sürdüren baskıcı bir ortam olduğunu iddia ediyor.

Amaç akademik bilim değil, Marksist aktivizmdir: “Evrendeki hayatı Amerika’daki bu kapitalistlerden kurtarmalıyız. Her lanet şeyi yok etmeye çalışıyorlar. Demek görev bu.”

HABERLER SUNULDU

UF’nin ırk temelli ideolojiye inişi, öğrenci programlarını da etkiler. Burslar ve diğer imkanlar, adeta bir ganimet sistemine dönüşmüş, zalim sınıfın mensuplarını cezalandırırken, mazlum sınıfın mensuplarını ise ödüllendirmiştir. Üniversite, beyazların ve bazen Asyalıların başvurmasını açıkça yasaklayan bir dizi bursu yönetir ve teşvik eder. UF/Santa Fe Koleji Öğretim Üyesi Geliştirme Projesi, Azınlık Öğretmen Eğitimi Bursu ve McKnight Doktora Bursu, birkaç isim vermek gerekirse, beyaz öğrencilerin başvuruda bulunmasını yasaklıyor, ikincisi de Asyalı öğrencileri hariç tutuyor. Bu ırksal olarak ayrılmış programlar, 1964 Medeni Haklar Yasası’nın VI.

Neyse ki, Tallahassee’deki yasa koyucular bunu dikkate aldı. Meclis Cumhuriyetçileri, tüm Florida devlet üniversitelerinde DEI programlamasını ortadan kaldıracak bir yasa önerdiler. Yine de, DEI’nin kendisini her departmana, programa ve girişime yerleştirdiğini anlamaları gerekir. DEI’nin kökünü kazımak ve Florida’nın devlet üniversitesi sisteminin yol gösterici ışığı olarak akademik mükemmelliği geri getirmek için sürekli uyanıklık ve agresif uygulama gerekecektir.

CHRISTOPHER F. RUFO’DAN DAHA FAZLA OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN